18 januari 2009

Sista dagen i Sminkans trädgårdsvecka - orange

Orange - inte en poppisfärg hos mig. Använder aldrig det, och jag tror inte att jag äger ett enda plagg med orange i. Tycker det är supersnyggt i kombination med andra färger. Lila - orange, knallrosa - orange, supersnyggt ihop enligt mig. Men orange ensam, njaee inte för mig, jag blir som en skär gris, det är helt enkelt inte kompatibelt med min hudfärg...


Men idag så är det ju orange - och jag försökte efterlikan rosen på Sminkans bild. Insåg när det var försent att det var Vallmon som var inspirationsbilden, men ja ja... det blev lite skirare orange sminkning då, även om Vallmo sminkning hade passat mig bättre, lite knalligare alltså.


Som bas har jag lagt den rosa 202 Nouvola från Nouba över hela locket ända från brynet ner till fransarna och även under ögat. Högst upp under brynet ligger sedan eyedusts Lollipop, i inre vrån och en bit upp längs näsryggen ligger cybershadow Mirage. Mitt på locket microshadow Material och i yttre vrån microshadow Sunrise. Samtliga skuggor från MUS.


Under ögat ligger microshadow Eclipse och den har jag även lagt på slemhinnan, som jag skrev igår, det är inget att rekommendera för någon med känsliga ögon. Man får en väldigt torr och grusig känsla i ögat en liten stund. Som eyeliner lade jag först en fuktad mörkbrun skugga, och sen uppepå det Noubas Rainbow eyeliner nr 15. Testade en annan mascara idag även om det fortfarande är Maybelline, Volume Express Turbo Boost.
Bubbelgumsrosa mun; penna från MUS Cosmo och läppglans från Face nr 4.

Jaa, ni ser ju... alldeles för blekt för mig. Hade jag valt valmobilden hade jag förmodligen känt mig mer bekväm. Men, det är alltid kul att prova nåt nytt!


Tjaha, slut på temaveckan. Känns alltid lite tomt på nåt vis, i morgon får man "sminka sig som man vill" om ni förstår vad jag menar. Tänka ut nåt själv. Det har varit roligt och jag hakar säkert på fler gånger om tillfälle uppstår!


Ha en skön söndagkväll alla!


Sminka lugnt!

11 kommentarer:

Sminkan sa...

Å nej, vilken otur att du tog fel bild... Men du kan ju göra en vallmo imorgon? :D

Det var snyggt på ett annat sätt än du brukar vara snygg, om du förstår hur jag menar. Lite sött, lite mjukt, lite, ja, flickigare på något sätt. Absolut en vacker makeup även om jag också föredrar dig i eldigare toner...

CrazyNails sa...

Lite blekt måste jag erkänna, men tyckte ändå att den gröna färgen höjde det ett snäpp.

Anonym sa...

Mycket fint! Passar din ålder =)

marinamake sa...

Sminkan! He he, ja vi får se vad jag känner för i morgon! Tack iallafall!

CrazyNails! Tack det var snällt sagt. Känner mig nog lite blek ändå!

Karin! Hmm, tja kanske det!?

Anonym sa...

Jag tycker också att det blev fint. men det kändes lite ovant att se dig i den här färgen! det förändrade ditt ansikte väldigt mycket.

marinamake sa...

EmmaP! Hmm ja, tyvärr inte till min fördel är jag rädd ;-) !

Marie sa...

Syrligt och godisliknande, jättefint :) Sunrise har många använt idag, inte konstigt - det är verkligen en bra skugga!
Tycker du passar bra i ljusa färger också!

Anonym sa...

va mjukt och annorlunda look än vad man är van att se dig i....sååå fiiint!

Bitte sa...

Jag gillar det här mjuka också men jag förstår vad du menar.

Fru Choklad sa...

Ja orange är en knepig färg, fast jag tycker att du har lyckats jättebra. Din sminkning idag är en riktig energikick! Känns otroligt somrig så den där ska du komma ihåg till om ett par månader ;)
När det kommer till mig själv så använder jag gärna orange ihop med gult när jag själv har lite solbränna så där mot slutet av sommaren. Då blir orange som bäst på mig. (Blekfis som jag är.)

marinamake sa...

Marie! Tack snälla du va gulligt av dig, okej... fast jag trivs bättre i mörkt ;-) !

Inthemake! Jaa, inte en så typiskt marinamake ;-)

Sminkjante! Japp!

Fru Choklad! Jajamän ja e ju en blekfis också, året runt faktiskt. Så orange går bort mest för jämnan, fast det går ju bättre i kombination med något mörkt. Vi får se vad jag hittar på till sommaren när jag går från vitskär till grisskär... he he!

The Aphrodite 2.0 Palette - Fifty/Fifty Makeup

Ytterligare en dag ute i trädgården... Vi har kört med mossrivaren över hela den delen av tomten som vi ska få låna av grannen, närmare 200 ...