24 januari 2009

Temavecka - Åskoväder

Hoppsan ojsan... plötsligt sprang det iväg en par dar och jag hann inte riktigt med! Så idag kommer jag med gårdagens åskoväderssminkning. Igår var jag inne på sminkskolan och var med om avslutningen för eleverna som jag följt i tio veckors tid. Det blev lite antiklimax för tre av dem var ute på praktik och var inte med. Det var ute på praktik och eftersom det anses viktigare att få praktisera (möjlighet till erfarenhet och knyta kontakter) än att befinna sig på skolan, så missade dom sin avslutning. Det är inte det att det händer så mycket på avslutningen... de får hålla en kortkurs för sin modell, sen tas de in en och en i ett rum och slutfotograferingsbilderna gås igenom och man pratar lite, sen fikar vi och käkar en massa godis och diplomen delas ut. Men det var ju synd ändå att inte alla var där! Jag kände mig lite vemodig när jag gick därifrån, nu har jag ju ingen anledning direkt att gå dit längre när jag nu inte kommer att jobba där, visst, jag kan alltid gå dit och vara med ibland för skojs skull, eller shopa lite av sminket eller nån pensel eller så... men det blir ju liksom inte av när man inte måste... Jag bor för långt bort för det.

Nåväl, gårdagens sminkning... åskoväder. Jag har återigen gjort en för mig typisk standardsminkning. Skulle ju jobba och vara i skolan, så man kan ju inte flippa ut alltför mycket. Försöket fånga färgerna istället.


Jag tycker att färgerna drar lite åt lila, och blixtarna är lite rosa, så det är färgerna jag har använt, och lite mörkt grå, för trädtopparna längst ner.


Som bas över hela ögat lade jag Noubas Nouvola nr 202 (rosa) över hela locket från brynet ner till fransarna. Som highlighter fick det bli Barry M nr 58 (också rosa), och över rörliga delen av locket Flamenco från MUS. Lite mörkare ville jag ha, det är ju ändå åska... så jag tonade in lite Sirocco (mörkgrå) från MUS i globlinjen och en bit upp på brynbenet.

Jag kommer inte ihåg vilken svart eyeliner jag använde, men jag la ett extra varv med Noubas Rainboweyeliner nr 18. Den var så lika i färgen som skuggan så den syns inte...

Kajal är Joe Blasco och mascaran har jag glömt, använder olika nästan varje dag.


I efterhand när jag kommit hem drog jag på en glitter eyeliner. Detta pga av att jag fyndat POP grejor på Åhléns vid Fridhemsplan på hemvägen från skolan. Det var 75% på deras grejor så jag var ju bara tvungen att testa. Har ingen aning om det är bra grejor men det visar sig... så glittret är alltså från POP Hot Pink.




Blek mun... det blev lite coolt i verkligheten, har ett läppglans från Too Faced; Sparkler Glamour Gloss Iridescent... väldig lilaskimrigt/glittrigt. Och eftersom jag alltid vill ha läppenna och inte har nån lila så tog jag en ögonpenna. Den jag köpte från i torsdags från Viva la Diva, nr 12 Purple Rain. Passade perfekt! Lade den nästan över hela munnen och glosset ovanpå.



Tja, återigen en standardsminkning från mig... Egentligen var det ju snöstormssminkningen i som gällde idag... ska försöka göra nåt i morgon. Halva familjen försvinner iväg några timmar, så jag kanske får några lugnare timmar mitt på dan.

Åhh just det jag fyndade ju POP smink på Åhléns, har ingen aning om det här är bra saker för jag har aldrig testat, men som sagt det var 75%, så jag chansade...

Här är mina små reainköp, skulle gått på en bit över tusen spänn om det varit ordinarie pris, jag betalade lite drygt tvåhundra...
Jag shoppade lite mer saker idag i Vällingby men de visar jag i morgon... bara lite skuggor från Viva la Diva igen...
Ha en skön lördagkväll!

8 kommentarer:

Marie sa...

Shit vad jag gillar din makeup idag! Den ser väldigt sammanhängande ut, och effekten med grått på ljusrosa tillsammans med rätt kraftig eyeliner var riktigt jäkla snyggt!

Jag höll på att köpa den olivgröna och den röda lösskuggan från POP:s utrensning på Åhlens i Malmö, men jag ändrade mig och skaffade ett av L'Oreals magnetiska lack istället :P

CrazyNails sa...

Just den glitter linern stog jag och höll i men köpte den inte. 75%? Det var det inte på det Åhlens jag var.

Sminkan sa...

Supersnygg look! Klär dig verkligen!

Fru Choklad sa...

Verkligen superlyckad make. Snygga färger som harmonierar perfekt. Vilka fynd du gjort. Har ingen erfarenhet av pop, så du får berätta hur du tycker att dom är.

Anonym sa...

Vad härligt med fynd :) Fast jag är pank nu :( här är det dessutom bara 50% rea på grejerna.

Kan inte hitta din session på MB.. är ju inte fullmedlem. Hoppas jag inte var alltför hård i kommentaren då, jag kan vara det där. Japp, mina brudbilder ligger där, antar att du hittat min modellportfolio :)

Åskvädret blev snyggt på dig, ska bli spännande att se vad det blir för snöoväder

Anonym sa...

Supersnyggt! Det behöver ju inte vara rena fantasisminkningar bara för att det är ett tema, jag tycker att dina är jättefina! och hurra vad kul med värsta rean! 75 % är inte illa...

marinamake sa...

Marie! Tack va snäll du är! Åh jag har varit på väg att skaffa de där magnetlacken flera gånger, men varje gång lägger jag tillbaka den, vet inte varför!

CrazyNails! Konstigt att de inte kör samma priser på alla varuhusen.

Sminkan! Jaa, lila är ju liksom min grej ;-)

Fru Choklad! Tack! Jodå rapport kommer så småningom!

CC! Konstigt att du inte hittade den, jag är inte fullmedlem heller, det funkade ju för mig. Jodå jag hittade din portfolio där, snygga bilder!

EmmaP! Åh tack! Näe 75% är ju i princip gratis ;-) då blir man lite lycklig!

Anonym sa...

Ohhh REA YAY...var inne på Åhlens & såg allt det stora rea-bordet med POP, men jag hade jättekaraktär & vände på llacken å gick, hade det inte varit för London så hade jag garanterat kommit hem med en påse ;)

The Talk Is Cheap Palette - P Louise

Måndag igen... jag sov extremt dåligt, igen. Såå trött att jag nästan sjukanmälde mig. Sminket blev bara skit och allt kändes eländigt. Vi h...