12 januari 2009

Temavecka - Rosa

Jag hakar direkt på Sminkans temavecka, som går i vårens och sommarens färger. Ljuuuvligt, man längtar ihjäl sig nu när jul är undanstädad och det vart så mörkt när alla mysiga lampor och ljuslyktor försvann, granen som stod där och tindrade i hörnet är redan ett minne blott...


Hur som helst, dagens färg är rosa. Inte en färg som jag trivs i på ögonen, iallafall inte som "huvudfärg" om ni förstår vad jag menar. Har ni hört talas om "skär gris"... ja, det är så jag känner mig när jag har för mycket rosa runt ögonen, då har jag lättare med tex rött. Även fast jag tycker att det är en superfin färg, och kan känna mig lite avis på en del tjejer som blir så där superskira alldeles älvliknande när de har rosa på ögonen. Nån älva känner jag mig defenitivt inte som, ha ha, möjligen med svartkantade vingar, det vore mera jag!


Nåja, dagens sminkning var jag inte alls nöjd med när jag var klar, försökta göra nåt coolt med ögonpennan och dra ut vingen så där som ni alla är så duktiga på.... bah, det blev bara pannkaka. Sen måsta jag ju tillstå att det ser bättre ut på bilderna än vad jag tyckte att det har gjort i verkligheten på mig idag. Var på vippen att jag tvättat mig och gjort en ny rosa sminkning inför inlägget... men jag orkade inte, så ni får hålla till godo!Som bas för skuggorna har jag lagt Maybelline Color Definer Waterproof Shadow Stick, den vita.

Highlighter är Microshadow Ranch, i inre vrån Microshadow Material båda från MUS. Material kändes för mesig tyckte jag, så jag smackade helt sonika på Barry Ms Dazzle Dust nr 58 rakt ovanpå. Det enda som hände då var att det blev ljusare och mycket mer skimrigt. Snyggare i min mening. I yttre vrån även där en Microshadow från MUS, Fuchsia (det står Fuschia på burken, felstavat?).
Någonstans måste jag få in någon sorts mörkhet runt ögonen när jag sminkar mig själv, annars trivs jag inte. Jag bara försvinner om det är för ljust. Så jag tog ögonpenna, också från MUS, Baltic och använde både som eyeliner, kajal och det som jag kallar fransmarkering. Jag gillar verkligen Baltic, färgen är underbar, typisk Marinafärg. Den är mjuk och fäster bra. Men i och med att den är så mjuk så blir den också kladdig, minsta lilla man kommer åt den, eller pillar sig i ögat eller liknande, så har man smetat ut den. Och mitt tafliga försök att få nån sort eyelinervinge, blev bara pannkaka, och jag höll på att få panik i morse när man hade bråttom och allt. Har "hållt koll" på vingarna hela dan, ifall att jag skulle ha råkat gnuggat ut dem till nån sorts blobbfläck i ögonvråna och kanske går om kring och ser ut som jon möjligen, men jag klarade mig, he he.Munnen har en läppenna från MUS (va orginellt...) Golden Purple och läppglans från TINte Blackberry Jam. Det blev väl egentligen lite för brunt för den här sminkningen, men jag väljer alltid läppfärg i panik två minuter innan jag måste springa till bussen, så det blir alltid som det blir. Ingen tid att ändra sig.

Jag har haft en extremt sömnlös natt, natten till idag. Det händer mig titt som tätt, kan helt enkelt inte somna hur jag än bär mig åt, så efter en kringelikrogig busstur på 45 min till jobbet där jag känner kallsvetten rinna, och illamående komma krypande, för jag är så trött så kommer jag nästan 45 min för tidigt till jobbet. Kan inte ta en senare buss för då kommer jag för sent. Jag jobbar i en liten butik, och ska öppna den på morgonen, jag är där helt själv. Vad göra, joo jag slänger ner min dunjacka på gummimattan som ligger på golvet bakom kassadisken, tar en stolsdyna under huvudet, ställer mobilen på ringning 25 min senare och lägger mig på golvet och dunar in i 25 min. Jag tror det var det som fick mig igenom min dag, tills Å som äger butiken kommer och löser av mig och jag får gå hem vid tretiden. Hon bara garvade på mig när jag berättade vad jag gjort, he he!
Vi säljer ju även Maybellines smink i butiken där jag jobbar, plus en triljard andra pryttlar. Så utav Å fick jag idag den här som kom in idag. Jaa, vi småbutiker får vänta då alla stora kedjor redan sålt den ett tag.
Jag har hört mycket om denna mascara som marknadsförs som en superduper mascara. De flesta hissar den men tex hos Bjooti blev det en fullständig diss. Jag är supernyfiken, så den här är den som kommer att sitta på mig de närmsta dagarna.

Det var mitt lilla rosa bidrag till första dagen i temaveckan... i morgon är det gult, det blir inte lätt! Det är första dagen i sminkskolan för mig på väldigt länge, har inte varit där sen veckan före jul. Det har varit lov, och sen blev jag ju sjuk förra veckan, så då körde det ihop sig. Min klass har bara en par tre veckor kvar, sen är de färdiga MUOr hela bunten. Och i och med det, kommer jag att ha en egen klass från slutet av månaden. Jaa, egen och egen, vi är ju flera stycken men jag kommer att ha dom själv, en kväll i veckan. Ska verkligen bli kul! Ja, och med det menade jag att det blir tidig purrning i morgon, sisådär vid femrycket. Så ikväll hoppas jag att jag somnar och sover på söta örat!


Ha det gott alla, vi synes i morgon!


Sminka lugnt!4 kommentarer:

Marie sa...

Jag tycker alla har varit så himla duktiga med rosinspirationen! Jag gillar verkligen hur du helt sonika tog en mörkrosa till globlinjen. Du "Marinar" till allting och jag gillar det. Hur går man till väga för att bli sminkad av dig egentligen? Det hade varit spännande att se om jag också blev "Marinad" :)
(HAHAHAHA, marinad - som matlagning! :D :D )

Anonym sa...

Ohh lovely, rosa är ju så fiiint ;)

Fru Choklad sa...

Förtjusande som en körsbärsblomma! Jag hade nått liknande för ett par veckor sedan. Kanske ska ta och haka på den här temaveckan. Det verkar kul.

marinamake sa...

Marie! Ha ha ha, nu fick jag ett gott skratt! Det är synd att du bor så långt bort, annars skulle jag nog kunna marinera till dig ;-)

Inthemake! Ohhh, jaa men jag trivs ju inte i det... men du är ju fin i rosa, det har jag sett flera gånger!

Fru Choklad! Men ohh tack, körsbärsblomma hmmm, tja för tjugofem år sen kanske, nu är man en gammal vedartad taggros ha ha! Klart du ska haka på! Dessutom slipper man ju fundera vilken färg man ska ha varje morgon, superskönt!

The Aphrodite 2.0 Palette - Fifty/Fifty Makeup

Ytterligare en dag ute i trädgården... Vi har kört med mossrivaren över hela den delen av tomten som vi ska få låna av grannen, närmare 200 ...