22 juli 2020

Such A Gem Palette och Aphrodite Palette

Så, semestern har pågått i tre dagar. Men egentligen känner jag att den nog börjar idag. Jobbade ju till och med söndag. Måndagen bestod av förberedelser inför min yngstas 18-årsdag som var igår tisdag. Var uppe hyggligt tidigt, bakade bullar, klippte gräsmattan, handlade mat och massa annat fix. Så kom tisdagen (igår) som var hennes födelsedag och hennes pappa med respektive, faster med respektive plus storasyrran kom och fikade.  De hann i princip bara åka, vi började förbereda inför middagen med grillning och sånt och då dök folk på min sida upp, brorsan med familj så allt som allt var vi ca 10 personer som åt och tjoade. 

Jag var heeelt slut när jag gick och la mig. Men jag tror att Ebba var nöjd med sin 18 årsdag. Så idag onsdag har jag varit ett totalt tröttvrak. Sååå trött. Nu är måstena över, semestern har börjat och jag kan slappna av lite. Har inte gjort många knop idag. Mest petat runt lite i trädgården, inga större jobb. 

Vi tog ju ner vår flaggstång ungefär en vecka innan midsommar. Gubben har rustat den för den var rostig och färgen hade flagat på fundamentet. Nu är den nymålad och fin, knoppen som är av glas är rengjord och glänsande, ny lina osv. Men, sen har den blivit liggande på bockar på tomten. Den är tung som ett as och man måste vara fyra fem personer för att orka resan den och två som drar i en lina för att få upp den. Vi fick hjälp med det nu när vi ändå var så många så var den rest på några minuter. Vad händer då?? Vi upptäcker att vi glömt tänka på linan som satt fastvirad närmast knoppen för att den inte skulle drälla runt på gräset när stången låg ner på bockarna. Hur klantig får man vara?? Nu hängde den och dinglade i en klump runt stången 12 meter upp i luften... Hur får man ner den utan att fälla stången igen...?? Nåja, vi tänkte att det löser sig. Vägrar att fälla stången igen nu när den äntligen är uppe. Den har legat tvärs över tomten i över en måndag så var inte så sugen på att fälla den igen.

Så det mest vettiga vi gjort idag var att vi lyckades få ner linan. Först skakade vi stången så att klumpen av lina voblade fram och tillbaka så vi fick den att falla ner en liten bit av sig själv. Sen klättrade gubben upp på en stege, som jag stod och höll i, så långt upp han vågade med ett långt vp-rör som vi satt en skruv höst upp som han svingade mot linan för att kroka fast den så att vi kunde dra ner linan. Efter mycket om och men och massa pillande, och nackspärr av att stå och stirra uppåt i evigheter så lyckades vi får ner linan. Seger! Så äntligen är flaggstången rest och vi har hissat vimpeln igen. Tyvärr kunde vi ju då inte flagga varken på midsommarafton eller på Ebbas födelsedag. Men men... du är den på plats. 

Mycket babbel för ingenting... men jag gjorde ju en hastig sminkning innan vi fick gäster igår. Min mellantjej är tillbaka här hemma igen. Hon fick ju sommarjobb i Stockholm och har bott hos pappa några veckor under introduktionen. Men nu är hon här igen för att hon har möjlighet att jobba hemifrån. Då sitter hon vid min sminkhörna eftersom det är det enda skrivbordet i huset och hon kan sitta lite i fred (hon pratar mycket i telefon), så jag fick stå på vår lilltoa i källaren och springa fram och tillbaka för att hämta grejor. Dåligt ljus är det där med så det blev väl sisådär. Men, det fick duga. Så här är gårdagens sminkning.






Bas för skuggorna: Shadow Insurance från Too Faced.
Under brynet: Grädde från Färg.
Längs brynbenet ovan globlinjen: Seduction från 50/50 Makeup's Aphrodite Palette.
I globlinjen: Wine Not? från Morphe's 39S Such A Gem Palette.
Yttre vrån: Plums Up från Such A Gem paletten.
Över rörliga delen av ögonlocket: pressat glitter Venusfrån Aphrodite paletten.
Highlight i inre vrån: Ofra Cosmetics Nikkie Tutorials Collab Highlighter Glazed Donut.
Eyeliner: Master Graphic från Maybelline.
Mascara: Lash Princess Volume Mascara från Essence.
Bryn: Dipbrow Pomade Medium Brown från Anastasia Beverly Hills.




Primer: Ten!Sational 10 in 1 Dream Primer från Catrice.
Bas: HD Liquid Coverage Foundation 030 Sand Beige från Catrice.
Puder: HD Baking & Setting Loose Powder Warm Ivory från Catrice.
Bronzer: Chocolate Soleil från Too Faced.
Highlight: Ofra Cosmetics Nikkie Tutorials Collab Highlighter Glazed Donut.
Blush: Lo-Fi Peach Duo Blusher Punch och lite Igari ovanpå.
Mist: Makeup Fixer från Ofra Cosmetics.

Läppglans: Lucid Lip Hypnotize från Kaleidos Makeup.





Detta var ju igår, idag har jag som sagt mest gått omkring och varit trött... Orkeslös. Så i morgon blir det nya tag. Natti natti!

Inga kommentarer:

The Culture Palette - Juvia's Place

Här kommer gårdagens look. Lördag. Jag jobbade. Hade stora problem med mina tåriga ögon så innan jag ens hade åkt hemifrån hade vänsterögat ...