01 april 2009

Min gamla skokartong

I en gammal skokartong har jag alla mina skuggor från "mitt tidigare sminkliv", jag har nån sorts gräns för "när det brakade lös" och de skuggorna i den kartongen har hamnat i livet före kategorin. Vid en viss tidpunkt upptäckte jag Make Up Store, Face och diverse andra märken som kanske smäller lite högre än en del budgetmärken och sånt som man kunde hitta på Åhléns, Kicks osv. På den tiden var det, det enda jag kände till... tråååkigt! På Åhléns kunde man bara hitta alla de där standardmärkena, ni vet, IsaDora, Nivea, Max Factor och allt det där. Jaa så klart, Dior, Lancome och alla dom också, men det passade inte min plånbok då... inte nu heller för den delen ;-).

Jag näns ju inte göra mig av med allt det där, som jag har i kartongen... och då och då får jag för mig att testa någon av dem. Idag var det en sån dag. På den tiden tycket jag att mycket av det i kartongen var bra grejor och jag gillade dem. Det jag har använt idag var några av mina favoriter. Jag behövde bara sätta penseln på ögonlocken idag, för att undra vad jag någonsin sett hos det här märket/färgen....??? Jaa, en sak är säkert, man ändrar tycke och smak med tiden, helt klart!




Bas för skuggorna: PP Painterly från MAC.
Highlighter: Off White från Pierre Robert en serie som hete Maxelle.
Mitt på locket: Antique Rose från samma som ovan.
Yttre vrån och under ögat: Thunder Blue, samma som ovan.
Under ögat: penna från Gli Amati, blå, med lite Thunder Blue ovanpå.
Kajal: okänd.
Eyeliner: Rainbow eyeliner nr17 från Nouba.
Mascara: XXL från Maybelline.



Primer: Beauty Base Matifying Primer från Lumene.
Bas: Liquid Foundation Vanilla från MUS.
Puder: Loose Powder nr 2 från Face.
Rouge: Pink Mink från Avanya.



Den här har ni sett förut...

Läppenna: Golden Purple från MUS, superbra färg som passar till allt möjligt.
Läppglans: Sweet Kiss nr 7 från Nouba.




Det var de hele.... nostalgitripp ner i skokartongen... skuggorna är så gamla att jag inte ens törs räkna efter, säkert 80-tal någonting... i allafall på den tiden jag som mest gick och drömde om att få jobba med nåt som har med smink att göra. På den tiden fanns det inte i min sinnebild att jag någonsin skulle vara utbildad makeupartist.... bara ett bevis på att man aldrig kan veta vad som ska hända framöver, positivt eller negativt!

Idag blev jag uppringd från Lumene och tillfrågad om att jobba åt dom igen. Jag blev riktigt glad! Så på lördag står jag och demar på Lindex vid Odenplan, om det är någon som känner sig manad!


Vi kanske ses då!?


Ha det gott så länge!


8 kommentarer:

Sminkan sa...

snyggt! feminint och sofistikerat!

Emma P sa...

Jag tycker du är fin! Men visst, skuggorna känns lite ovana färgmässigt. Helt enorm skillnad på de skuggor jag gillade förr och de jag gillar nu känns det som. Eller ja, en del är fortfarande bra såklart, men det är många som inte håller måttet också...

Unknown sa...

Fantastiskt med din sminkresa!
Men jag måste säga att du hittat mycket finare färger sen du gav upp de lättillgängliga märkena :P

Bitte sa...

Läckra färger. Roligt att ha en skokartong och titta tillbaka i.

marinamake sa...

Sminkan! Å tack, hmm jag kände mig lite tråkig jag...

Emma P! Håller med, många håller inte måttet. Men då visste jag inte om nåt annat, NU har det ju kommit så mycket nytt och bättre!

Marie! Kan inte annat än hålla med! Mycket bättre nu för tiden!

Sminkjante! Jaa, du den där kartonger innehåller många minnen det lovar jag. Man tänker på så mycket annat också när men ser förpackningarna, inte bara själva sminkandet utan allt runtomkring.

inthemake sa...

Jag tycker det va ursnyggt...men jag förstår vad du menar med att ens krav ändras ;))

Ninni sa...

Jag tycker också du är fint sminkad på bilderna. Kan vi inte få se grejorna på bild? De kan ju väcka minnen hos oss också vetja!

marinamake sa...

Inthemake! Tack, jaa man har verkligen ändrat sig, kraven är defenitivt större, och medvetenheten!

Ninni! Tack snälla du! Åhh, visst kan jag väl fota några av antikviteterna, he he, har ju en och annan i kartongen!

Nomad Cosmetics

Fick bli en morgon med Nomad Cosmetics i morse. Valde helt slumpmässigt två paletter och kombinerade ihop dem. Har allvarliga inspirationspr...