02 april 2009

Så tråkigt att klockorna stannar...

.... så känns min sminkning idag! Jag vet inte vad jag tänkte, att det skulle gå fort och vara enkelt antar jag. Hade bråttom förstås (har ni hör den förut?), var supertrött som vanligt så jag tänkte att jag kör med bara en skugga rakt av. Det slutade med två, men simpelt ändå!

Orkade inte ens fota ordentligt!



Primer: Beauty Base matifying Primer från Lumene.
Bas: Affinitone Light Sandbeige från Maybelline.
Puder: Loose Powder nr 2 från Face.
Rouge: Blush On Bubble nr 52 från Nouba.
Å så ögonen då... de är dom som gör så att klockorna stannar...;-)
Började med att lägga vad jag kallar (inget eget påhitt, har lärt mig på sminkskolan) en "mjuk globskugga". Det är när man bara sveper rougeborsten med en naturlig färg precis över brynbenet. Alltså stax ovanför själva globvecket. Jag har berättat det här förut, så det är bli en repris... men man gör det för att få en mjuk övergång mellan ögonskuggan och ens egna bara hud när man inte vill lägga någon highlighter högst upp närmast brynet. Då smälter själva ögonskuggsfärgen bättre ihop med huden så att säga...
Över hela locket: Auqua Eyeshadow Mauve från Peggy Sage (doftar uuuunderbart). Det blev alldeles för mesigt med bara en färg som jag först tänkt, så jag ryckte åt mig vad som låg närmast och lade
I yttre v:et : Sirocco från MUS. Bara lite granna för att få lite mer tyngd i yttre vrån.
Kajal: Snowflake från MUS.
Mascara: XXL från Maybelline.
Ser ni vad jag har glömt idag? Själv upptäckt jag det inte förrän jag kom hem, tror inte jag tittat mig själv i en spegel på hela dan... ingen eyeliner! Hmm, jag överlevde det med, ha ha! Jag har ju som alltid gjort en fransmarkering så man tänker inte så mycket på det kanske.




Lite mer fart på munnen iallafall!
Läppenna: nr 9 Cyclam från Sans Soucis.
Läppstift: Mauve Fascinant från Yves Rocher.


Och när jag står där och fotar som bäst, vill förstås hela barnaskaran vara med på bild (utom den yngsta, hon har redan slocknat vid det här laget). Mindre bra bilder så klart, svårt att fota två som lutar sig mot en, med en hand baklänges i spegeln...
Ikväll har jag en tröttsvacka värre än någonsin, ni vet när man är så där så att man får yrsel, och kallsvettas... usch, jag måste lägga mig i tid på kvällarna, att det ska vara så svårt!
I morgon ska vi på begravning så man behöver väl vara lite pigg antar jag. Min mans mormor gick ju bort för ca tre veckor sen, så nu är det dags. Barnen är spända och uppskruvade och har alla möjliga föreställningar om hur det är att gå på begravning, är ju första gången för dem. Vi har förklarat och förklarat och sagt att om dom tycker att det blir jobbigt så går dom och jag ut ur kyrkan och väntar till det är klart. Men jag tror att det kommer att gå bra ändå.
Vi får väl se om jag hinner med nåt inlägg i morgon, vi ska till Uppsala och jag tror vi blir borta större delen av dan.
Ha det gott så länge alla, och glöm inte att hälsa på mig på Lindex Odenplan på lördag om ni har tid och lust (Lumenehyllan!).
Kramen alla!

5 kommentarer:

inthemake sa...

Ohh jag önskar jag kunde ta mig till Stockholm, men det kanske är liite långt att åka 48 mil för att gå in på Lindex hihiii

Inte alls tråkigt, bara en sån där safe makeup, gör vi alla när inspirationen tryter ;)

CC sa...

Får se...men tror inte det denna gång, Odenplan är lite fel ände av stan. Tänkte gå en lååång promenad imorgon på Djurgården eftersom vädret ska bli så bra :)

Sminkan sa...

Ser bra ut även om det är en snabbversion. OCh ungarna är söta med!

CrazyNails sa...

Inte tråkig alls, en bra enkel make.
Hoppas det gick bra på Lindex

marinamake sa...

Inthemake! Menar du att du inte vill åka 48 mil för min skull...?! Va falls!! Bara skoja ;-)! Men man vet aldrig, en vacker dag kanske man sammafaller, trots att man bor så långt borta ifrån varandra. Så länge får vi väl gotta oss åt varandras bloggar!

CC! Det gör du rätt i, njut i vårsolen medans du kan, själv var jag på bottenvåningen utan fönster och såg inte solen på hela dan :-(!

Sminkan! he he tack :-)!

Crazy Nails! Tack va snällt sagt, jodå det gick bra på Lindex. Dålig försäljning, men det var extremt lite folk för att vara en lördag.

The Oceanic Palette - Ace Beauté

Så har helgen kommit och gått igen. Det går alltid alldeles för fort. I går blev inget smink för mig. Jag och mamma var ute i trädgården hel...