31 januari 2009

Nakna sanningen - och Occult

Jag lovade sminkbilder på min kompis Jeanine, men jag tömde minneskortet i vår stationära dator på övervåningen och naturligtvis deletade det som var på kortet, och nu sitter jag vid bärbara datorn i soffan med Körslaget på TVn. Det får bli lite omvänd ordning tills jag kan ta mig upp till övervåningen... så här kommer min lek framför spegeln för en stund sen....

Av någon anledning fick jag för mig att jag skulle knäppa en bild på mitt öga, helt osminkat... vet inte varför, för är det nåt jag avskyr så är det hur jag ser ut osminkad, jag är en sån med totalt färglösa fransar och bryn, jag har blek grisskär hy, och inga egna färger överhuvudtaget. Men jag tänkte att det kunde vara kul att visa kontrasterna mellan ett osminkat öga och ett som är totalt råsminkat. Effekten blir ju dessto större när man är en sån färglös person i sig själv som jag är.

Jag hade hunnit lägga basen och pudra innan jag kom på att fota, men det är allt.

Here goes:
Usch och fy!! Men, så här kan man se ut istället:

Åhhh, detta mina damer och eventella herrar är Occult från Taylor Made Minerals! Jag är heeelt såld! Det är den röda jag pratar om, alltså någon så läcker, intensiv nästan tredimensionell skugga har jag sällan skådat. Den påminner om min Nouba skugga som jag använde en del i julas, men den har på nåt vis mer djup. Kameran/datorn gör den inte rättvisa alls! Jag kunde inte låta bli att stå och stirra på mig själv ;-). Okej den här sminkningen är ju... hmm tja "rätt så mycket" så jag vet inte om jag ens skulle gå på en fest med detta. Man skulle kunna lägga till både glitter och lösfrallor, men jag tog mig inte den tiden ikväll. Jag kommer defenitivt beställa en full size av detta pigment.
Okej, jag är helt lyrisk... men jag har ju använt andra produkter också, här kommer dom:

Highlighter eyedust Goldglow från MUS
Den röda alltså Occult från TMM
Det svarta är eyedust celebration från MUS
Kajal från Joe Blasco
Mascara The Colossal
Eyeliner, Liner Express från Maybelline

Jag läste på någons blogg, kommer tyvärr inte ihåg vems just nu, att hennes geleyeliner från Face hade torkat ihop för att hon glömt sätta på locket. (Hmm, var det MetalBarbie kanske... å jag kommer inte ihåg just nu). Så jag tänkte att jag skulle testa att lägga min eyeliner från Face som bas under skuggorna, även fast den inte har torkat ihop. Ännu så länge sitter det bra, det har gått en par tre timmar sedan jag sminkade mig och inga veck och så ännu så länge.

Läppenna Cranberry från IsaDora, pigmentet Occult och sen Crystal Lips Virgin, ett genomskinligt superklistrigt läppglans från MUS.


Jaa, så har jag hittat en favorit bland mina nya TMM pigment. Nu skulle jag vilja hitta en annan färg att kombinera denna med, tråkigt att alltid använda svart! Någon som har nåt bra förslag??
Ha de, ha de!

7 kommentarer:

Marie sa...

Wohoo! Jag tänker på het chili när jag ser skuggan! Den ser riktigt snygg ut, och vad kul att den var rolig att jobba med. Jag glömmer alltid bort att fixa läppfärg med ögonskuggan som du gör, det blir ju skitbra varenda gång!

Och det är roligt att visa ett naket öga också, för då får vi se just hur duktig du är på att fylla i att glapp i eyelinern mellan fransarna. Jag trodde verkligen du hade mörka färger i dig själv, eftersom du alltid får "ramen" så kolsvart!

Sminkan sa...

ah! den var snygg! Den ser ut att ha den kvalitet som de bästa TMM har. Tror den skulle bli grym med deras guldskugga Centaur. Som omväxling från svart då.
Fan, att jag inte visste att den var bra när jag beställde från TMM för någon dag sedan. Skulle ha ett par andra röda och passade på att sno till mig några favoriter. Ja, det blir väl fler beställningar.

Och det här med naket öga... Jag har ju visat mitt flera gånger och vi är lika färglösa båda två utan smink. grisskära, färglösa fransar... Ja, hela kitet. :D

Anonym sa...

Av de påsar du visat skulle jag testa att kombinera det med Centaur, Holly eller Slick :)

Nä det var inte jag som glömt locket av haha

o jo, visst kan naglarna vara ivägen för både det ena o det andra i livet, men hey looks go first :P Om jag sminkade på heltid kaanske jag skulle korta dem lite.

marinamake sa...

Marie! Ahh den är underbar! Skuggan på munnen är ju skitbra när man inte har nåt som passar, förutsatt att det inte är grönt eller nåt sånt he he!

Neejdu, inget mörkt hos mig inte! Min naturliga hårfärg är sån där svensk diskvattenbrun du vet...blää! Fyllt i mellan fransarna är nåt jag gjort i åratal, på ren instinkt för jag såg ju att det blev snyggare. Inte förrän jag gick min utbildning lärde jag mig att det hade ett namn (du vet, fransmarkering ;-) ), och att det gick och göra med nåt annat än en mjuk ögonpenna... man lär så länge man lever!

Sminkan! Ohh absolut ska jag testa ihop med Centaur, just nu har jag så många nya så jag vet inte hur jag ska vrida och vända för att hinna testa alla! Synd att du inte visste! Men nu har du en goding att se fram emot nästa gång du beställer...

Vi kanske borde starta en klubb för grisskära, ha ha!

CC! Japp jag testade Slick idag... den var lite för ljus men helt ok ändå.

Ahh det är det jag alltid har sagt: huvudsaken att man e snygg ;-)!

Anonym sa...

Otroligt snyggt! jag är ju väldigt svag för rött, så denna make är jag såklart väldigt förtjust i! Dessutom så gillar jag den sisat bilden asmkt, du ser så härlig ut dör! Och jag säger som Sminkan, varför visste vi inte det för?:( Modigt att lägga upp ett osminkat öga förresten;)

Anonym sa...

Jag beställde occult och fick den för några dagar sedan......den är hur jäkla snygg som helst. Haha, jag fick ångest på en gång nästan. Köpte full size och blev ändå orolig att den skulle ta slut utan att man får tag i mer.

Skitlarvigt! Men den är såååååååå snygg.

marinamake sa...

Emma P! Å du som gillar rött borde skaffa den här, asläcker! Ha ha, kul om man kan roa någon, känner mig alltid så tråkig på bilderna. Det var ju kul att jag kunde påvisa nåt nytt till er "gamla rävar" som har koll på allt ;-)

Efwa! Jag instämmer, den är absolut döläcker! Men de är ju otroligt dryga, så du behöver nog inte oroa dig för att den ska ta slut i första taget tror jag! Men jag vet, så där blir jag också när det är en produkt jag gillar. Köper gärna på mig flera stycken då!

Wahala sminkning nr 2 - Juvia's Place

Så klart ville jag testa Wahala paletten igen... så många kombos det går att göra med den. Men jag har ju mer nytt som väntar, så vi får se...