15 januari 2009

Blomtema - blått

Idag har jag sprungit på Formexmässan större delen av dagen... känner mig lite mör i fötterna. Det är otroligt roligt att gå där och titta på alla miljoners prytlar och prylar som finns. Hur mycket saker finns det inte här i världen... jag bara undrar?! Jag var där med Å som äger butiken där jag jobbar, och kikade vad vi ska ha i butken framöver. Roligt! Kom hem sent, så detta blir inget långt inlägg.


Min blåa sminkning är nog ett gränsfall, den är nästan lila. Men jag tyckte att den här färgen var så nära Sminkans blåa geranium som hon hade på fotot för dagen så jag tog den. Blomman är väldigt blålila i mitt tycke.


Den här ögonskuggan jag har är otroligt gammal (jag skyller alltid på att torra produkte är OK att använda fast de är gamla... de sprider inte bakterier på samma sätt som kladdiga produkter). Jag vet inte om de flesta av er här är för unga för att komma ihåg ett märke som heter Mary Quant? Hon var en modedesigner på 60-talet och den som uppfann begreppet "minikjol", och gjorde väl mest karriär med sina kläder. Men hon lanserade även sitt eget sminkmärke under sitt eget namn. Mig veterligen finns det inte kvar någonstans längre, ens utanför Sverige. Jag har två kvartetter från henne, dels den ni kan se idag och så har jag en som går mer i plommon/aubergine lila med matta skuggor.


Så här ser den ut. Den lilla blomman ni ser på locket var det man kände igen Mary Quants produkter på.
Det är inte värsta überkvaliteten på skuggorna, bara sådär. Den blålila är svår att få att fästa... man liksom borstar bort den när man försöker få dit den, om ni förstår vad jag menar.

I mitt sminkskåp har jag en gammal skokartong fylld med skuggor i märken av alla de slag (budgetmärken de flesta, mycket som inte finns idag längre), jag näns inte göra mig av med dem, men den står där som en sorts gräns för "mitt liv före och efter Make Up Store". Jag upptäcket MUS för ca 5-6 år sedan, och sedan dess är ingenting sig likt ;-), och när jag gick min utbildning men framförallt sen jag hittade alla er bloggtjejer via Pret-ty, så har det defenitivt hänt framsteg i mitt sminkskåp. Innan kände jag inte till i princip nåt annat smink än det man kunde hitta på Åhléns och Kicks... tråkigt! Då hade de ju dessutom lite annat sortiment där än vad de har idag, nu finns ju MUS och div. annat småroligt där som inte fanns då.


Tja, så idag så fick jag för mig att jag skulle rota fram min gamla skokartong, för jag tänkte direkt på den där blålila Mary Quantskuggan när jag såg Sminkans blå blomma, Geranium, eller Näva tror jag också att den heter. Eller, Sminkan?

Den gröna under ögat är den ljusa delen i Too Faceds Lucky Charms. Har lagt eyeliner med en skugga från MAC, Velvet. Mascaran är The Colossal även idag, är verkligen nöjd med denna mascara.Munnen har en läppenna som jag inte kan se namnet på, men den är inte köpt i Sverige. Läppstiftet är Art Deco nr 86.Det var alles. Nu ska jag lägga mig och vila mina stackars brinnande fötter, och min värkande skalle... har ätit alldeles för dåligt idag och lite sömnbrist, då kommer huvudvärken krypande.

I denna stund kommer jag inte ihåg vad det var för färg i morgon i Sminkans temavecka, men jag har för mig att det är grönt? Får kolla upp det, då ligger jag och funderar på vilken grön jag ska ta, tills jag somnar. E man knäpp eller??


Suss gott, vi ses i morgon!

11 kommentarer:

Unknown sa...

Sicken klockren färghärmning! Det är ju på pricken som Sminkans torsdagsblomma!
Mary Quant vet jag faktiskt vem hon är, men kände verkligen inte till att hon haft egen makeup line. Men varför inte, Heidi Klum har ju just gjort det? :)

Anonym sa...

Håller med ovanstående, kanonfin tolkning. Gud va snyggt det guldiga var under ögonen;)

Bitte sa...

Sminkningen platsar helt klart, underbar tolkning av blomman.

OMG vad snygg färg på läpparna. Du är jädrigt snygg i "starka" färger på läpparna,

Sminkan sa...

Japp! Blånäva heter den lilla rackaren!
Snygg makeup!

Anonym sa...

Jag minns mary Quant..brukade köpa sånt smink i UK på 80talet, då fanns det fortfarande

Anonym sa...

Jag har bevakat dej sen några veckor innan jul och jag tycker du är suverän på att make:a!

Jag har antagit att du är lärare på en sminkskola...vilken är det? Jag ska börja Make Up Artist-utbildning nu på måndag!

Fru Choklad sa...

Oh Mery Quant sminket! Det hade jag glömt bort. Det fanns väl här på 80-talet vill jag minnas.
Din make är väldigt skir och vacker idag. Nästan så man ser kronbladen av blomman på din ögonlock :)

marinamake sa...

Marie! He, ja jag tror jag lyckades hitta en ganska perfekt färg. Ja qhy not... man kanske får en egen nvacker dag ;-)

Inthemake! Tack! Det ser guldigt ut på bilderna, men den var grön i verkligheten... blir så knäppt på foto!

Sminkjante! Tack va snällt sagt! Jag trivs bättre i starka färger. Kanske märks...? ;-)

Sminkan! Nävor är supersöta, har en också här hemma, vet dock ej vilken sort. Tack tack!

CC! Gamla goda tider!

Jeanette! Tack va gullig du är! Välkommen hit! Jag skulle bli lärare och har gått "bredvid" under hösten som varit, men i sista stund drogs tjänsten in av diverse anledningar. Jag har gått på Makeupstudion i Sthlm. Vilken skola ska du gå? Hoppas du får det roligt, det hade jag när jag utbildade mig. Tufft men roligt! Om fler tillfällen uppstår kommer jag att försöka få bli lärare där igen. Det skulle verkligen vara roligt!

Fru Choklad! Jaa, uppriktigt sagt kommer jag inte ihåg var jag fått tag i skuggorna... men lite nostalgitripp är det ändå att ta fram asken. Tack va snäll du är!

Anonym sa...

Jag ska gå Mariart School of Make Up and Hair. De har startat en utbildning i min hemstad - Arvika - och jag måste ju självklart ta tillfället i akt. Det ska bli sååå roligt!

Anonym sa...

Åh, Mary Quant! Hade ett rouge därifrån i samma design som din dosa. Älskade det! Det doftade gott och var så vackert! Nostalgi!

marinamake sa...

Jeanette! Va roligt! Lycka till, jag är säker på att det kommer bli bra! Kanske vi får se med av dig här bland bloggarna sen då?

Ninni! Verkar som det väcker många gamla minnen ;-) !

The Aphrodite 2.0 Palette - Fifty/Fifty Makeup

Ytterligare en dag ute i trädgården... Vi har kört med mossrivaren över hela den delen av tomten som vi ska få låna av grannen, närmare 200 ...