31 oktober 2009

Look a like??



Jaa hörrni, det här är min date ikväll, han är inte så pratsam, sitter mest och småler, så jag fick slå på datorn vid middagsbordet, bättre respons på bloggen än vad jag fick från Mr Pumpa. Jaa, ni ser ju... dator, vinglas och en ensam tallrik. Inte mycket till middagssällskap. Well, jag sparkade ut Mr Pumpa, han får sitta på trappen utanför och sen gick jag och gjorde nån sorts halloweensminkning.



Detta var inte alls vad jag hade i åtanke när jag funderade på vad jag skulle göra för sorts halloweensminkning. Hade tänkt att jag skulle göra en väldigt blek bas, mycket vit och svart och kanske bara en gnutta orange någonstans. Så blev det inte, jag kladdade på och bara lät det flöda so to speak, och då blev det så här.
Bas för skuggorna: highlighter Mystic från Face.
Mitt på locket: Wedding från MAD.
Ytre vrån ut mot tinningen: e/d Nightmare från MUS.
På highlightområdet och ner mot inre vrån: m/s Sunrice från MUS. Har även duttat lite highlight vid högsta punkten på brynet med Wedding.
Ögonbrynen: spetsade jag till lite extra och drog ut dem långt ut mot tinningarna, de är målade med en blandning av Tri Brow och m/s Pollution från MUS.
Kajal: Line Definer från Maybelline.
Eyeliner: Cake Eyeliner Black från Kryolan.
Lösfransar: 111 från Ardell.



Bas: Wonderfinish Ivory från Maybelline som jag blandat med lite Sparkle Powder från Lizzie.
Puder: Vanilla från .färg (makeupstudion).
Rouge: hmm tja, jag la först lite av e/d Nightmare och blandade sedan ihop det med m/s Sunrice... jag ser döende ut, men det ska man väl kanske när det är halloween.

Läppenna: Kohl Express Glam Black från Maybelline.
Läppstift: nr 402 från Black Onyx. Lite besviken på det här stiftet, det blev alldeles för grönt. Har duttat på lite nightmare i ett försök att få det svartare, men jag vet inte om det hjälpte särskilt. Nåja, det spelar väl ingen större roll, det är ju inte så att man går omkring med svart läppstift till vardags precis...


Tjaha, så nu sitter jag här med mina enorma lösfrallor, svarta mun och kinder... mr Pumpa får inte vara med, han var för tråkig! Hoppas ni har en spöklig och härlig skräcklördag!

Sminka lugnt!




30 oktober 2009

Färglatt!

Det känns som om jag gjort många lite mörkare, murrigare sminkningar på sistone, dags för lite mera färgglatt! Jag gjorde en djupdykning i Manlypaletten och det landade på det ni ser här nedanför, knalligt orangerosa. Lite somrigt kanske, men... what the heck!








Som bas för skuggorna ligger eyeshadow primer från Lumene. Sedan är det bara skuggor från Manlypaletten. Under ögat drog jag ett streck med en grön penna från Kryolan, nr 911, och en grön skugga från Manly ovanpå det. Eyeliner Cake Eyeliner Black från Kryolan. Pulse Perfection Mascara.




Primer, Crystal Radiance från Lumene, och basen blev idag Dream Satin Liquid från Maybelline. Puder från Face. Rouget kommer från IsaDora, 28 Purple Dream.




Det här läppstiftet hade jag häromdagen också, repris alltså. Pennan är 54 Bordeaux från Maybelline och läppstiftet 190 Atomic Pink också från Maybelline.




Bad hairday, he he, inget synligt hår ;-)!
Är det någon som känner för att bjuda på en Halloweensminkning i morgon kanske? Jag ska se vad jag hittar på... skulle vara kul att se vad ni kan åstadkomma!

Ha en skön fredagkväll alla! Eller natt snarare, kvällen är väl rätt så slut.

Sminka lugnt!

Sotad

Igår hade jag en låååång arbetsdag, från 9.30 till 21.00 ståendes upp hela dagen, och sen gick mina mjölkpallsbussar förstås inte så att det passade, så jag var inte hemma förrän tjugo över tio på kvällen, jädrars va slut jag var!

På morgonen var jag velig som vanligt, men det blev en sotning till slut. En favorit i repris kan man väl säga då det inte är första gången jag visar en sån här sotning... men jag gillar det mycket, så ni får stå ut med en repris!




Bas för skuggorna: Eyeshadow Primer från Lumene.
Över hela locket: m/s Pollution från MUS.
Skarvat i överkanten av Polution: m/s Smog från MUS.
Highlight: Vanilj från .färg (makeupstudion).
Kajal: Ultramatte Black från Joe Blasco.
Mascara: Pulse Perfection Mascara från Maybelline.


Primer: Smashbox Photo Finish Foundation Primer.
Bas: glömt bort...
Puder: från Face.
Rouge: Noubas Double Bubble nr 51.



Läppenna: Cerise från Peggy Sage.
Läppstift: 702 Sangria Kick från Maybelline. (Har utgått).



Det var gårdagen.... undrar vad det blev idag då?? Den som lever får se...





Exquisite Minerals Anti Aging Mineral Powder från MAD Minerals





För någon vecka sedan fick jag ett sample skickat till mig från Viola på Killer Colours, hon ville att jag skulle testa det här mineralpudret från MAD Minerals eftersom det har en antiaging effekt och kanske inte lämpar sig för hennes sjuttonåriga hy. Jaa, och jag är ju inte sjutton längre, ha ha!


I alla fall så har jag nu testat slut hela burken och jag måste säga att jag är helt överförtjust! Kommer absolut att beställa en fullstor snarast. Det är dessutom 20% rabatt på allt på sighten fram tom den 31:a så passa på!


Pudret är oerhört finmalt, silkeslent och lämnar en fin lyster och jag tycker nog att det kändes som om man hade lite extra glow med pudret på. Hade ingen dammig känsla alls. Vad gäller antiaging så vet jag inte... det är väl inte så att rynkor och linjer försvinner eller upphör att framträda bara för att man använder antiagingprodukter över huvudtaget, jag tror inte riktigt på sådant egentligen. Men för övrigt så gillar jag det här pudret som sagt! Bara plus plus!

28 oktober 2009

Salig soppa

Grönt idag. Är inte helt nöjd. Det blev lite för kladdigt och ostrukturerat, men det spelar ingen roll egentligen, det är ingen som studerar mig i närbild i verkligheten. Jag ville ha helt silvrigt över hela rörliga delen av ögonlocket och mörkare grönt längsgloblinjen och lite upp över brynbenet. Det blev för mörkt och jag blandade i en klarare grön i överkant mot highlighten. Det var då kladdet började ;-). Sen växlade jag fram och tillbaka mellan de två gröna och det blev som det blev. Men som sagt, ser rätt okej ut i verkligheten så det fick duga.

Det är ju inte så att man har massor av tid att börja om från början på morgnarna precis. Lagt kort ligger liksom...




Bas för skuggorna: silvrig skuggpenna från Smashbox över rörliga delen av locket, och en vit från globlinjen och upp.
Över rörliga delen av locket: effect powder Steel från Gosh.
Yttre vrån och in över brynbenet: en salig soppa av 610 Dark Green från VLD och en skogsgrön nyans från Manlypaletten.
Highlight: en av de vita ur Manly.
Under ögat: penna 911 från Kryolan, med Dark Green ovanpå.
Kajal: Snowflake från MUS.
Mascara: Pulse Perfection Vibrating Mascara från Maybelline.
Eyeliner: Cake eyeliner black från Kryolan.




Primer: Crystal Radiance från Lumene.
Bas: Affinitone från Maybelline.
Puder: från Face.
Rouge: Pink Mink från Avanya.



Läppenna: Icy Dream från MUS.
Läppstift: 240 Galactic Mauve från Maybelline.



De va de hele...
För övrigt så har jag barnfritt resten av veckan. Barnen har ju höstlov och de ska spendera resten av lovet med pappa. Tyst och skönt är det här hemma. Efter gårdagens känslourladdning med min äldsta dotter är det nog tur att jag får ladda batterierna några dar.
I morgon ska jag dessutom jobba från 9.30 till 21, kommer vara helt död när jag kommer hem. En par gånger per höst/vår har alla butikerna öppet till nio på kvällen och har lite extra bra erbjudanden osv. Jag ska vara hos optikern och vi har en leverantör där som står och visar hela sortimentet av bågar osv. Det är nog tur att jag är ensam när jag kommer hem...
Sminka lugnt!

27 oktober 2009

Copy cat

Jag erkänner... jag har härmats... rakt av! Jag var inne hos Micromiss och kollade och hon hade gjort en sminkning med Flamenco och Cool, båda från MUS, och jag tyckte att det var en sån läcker kombo att jag var tvungen att kopiera på exakten. Nåja, så exakt det kan bli. Jag har inte försökt härma hur hon lagt skuggorna för det kan jag inte, det fick bli ala Marina, men de två skuggorna är desamma.




Primer för skuggorna är en vit skuggpenna från Smashbox. Ibland funkar den inte alls som primer och allt blir bara kladd, men ibland funkar den perfekt. Så var det idag, har inte greppat vad det är som gör skillnaden. Men det känns som en chansning varje gång.
Highlight är en skugga som ser vit ut i burken, men har ett superläckert lila skimmer när den appliceras. Det kommer tyvärr inte med på bild. Lilac Reflex heter den, från POP. Och som sagt, mitt på locket e/d Cool från MUS och i yttre från m/s Flamenco också från MUS. Skuggorna ligger även under ögat, ingen penna. Eyelinern är Cake Eyeliner Navy från Face. Och så den vibrerande mascaran från Maybelline, bzzzz, bzzzz. Kajal Snowflake från MUS.


Primer i ansiktet är min favorit, Smashbox Photo Finish. Bas, Fairly light från ID och mineral veil också från ID. Rouge; mineralize blush Daft Pink från MAC och så har jag vispat runt lite Sparkling glitter powder Sunkissed från HM i fejset också.




På munnen har jag bara en läppenna Magenta från MAC. Är inte så förtjust att lägga bara penna över hela munnen. Det blir en väldigt torr känsla som jag inte gillar. Men färgen är ju skitsnygg!




Lite blekt ser det ut tror jag, men det är nog bara bilderna som inte blev så bra, såg knalligare ut i verkligheten... som vanligt.
Har haft en lugn och skön dag på jobbet (leksakaffären idag), helvetet bröt ut när jag kom hem istället... jag ska inte ens beskriva dusterna jag har haft med barnen idag, framförallt den äldsta. Det skulle ta fjorton kapitel... Hon börjar i allafall att bli väldigt tonårig, och driver mig till vansinne med jämna mellanrum. Nu är det ju höstlov och barnen har klarat sig själv här hemma när jag är på jobbet. Det är dom i och för sig duktiga på, men idag (och de senaste dagarna) såg det ut som ett smärre sjöslag hade utbrutit här hemma och jag har spenderat HELA eftermiddagen och kvällen med att försöka röja undan spåren efter deras framfart (inklusive tre kompisar). Hårda ord har flugit och känslor har svallat och jag hade inte en chans att sätta mig ner förrän, typ nu! Har suttit den senaste timmen och försökt föra en vettig diskussion om varför det är mina regler som gäller och varför man inte får göra som man vill i alla lägen och varför det finns regler överhuvudtaget och vad man ska göra för att ha en gladare mamma här hemma. Och att jag aldrig kommer att gå med på att det är OK att fly till pappa bara för att mamma är lite arg. Lyssna på mamma istället!
Arrgghhh, jag skulle kunna mala på i evigheter... nu har jag gjort mitt inlägg och hunnit lugna mina stackars upprörda nerver lite, så nu kanske jag kan somna snart, suck! Vi blev iallafall kompisar till slut och har pussat och kramat och sagt godnatt, men det satt långt inne vill jag lova! Och hon har inte ens fyllt tonåring ännu, hjälp!
Ha det gott alla, sminka lugnt!

26 oktober 2009

Blankt...

I morse när jag skulle sminka mig var det totalt blankt i huvudet... kunde inte komma på alls vad jag ville ha, varken kläder eller smink... Gahhh! Har jag åtminstone koll på vad jag ska ha för kläder så brukar sminket lösa sig av sig självt, det hänger liksom ihop när det gäller mig. Men näe, idag var det stopp!

Well, klockan gick och jag började bli tidspressad, så till slut var jag ju så illa tvungen att pressa fram nåt, det blev svarta kläder med lite plommon/vinröd aktiga detaljer på ett linne... guuu så tråååkigt!

Dåligt med inlägg från mig i helgen, sorry! Jag har spenderat hela helgen ute i vårt område och krattat, klippt häckar och släpat ris till brännhögen. Hela min kropp protesterade när jag skulle upp ur sängen i morse, jag lovar! Inte en minut över på hela helgen att göra det jag ville, osminkad från fredagkväll till måndagmorgon, guuu så tråååkigt! Tja, så jag var lite slut på kvällarna och dog fullständigt i soffan!
Åh jag gjorde en sminkning faktiskt, den blev så här:


Min tioåriga dotter på väg till Halloweenkalas, buuuhuuu!




Har bara knäppt en par bilder idag, fotade när jag kom hem, typ elva timmar efter att jag sminkade mig, och jag glömde sminkväskan med mina "uppiffningssaker" kvar på jobbet så jag kunde inte piffa mig innan jag fotade så det känns lite slitet.

Well, jag lade en bas med en svart geleyeliner från Face över den rörliga delen av ögonlocket och på det ligger sedan i inre vrån Star Violet från MAC, mitt på locket ligger Sketch också från MAC och i yttre vrån Viva la Diva litter nr 46 Seduction. Highlight är Muffin från MUS. Eyeliner Liner Express från Maybelline och Pulse Perfection Mascara från Maybelline.
Inte den mest fantasifulla sminkningen jag gjort, men jag antar att den passade in på hur jag kände mig i morse, utsliten och blank i huvudet, ha ha!



Tja som sagt, läppstiftet ligger kvar på jobbet, och pudret och lite diverse saker. Tröttfis ser jag ut som ;-)

Vi ses i morrn!
Sminka lugnt!

23 oktober 2009

Liiiiila!

I löööööv lila, det vet ni ju alla vid det här laget. Jag tog i så jag sprack idag, det är oerhört mycket knalligare i verkligheten än på bilderna som blev väldigt urvattnade idag. Tja, och så lila topp och lila smycken så klart. Jag tyckte att det var ett tag sen jag lekte lite med Sharon (Lars Wallin) så idag fick den komma fram och leka. Den är heeelt fantastisk!


Som grädde på moset så kom mina nya glasögonbågar idag, levererade ihop med en hel hög andra till butiken, och dom är... kan ni gissa? Japp, lila! Blev skitläckert ihop med mitt lila smink idag, jag sprang runt och provade hundra gånger. Dom är lila i fronten och hela insidan är orange, totalt apläckra om ni frågar mig! Så nu måste jag bara få till en synundersökning och skaffa glas. Jag börjar ju bli till åren, så det är dags för progresiva glas, ålderseende :-( . Det är tur man jobbar hos en optiker nu för tiden!







Det här var sminkningen som inte höll över huvudtaget, kom till jobbet (optikern) och där finns det det ju en massa speglar så klart, folk ska ju kolla in hur fina de blir i sina nya glasögon. Plötsligt när jag står och städar bland bågarna så ser jag mig själv i spegeln.... och vad i.... *fula ord* !! Allting hade bara rasat... mitt på locket var skuggan i princip borta, uppe på brynbenet såg det ut som om jag hade suddat bort raka streck ur skuggan på nåt vis, kladdigt och kletigt... suck! Ja, så jag har spenderat dagen med att försöka inte titta neråt ha ha, rakt fram bara för då syntes det inte, jobbigt sånt ;-)! Det var på vippen att jag fotade när jag kom hem för att visa er, men sen så orkade jag inte. Nu när jag sitter här och skriver kom jag på att jag faktiskt skrev om det sist jag hade nån sån där katastrof.... att jag skulle ha en "katastrofkategori" för att visa när det gått snett. Nåja, det kommer att hända fler gånger, så då får jag väl börja då, då.



Bas för skuggorna: Eyefix från Face.
Highlight: m/s White från MUS.
Inre vrån: Lila Syren från .färg (Makeupstudion)
Mitt på locket: Lavendel från .färg (Makeupstudion).
Yttre vrån: Sharon, Lars Wallin.
Kajal: Snowflake från MUS.
Eyeliner: Liner Express från Maybelline.
Mascara: Pulse Vibration Mascara från Maybelline.







Primer: Crystal Radiance Primer, Lumene.
Bas: Superstay Silky Foundation, Maybelline.
Puder: Anti Aging Minera Powder från MAD.
Rouge: Wonderblush Goddess från MUS.





Läppenna: 179 Black Onyx över hela munnen.
Läppstift: ovanpå pennan 245 Magic Mauve från Maybelline.




Konstig bild. Ögonsminket syntes hyggligt bra så jag valde den ändå, ser helt stirrig ut :-).

Dags att krypa till kojs, vi har städdag i vårat område i morgon och på söndag, obligatorisk närvaro annars får man böter! Vad tycker jag om det..... INTE! Är inte ett dugg sugen på att kratta löv, klippa häckar osv. Men jag har inte lust att betala 500 spänn heller. Det kan man ju köpa smink för istället, ha ha! Så det blir till att leta fram krattan.

Sminka lugnt!


Off topic

Hörrni, kommer ni ihåg att jag var ute på ett sminkjobb för ca en månad sen. En TV inspelning för Peter Sethmans tvbolag Baluba.

Ikväll sänds det första programet i serien, Cirkus Möller. Jag har ju ingen aning om det avsnitt som jag var med och sminkade och även agerade statist i sänds just i kväll, men med lite tur så är det så... annars så kommer det någon annan fredagkväll framöver. Om jag nu inte blivit bortklippt förståss, ha ha! Ni får kolla efter mig utomhus i polisuniform med reflexväst och sen med en grön operationsdress sittande på knä på golvet framför ett lik.

Halv tio, i TV4 ... kolla in en ny skådespelarstjärna, mooohhaahaa!!

22 oktober 2009

Zoya - Pinta


Pinta är vad som sitter på mina naglar just nu. Ett av de Zoyalack jag fick från Nailmail förra månaden. Ytterligare ett lack som blir väldigt mörkt på, svårt att se att det är lila i grund och botten, men ändå bättre en tex det gröna Envy tycker jag. Det här känns roligare.



Bilderna blev väldigt ljus, så här tydligt ser man inte det lila i verkligheten. Det finns betydligt bättre bilder på det här lacket runt om på alla möjliga andra bloggar, ni har säkert sett det både här och där.
Och så har jag brutit av en till nagel... andra på en vecka. Pekfingret den här gången, typiskt!

Jill och Flamenco

I flera dagar nu har jag tänkt att jag skulle göra en orange/lila sminkning. Vet inte var jag fått det ifrån, det var bara nåt som jag kom på. Nu har jag ju haft fullt sjå att testa de nya skuggorna från MAC så det har fått gå före så klart. Så i förrgår när mina nya lack från Nailmail dök upp så låg det en liten extra treat med i påsen. En skugga från ett för mig nytt märke, Queens & Shadows. Skuggan råkade var lite åt orangehållet så det fick bli den idag ihop med det lila.




Jag vet inte om det vart så himla bra, känns lite matt och tråkigt. Såg nog bättre ut irl i och för sig...
Bas för skuggorna: Eyeshadow primer från Lumene.
Highlight: e/d Goldglow från MUS.
Mitt på locket: pigment Jill från Queens & Shadows.
Yttre vrån: m/s Flamenco från MUS.
Under ögat: penna Purple från MUS med Flamenco ovanpå i yttre vrån. Jill i inre vrån.
Kajal: Snowflake från MUS.
Eyeliner: lila nr 24 från Hot.
Mascara: Pulse Perfection Mascara från Maybelline.



Primer: Crystal Radiance Primer från Lumene.
Bas: Dream Satin Liquid från Maybelline.
Puder: Anti aging mineral powder från MAD.
Rouge: Worship från Face.



Läppenna: Sarah från Face.
Läppstift: 517 Soft Spoken Mauve från Max Factor.




Det var jag idag, har haft en flängig dag, varit på läkarbesök med ena dottern, jobbat på båda ställena och diverse annat... så ni sitter jag här med en sån där enorm tröttsvacka igen, får gå och hälsa på John Blund tror jag. Natti natti!

The Talk Is Cheap Palette - P Louise

Måndag igen... jag sov extremt dåligt, igen. Såå trött att jag nästan sjukanmälde mig. Sminket blev bara skit och allt kändes eländigt. Vi h...