06 april 2009

Nu e jag tillbaka igen...

Å hoppsan, inte en stavelse på flera dar... så kan det gå! Har haft fullt upp i flera dar, men nu är man tillbaka i vardagen igen.

I fredags var vi ju på begravning av min mans mormor i Uppsala, tja vad ska man säga, det var som begravningar är mest, ingen munter tillställning. Däremot så brukar det ju kunna vara rätt så trevligt på kaffet efteråt, många kanske inte har träffats på väldigt länge, och man får träffa släktingar och vänner. Så även den här gången. Brodern till g-mormor (hon som dött) var där, han är en gammal man på 86 och lite skröplig, när de skulle resa sig för att börja åka hemmåt, säckade han plötsligt ihop och blev blek, kallsvettig och alldeles svag. Vi fick ringa ambulans som kom och hämtade honom, och i efterhand fick vi veta att han fått en mindre hjärtinfarkt. Dramatik på hög nivå!

Mitt smink den dan har jag inte fotat, men jag var bara lite diskret gråsotad och ofärgat glans på munnen. En begravning är väl inte tillfället när man slår till på värsta färgklicken kanske!

Tja i lördags då, då stod jag på Lindex vid Odenplan hela dan... hade värsta turkosa blåklockorna. Inget foto tyvärr. Men det finns en som kan intyga... när jag står där kommer det plötsligt fram någon och undrar hur det går med Lumeneförsäljningen, jag fick hjärtat i halsgropen och tänkte: "Hjälp, nu kommer dom från Lumene och ska kolla att jag sköter mig, stickprovskoll! Ahhh! " Men neeej, det var en bloggerska... vänta här nu, vänta hmmm ser ut som MetallBarbie, fast nääee hon e ju blond. Det var inte den här tjejen. Jag rycker tag i hennes hand för att kolla in naglarna, för MetallBarbie har lååånga naglar och dom känner jag igen, men det stämmer ju inte med ansiktet. Totalt hjärnsläpp! Åhhh det var ju Fru Choklad! Å vad trevligt! Jag blev verkligen glatt överaskad! Superkul! Vad roligt att få träffas i verkligheten!

När jag stod på Åhléns hade jag mer förväntningar på att någon skulle dyka upp, men den här gången hade jag inte en tanke på det, så jag funderade inte ens i de banorna. Och så plötsligt så dök hon upp från ingenstans. Det var verkligen roligt att få se en av alla er i verkligheten. Väldigt trevlig tjej, och jag ser fram emot en fikadate på stan endera veckan! Tjusigt sminkad var hon också, i turkost och brunt tror jag visst att det var.

När jag var klar på Lindex kom min kompis Jeanine och hämtade mig och vi åkte till ett fik/bar vid Norr Mälarstrand, supermysigt ställe. De har byggt ut en brygga/bar ut i vattnet så att man sitter ute på vattnet. Det var supermycket folk, vårsolen sken och det var underbart att sitta där med ett glas vin, sin bästa vän och njuta av solen och alla människorna och kolla in utsikten över Södermälarstrand. Sen tar min underbara kompis mig till affären, handlar mat, plockar upp sin pojkvän och skjutsar hem mig och de två ställer sig och lagar mat hemma hos oss till hela familjen, guuud så skönt! Såna kompisar skulle man ha fler av!

Jaha , nu har jag babblat järnet om ingenting... det här sminket är från igår (söndag). Har några nya skuggor från i.d. bareMinerals som jag inte har testat, så det var jag ju tvungen till så klart.




Skuggorna är:


Närmast brynet: (för mörk för att vara highlighter, men ändå...) Disco från i.d.
Mitt på locket: Night Owl från i.d.
I yttre vrån och globlinjen: Onyx från i.d.








Kajal: Ultramatte Black från Joe Blasco.
Mascara: XXL från Maybelline.


Onyx från i.d. är nog den mest matta svarta jag någonsin träffat på. Så svart som nåt kan bli, om man vill skulle man kunna göra den mest kolsvarta sotning någonsin... det måste jag testa nån dag! Skuggorna satt bra, kommer inte ihåg men nån sorts bas hade jag under.


Har också redan förträngt vilken av alla mina baser jag använde, trots att detta var i går. Minnet är kort men intensivt ;-)!


Munnen hade nåt ofärgat glans från Viva la Diva, det skimrar någt i grönt faktiskt. Låter konstigt med grönt, men det är rätt snyggt faktiskt.







Japp, så skrotade jag omkring hemma igår. Vi ägnade åt att rensa och möblera om äldsta dotterns rum, så nu är hon nöjd och glad ett tag till...

Jag återkommer senare ikväll med dagens sminkning, och inte så mycket struntprat ;-)!

Vi synes, hej svejs!

5 kommentarer:

Emma P sa...

Hinla fint smink, såna här sminkningar blir liksom aldrig fel, de funkar jämt...

Vad kul att du fick besök på Lindex! Hade jag bott lite närmre hade jag kanske kikat in, det hade varit himla kul att träffa dig verkligheten!

marinamake sa...

Emma P! Nää det har du rätt i, en riktig safe-sminkning, alltid bra att ta till! Jaa, det hade verkligen varit roligt, men men vi bor ju inte alla på samma ställe... så är det!

inthemake sa...

Va kul att det dök upp en "kändis" iallafall ;) Ursnygg makeup du hade, brunguldigt!

marinamake sa...

Inthemake! Oh det var superkul, vart verkligen glatt överaskad! Mmm i.d. skuggorna är snygga, skulle gärna skaffa fler färger!

Fru Choklad sa...

Det var verkligen kul att ses på riktigt och väldigt roligt att överraska dig på jobbet. Ja hoppas att vi snart kan ses på en fika och gå till Perukmakaren och botanisera lite. Stor kram.

The Smoky Palette - Beauty Bay

Så här kommer fredagens look. Jag jobbade sent, stängning i butiken. Det var ju fredag så jag slog till på lite glitter i looken.  En ny pal...