25 januari 2009

Temavecka - Snöstorm

Åhhh snöstorm, är det något jag vet lite om så är det snöstormar... det är så mysigt, skräckinjagande, kallt och så, så, så.... mäktigt! Skräckblandad förtjusning! Man sitter inne, strömen går... ytterdörren går inte att öppna för det är snö ända upp till handtaget, och har man tur slipper man gå till skolan ;-). Det har jag varit med om åtskilliga gånger, när jag ser inspiratinsbilden får jag lite nostalgitripp.Okej, här kommer en annan gråmulen vinterbild. Det här är Funäsdalen i Härjedalen där jag är uppvuxen. Ser ni balkongräcket i nederkant på bilden? Den sitter på en stuga som bokstavligen balaserar på kanten av Funäsdalsberget, ni ser att det stupar rakt ner efter räcket. Det ligger en toppstuga där och det är en skidanläggning så man kan ta linbanan upp och åka skidor ner. I den stugan är jag jobbat i många år när jag gick i skolan, serverat våfflor med hjortronsylt, mackor oc mycket annat. Längst ner i grådiset ser ni en del av själva byn... åhh det är många års sedan jag var där, har ingen kvar där längre så det är inte naturligt längre att åka tillbaka. Men det skulle allt vara kul att ta en tripp och kolla läget där nu för tiden. Ibland när det stormade för mycket och man jobbade på toppstugan, fick de stänga av linbanan för det var för riskabelt att köra den. Då tog man en sopsäck och satte sig på och så åkte man på den nerför hela slalombacken. Ni kan inta aaaana vad det går! Man kan vara glad att man har nacken i behåll ;-)Nåväl, det var lite kuriosa och liten berättelse om vad som går igång i min gärna när jag ser dagens inspirationsbild...

Jag har försökt illustrera trädet med sina kala grenar, och den lite disiga looken på bilden.Ha ha, nån konstnär blir man ju aldrig...! Okej, min lilla tolkning, försökte få med trädet som står där i stormen, ja ni fattar jag har kladdat med Cake Eyeliner från MUS, och försökt få till lite grenar. Men först lade jag en bas av PP från MAC Painterly över hela ögat och uppepå det Viva la Diva Absolutely Fabulous glitter lite slarvigt runt hela altet. Sen fick jag för mig att det där grådisiga på bilden som nästan ser ut som ett filter över bilden skulle få representeras av lite stänk av svartgrå skugga. Jag tog Barry Ms Dazzle Dust Charcoal nr 11 och sprinklade över hela området. Bad idea... de prickar som hamnade i ögonvrån smetade ut sig till en grå skugga i inre ögonvrån när jag tittade uppåt, så det är alltså inte meningen att jag ska vara gråsuddig i ögonvrån.
Tja lite kajal från Joe Blasco och mascara The Colossal från Maybelline och sen tog min fantasi slut... Jag försökte iallafall!
Ska försöka komma med dagens look senare i eftermiddag/kväll, nu ska jag ta bort min snöstorm och sen ställa mig i duschen!
Vi höres om en stund!

8 kommentarer:

Sminkan sa...

Tycker du gjorde detta jättebra! Wow! Gillar trädet!

Anonym sa...

Jag tycker att det blev fint! det är ju kul att måla med eyeliner i ansiktet vet jag:)Dina inspirationsbilder skapar sådant otroligt skidsug i mig så det är inte klokt! Åh herregud vad jag längtar efter att åka skidor, det är rent fasansfullt!

Fru Choklad sa...

Oh så vacker snöstorm du har gjort. man kan nästan se hur grenarna rör sig i blåsten :)

marinamake sa...

Sminkan! Men tack o tack!

EmmaP! Jaa jag skulle bara behöva öva mig lite mera med eyelindern! Oj då det var inte meningen att skapa abstinens hos dig! Jag antar att du är en skidfantast. Det är inte jag... tröttnade när man bott mitt uppe i alltihopa.

Fru Choklad! Tack snälla du! Jaa om man lyssnar kanske man kan höra rasslet från grenarna...

Marie sa...

Det låter fantastiskt i Funäsdalen! Jag är övertygad om att jag varit där själv, när jag var liten åkte vi till nästan alla Sveriges skidorter :)
Och din makeup tycker jag är riktigt riktigt snygg. De kala grenarna sätter stämningen!

Anonym sa...

Jag tycker grenarna var jättefina! Själv kan jag inte måla sånt alls, kan ju fan knappt rita en streckgubbe på papper ;)

Den där bilden på backen skrämmer skiten ur mig haha, är så höjdrädd så det är inte kul.

marinamake sa...

Marie! Jaa du, Funäs är riktig fint, är väldigt glad att jag vuxit upp där! Men nu skulle jag inte stå ut, vinter 9 mån om året, myggigt som f-n på sommaren, och baaara en massa turister. Fixar inte det längre!

och tack, tack!

CC! Du, det kan inte jag heller, när det gäller att rita har jag tummen mitt i näven! Det är väl därför man inte helt får till det med sminket heller när man vill trixa till det lite extra... ja ja man gör så gott man kan ;-)

Tja, det där berget är inget för höjdrädda. Toppen är ca 950 m över havet, och det sticker rakt upp mitt i byn. Rammlar man där är man rökt!

Anonym sa...

Superduperfint...härlig trädtolkning ;)

Wahala sminkning nr 2 - Juvia's Place

Så klart ville jag testa Wahala paletten igen... så många kombos det går att göra med den. Men jag har ju mer nytt som väntar, så vi får se...