11 januari 2009

Bättre sent än aldrig!

Jaha, så sitter jag här igen då... alldeles för sent på kvällen för att påbörja ett inlägg. Kan inte låta bli! Idag har jag verkligen nåt bra att skylla på varför det blev så sent... jag har gjort något som jag har varit på G med i 3 år. Jaa, ni läste rätt, i 3 år! Vad kan nu detta vara då? Hmm, inte så spännande för er kanske, man jag känner mig supernöjd...


För ganska precis tre år sedan, strax före jul var det, så målade vi om i vårat sovrum. Det var totalt galet skrikrött när vi flyttade in. Vi levde med detta epilepsiframkallande rum i ett halvår sen vart det en fondväg i aubeginelilanånting och resten av vägarna grå med en lätt brytning av detta lila, vart riktigt bra.
Jag svor att jag inte skulle sätta upp några gardiner förrän jag hade hittat några nya som passade med färger och så. Ni vet hur det är... hänger man upp nåt gammalt "så länge" så blir det hängandes, permanent. Det tänkte jag inte låta hända. Det tog en par månaders letande, fick ge upp tanken på att hitta färdigsydda gardiner, hittade inga som passade i färg, men hittade till slut ett tyg som blev perfekt. Återstod bara att sy.... jaa ni fattar... ikväll sydde jag. Och när jag väl kom i gång så sydde jag så att det glödde, för jag tänkte att jag måste bli klar samma dag, för om jag lägger undan halvfärdigt, så ligger det i tre år till, ha ha! Tjoho nu hänger dom där! I tre år har jag inte haft gardiner i sovrummet, hemska tanke! Det var supermysigt, äntligen lite ombonat! Är det nåt jag aldrig kommer att förstå, så är det människor som inte vill ha gardiner, mattor eller dukar... där är jag väldigt gammeldags!


Voilà!



Jag har skaffat mig en ovana att börja med att vara lite off topic, märker jag. Hmm detta var ju tanken att vara en sminkblogg, hoppas in inte misstycker...

Okej, sminket. Jag körde nästan samma färgval som igår, fast ändå andra skuggor. Mycket mer skimmer, me like! Det igår var så matt och tråkigt. Det här blev bättre. Hade problem med att få den mörka skuggan att fastna (Nouba), tror att jag gjorde lite dåligt underarbete.




Herrejösses, vilka påsar! Ja dom under ögona alltså... never mind!

Hur som helst, så har jag använt:
Highlighter från MUS Satin.
Barry M nr 82 i inre ögonvrån.
Barry M nr 20 mitt på locket.
Nouba Spicegold nr 36 i yttre ögonvrån och upp över globen (upprepar jag mig möjligen ;-) ).
Som bas för alltihopa först MAC PP Painterly och sen kom jag på att jag skulle lägga POPs Glitterstix Crystal över det, en vit penna med glitter i. Kanske var det det som körde ihop det när jag inte fick Nouba skuggan att sitta, vet inte riktigt.
Eyeliner Smashbox JetSet Navy blue, och paralellt (hur stavas paralellt?) med den, Noubas Rainbow Eyeliner nr 15 (grön).
Under ögat ögonpenna från Gosh 01 Blue Moon.
Kajal, samma som igår onämnbar... gaaammal! Tror att den kommer från Avon. Jaa ni fattar, från Hedenhös tid.
Mascara Viva la Diva On Stage Mascara Electric Blue 2.
Jamen herregud... de är många finesser på ett spett!



Detta är inte en favvofärg på munnen för mig. Alltså, jag gillar bubbelgumsrosa, men inte på mig. Trivs inte i det. Men jag tänkte att det passade till ögonen idag, ville få en riktig vårchock, eller parablydrinkskänsla liksom. Så what the heck, det är bara familjen som ser idag, och dom får stå ut med det mesta!

Läppenna Cosmo, och läppstift Lola båda från MUS.


Matchade iallafall t-shirten jag hade på mig... alltid någe ;-) !
Så är det måndag i morgon igen då... blev aldrig någon riktig vecka för mig förra veckan, eftersom jag och dottern däckade i magsjuka. Den här veckan blir inte rolig heller... vår bil har pajat (kopplingsvajern som rykt, tror vi). Där vi bor är det nästan omöjligt att klara sig utan åtminstone en bil, annars blir livet outhärdligt. Jag har 45 min resväg med bussen till jobbet, med bilen tar det en kvart. När jag ska hämta/lämna dotter på fritids, så får jag ta en buss tidigare, hoppa av den och lämna henne, sitta kvar på fritids och vänta på nästa buss som vid det laget går ca tjugfem minuter senare... det är en halvtimme mellan bussarna i rusningstrafik. Samma visa när man ska hem. Hur kul är det på en skala??
Nästan värre för min man, det tar honom en och en halv timme att komma till fritids med bussen, han måste med andra ord gå väldigt mycket för tidigt för att hinna innan de stänger. Det dagar han hämtar får stackars lillstumpan i princip vara på skola/fritids från öppning till stängning. Man får ångest! Bara att hoppas att det inte går på en halv förmögenhet att laga bilen (som dessutom behöver servas), och att det går snabbt!
Nu gled jag utanför ämnet igen.... sorry!
Sov gott alla, vi höres!
Sminka lugnt!

12 kommentarer:

Marie sa...

Det kanske var mer en retorisk fråga angående ditt off topic-bloggande, men ska jag vara ärlig så är det verkligen helt ok. Du håller dig ändå till ett ämne utöver sminket, du kompletterar med bilder och så skriver du ordentligt om det. Ibland läser jag bloggar som innehåller inlägg som bara är "idag glömde jag blablabla, pojkvännen sa så här till mig idag, min mamma tjatade på mig" och så kommer inget smink heller! Men allt ditt OT är kul läsning, så kör hårt!

Bitte sa...

Jag hyser stor beundran för dig som sytt gardiner och gjort ordning. Jag hatar att sy och köper alltid färdigsytt. Problemet är då att det kan gå länge innan jag hittar något jag vill ha och därmed är det tomt i fönsterna. Så jag känner verkligen igen mig.

Hoppas det går någorlunda smidigt med resandet utan bil.

Snygg makeup. Färgerna påminner om havet.

Anonym sa...

Jag hade aldrig gardiner el mattor i många år haha. Nu har jag jättemörka gardiner o några mattor. Men mattor är hemskt opraktiskt när man har katt (allt hår). Jag tycker det förresten det är roligare när bloggar handlar lite om personen bakom också än bara smink :)

Så du tycker Nouba är bra att använda? Sitter bra o så? Funderar på att köpa en, har aldrig använt dem.

Anonym sa...

härliga färger :D kram malin

Sminkan sa...

Jag gillar också att man får en liten bild av din vardag i ditt OT-ande. Ajg är också lite OT var och varannan gång, och det verkar ingen misstycka. Så kör på! Det är ju en sminkblogg även om du visar en gardin också, som förövrigt var himla snygg!
Sminket har ju tveklöst huvudrollen!
Snygga skuggor idag och härligt skimmer. Faktiskt snyggare än igår, fast det var inget fel då heller.
Jag gilar din blogg, Marina, det vet du! Jäklar vad bra du är!

Anonym sa...

Ditt sovrum ser kanonmysigt ut - önskar att jag kunde få till något liknande!

Jag blir alltid så glad när jag kommer in på din blogg. Du gör så härliga sminkningar och jag älskar dina färgkombinationer!

Ha en toppenfin vecka!

Sminkan sa...

Marina! Jag kan inte svara i min egen blogg just nu så jag ägnar mig åt superservice och kommer till dig! Hehe!

Så här gör man:
1. öppna det inlägg du vill länka till genom att klicka på rubriken (tror jag det är hos dig).
2. Markera adressen till sidan. Den hittar du högst upp i adressraden, du vet, http://blättenblä/2009/html.
3. Kopiera genom att t.ex högerklicka och välja det.
4. Klistra in i kommentaren du skriver här.
Typ så.
Men annars kan jag hämta hos dg, om du inte får till det. :D

marinamake sa...

Marie!Jag förstår vad du menar, tack! Va gullig du är! Jag kör på!

Sminkjante! mja, beundra inte för mycket, det var det första jag sydde på tre år, utom möjligen fålla upp ett och annat par brallor, jag är för kort i rocken, så särskilt effektiv är man ju inte ;.). Men jag vet vad du menar, jag är precis likadan! Va skönt!

CC! Tja, det finns en anledning varför jag inte går med på att ha varken katt eller hund... gillar inte hår överallt! Håller med, roligare att veta lite allt möjligt om en person, känns lite mer personligt då. Nouba är bra tycker jag (jag är återförsäljare ;-) ). Deras Quatroskuggor (fyra i samma ask) är lite dåligt pigmenterade, men det är uttänkt så, för den som vill ha lite svagare. Jag gillar deras Stick Foundation som är lite åt fetsmink hållet. Spicegold skuggorna är superläckra, läppstiften sitter som berget osv. vill du veta nåt mer spedifikt så hör gärna av dig!

Malin! Tack snälla du!

Sminkan! Åhh tack gulle dej, va go du är! Dito får jag väl säga! Såg din instruktion, ska ge mig på ett försök, tack för att du ansträngde dig! Kramen!

Tintomara!Ohh tack, vad snällt sagt! Apropå sovrummet skulle du se den andra hörnan, som inte är med på bild, inte fullt så mysigt.. vi är trångbodda, så där är grejjorna staplade, he he, man visar ju bara den bästa sidan om man får säga ;-)

Anonym sa...

Åååh vad snyggt!

Anonym sa...

Oh va fiiint sovrum ni har, supersnyggt! Kanonfin make med ;)

Anonym sa...

Ja, jag funderade på den där Double Bubble, såg den på rea nämligen ;)

Jo, hår är jobbigt men kissarna (o säkert hundar också) är såå värda allt besvär :D

marinamake sa...

Mimmi! Tack snälla!

Inthemake! Dubbeltack, va ni är snälla alla!

CC! Double Bubble är bra, har flera stycken. Bra pigmenterade tycker jag. De brukar komma ut med lite coola färgkombos i deras vår och höstkollektioner. Har du hittat nåt bra på rea är det bara att slå till!

Tja, jag är ju ingen djurmänniska, så det kommer aldrig att komma en hund eller katt innanför min dörr. Dock får vi, trots mina högljudda protester, en hamster inom kort. Fick ge mig för barnens envisa tjatande.

Juvia's Place

Tröttare än tåget i morse... var tvungen att kliva upp liiite tidigare än normal för att vi skulle börja lite tidigare på jobbet. Fokusvecka...