30 maj 2009

Tutorial - marinamake

Man e ju bara tvungen att vara med i Sminkans tutorialtävling så klart! Jag har våndats ända sedan jag läste om tävlingen hur jag ska få till det... men nu är snart sist dan, så nu måsta jag ju! Visste inte vad jag skulle hitta på, så när Sminkan "önskade" sig en typisk marinamake så tänkte jag, jaa varför inte... det är ju det jag är "bäst" på!

Så här kommer den, ganska låååång! Det är första gången jag gör en tutorial så ni får ha lite överseende ;-)!


1. 2. 3.

1. Den nakna sanningen... dags för förvandling!
2. Jag använder alltid Tri Brow från MUS till brynen, men min mörkaste har gått sönder, så jag har lagt i smulor av min, även den trasiga, Pollution också från MUS.
3. Sen formar jag brynen med en snedskuren syntetpensel. Min kommer från Makeupstudion. Jag börjar alltid med brynen när jag sminkar mig, för att jag gillar att ha en "ram" att hålla mig innanför när jag ska på med skuggorna.


4. 5. 6.4. Brynen klara! Jag ser ut som om brynen kommer före mig in igenom dörren, jag vet! Suddig bild blev det också...
5-6. Sen gör jag något som jag gör i ALLA sminkningar jag gör, både på mig och andra. Fransmarkering. Det är cakeeyeliner på en snedskuren pensel som man trycker in i fästet där fransarna sitter fast i locket. Detta gör man för att förhindra att det lyser igenom hud mellan fransarna som syns extra mycket när man gör sin eyeliner senare. Det är inte snyggt! Litet knep med stor effekt!


7. 8.


7. Sen är det dags för någon slags bas för skuggorna. Idag anväde jag ett cover stick från Maybelline, Fair naturel nr 21. Lägger först med sticket direkt på ögat, från brynet ner till fransarna och även under ögat.
8. Sen gnuggar jag ut det med fingertoppen, till ett tunt lager, det får inte bli för tjockt, för då veckar sig skuggorna ändå. Pudrar även lite tunt ovanpå.Dags för det roliga, skuggorna!9. 10. 11.


9. Börjar nästan alltid med det som ska bli highlight, som jag ofta lägger även i inre vrån, och sen upp längs näsbenet.
10. Sedan vidare upp under brynet. I det här fallet är det e/d Lollipop från MUS.
11. Så här ser det ut när jag är klar med det, inte så vackert... men det kommer!


12. 13.


12. Dags för skugga nr 2, e/d empire från MUS, lägger jag mitt på den rörliga delen av locket upp till globlinjen.
13. Så här ser det ut när jag är klar med det.14. 15. 16.


14. Dags för skugga nr 3, e/d Devil Dust från MUS, det är den som ska ligga i yttre från och upp över brynbenet. Även under ögat så småningom.
15. Det är nu jag gör det, som jag tror gör en typisk marinamake, jag trycker penseln mot brynbenet... fortsätter att trycka längs benet en bit in mot näsan, det är då det blir den rundade formen jag alltid får på mina sminkningar, som också gör att jag har svårt att få till ett skarpt V i yttre vrån.
16. Nu kan man börja skönja formen, lite grovhugget fortfarande, ska snart fluffa lite...


17. 18. 19.


17. Första penseln är nr 8 från Makeupstudion, ponnyhår, det är den jag lägger skuggorna med (iallafall idag, inte alla dar), den stora är en billig pensel jag köpt för en tjuga på en riktig junkaffär, det påstås vara lammhår. Jag chansade när jag köpte den och den har visat sig vara riktigt bra, den är stor och fluggig och jag använder den till att sudda ihop färger. Suddar med den på skarvarna mellan färgerna.
18-19. sudd sudd.

20. 21. 22.


20. Penna, Remember the times från MUS,under ögat,
21. med lite Devil Dust ovanpå, använder en snedskuren pensel i äkta hår (vet inte vilket) från MUS.
22. Så här ser det ut nu... snart klart!


23. 24. 25.


23. På med eyeliner (i det här fallet, Cake Eyeliner från MUS), kajal och mascara (Stiletto, Maybelline).
24-25. Jaa, då va de väl klart då! En typisk marinamake!


Har förstås använt en massa annat också, som tex; Wonder Finish makeup Cameo, puder från Face, Rouge nr 50 från Nouba, lippgloss Sweet Kiss nr 7 från Nouba. Och ja just det... lite bronzing också, earth powder nr 3 från Nouba.

De va de hele!

Ha de ha de!

5 kommentarer:

CC sa...

Vad kul att se hur du gör :) Jag är precis tvärtom börjar alltid med den mörkaste yttre skuggan först.
Blir ingen tutorial från mig, har inte haft tid och ork..

marinamake sa...

CC! Ja det är roligt att se hur alla gör.. och resultatet som blir bra trots alla olika varianter... du kan väl göra en tutoral när som helst om du inte orkar just nu, måste ju inte vara bara för tävlingen liksom.

CrazyNails sa...

Fantastiskt!!!! Älskade din tutorial! Bra bilder och bra beskrivet och ett mycket bra resultat....gud nu låter jag som en skolfröken.....Jaha Marina du får MVG;)

Emma P sa...

kanonsnygg make Marina! Vad roligt att du ville vara med... Tycker att det var en bra och tydlig tutorial. Många steg och vissa saker som jag aldrig gör, ska testa den någon dag helt klart...

marinamake sa...

CrazyNails! Du kanske ÄR en skolfröken...?! Tack för komplimangen, kul att du gillar!

Emma P! Klart man vill va me! Kul om jag inspirerade dig till nåt du inte provat förr... lycka till!

Star Nails NP11 - Nordic Cap

Star Nails från Nordic Cap... billigt lack som jag köpt för en tia på ICA typ. För hundra år sedan. Jäkligt snygg färg, men inte den bästa k...