27 april 2020

The Nudes - Juvias Place

Här kommer en ovanligt blek och färglös sminkning för att vara mig. Jag beställde Juvia's Place the Mini Bundle för ett par månader sedan. Som vanligt så har mina grejor en tendens att bli liggandes innan jag använde dem. Vet inte varför jag gör så. Jag har skrivit om det förut, men det är fyra paletter, en brun, en lila, en berry och en nude. Att denna nudepalett blivit liggande är inte konstigt i min värld, jag är ju inte mycket för det där med nude's och bleka färger. 

Så idag när jag ändå bara gått här hemma och drällt, tänkte jag att jag skulle passa på att testa att använda bara den. Annars så kan den ju funka som komplement och blendingpalett till andra färger. Sagt och gjort jag använde bara den. Med ett litet undantag för lite svart skugga som jag använde i  yttre vrån för att få liiite extra djup där, vilket var omöjligt med de färger som är i paletten, de är alldeles för ljusa.

Jag ska ju inte säga att jag tycker att en sån här typ av sminkning är fult, för det är det väl inte. Det är bara det att det är sååå inte jag. Jag tycker att mina ögon blir små och pliriga och liksom försvinner. Känns blekt och lamt. Inget ompf liksom. Försökte ändå piffa upp det hela med liiite glitter. 

Nåja, nu har jag försökt åtminstone. Har tänkt på detta ända sedan jag fick paletterna. Nu kan jag lägga den åt sidan och den kommer bara funka som ett komplement till andra sminkningar i framtiden. 






Bas för skuggorna: Lock-It Concealer Cream White Out från Kat von D.
Under brynet: Grädde från Färg.
Samtliga skuggor från Juvia's Place The Nudes Palette.
Dutt i yttre vrån: Carbon från MAC.
Glitter längs globlinjen: Glitter Liner 11 Gold Sparkles från IsaDora.
Eyeliner: Superliner Ultra Precision Bronze från Loreal.
Mascara: Roller Lash Mascara från Benefit.
Bryn: Dipbrow Pomade Ash Brown från Anastasia Beverly Hills.




Läppstift: Colorsensational 882 Choco Pearl från Maybelline.
Läppglans: Colorsensational Gloss 360 Stellar Berry från Maybelline.

De här båda produkterna har utgått ur sortimentet, åtminstone läppglanset som är gammalt som gatan. Läppstiftet är jag osäker på, men tveksamt att det finns kvar.


Primer: Ten!Sational 10 in 1 Dream Primer från Catrice.
Bas: HD Liquid Coverage Foundation 030 Sand Beige från Catrice.
Puder: HD Baking & Setting Loose Powder C02 Warm Ivory från Catrice.
Bronzer: Earth Powder nr 52 från Nouba.
Highlight: från Revolution Makeup SophX Highlighter Palette.
Blush: Floral Blush Duo Cheek Color Bahama Bronze från BH Cosmetics.
Mist: Face Mist från Make Up Store.




Så var det dags att jobba igen. En ledig dag går så fort. Jag har inte varit på hugget idag. Trött och seg, har huvudvärk för tredje dagen i rad. Inte orkat gjort mycket. Gubben ringde hem från jobbet och berättade att en av hans kollegor ligger hemma i vad de förmodar är Corona. Skit. Risken är ju överhängande att gubben är smittad och i så fall även vi i övriga familjen. Gubben har klagat i helgen att han känt sig slak och hängig i kroppen, ingen riktig go liksom. Det är väldigt olikt honom, han är typen som aaaldrig klagar eller gnäller över nåt. Om han säger att han känner nåt, då är det nåt om ni fattar. En annan gnäller ju mest hela tiden till skillnad... Nåja, än så länge är vi på fötterna, vi får se var det här slutar.

Sminka lugnt!

2 kommentarer:

Lotta L sa...

Jag tycker sminkningen är fin! Jag gillar ju sådana färger.
Och jag ska hålla tummarna att ni klarar er undan viruset! Man hoppas ju att om man får det, och risken är väl stor, att det blir så lindrigt så man knappt märker det. När jag börjar jobba kommer jag att springa runt helt oskyddad, och man är ju väldigt nära. Snart kommer alla sommargäster, en hel del från Stockholm. Även som vi tar hand om alltså. För jag tror säkert dom kommer.

Jag har varit väldigt nervös dom senaste dagarna och inte fungerat ordentligt. Jag hade nämligen tid till läkaren igår. Kände mig inte redo att börja jobba, inte riktigt än. Och jag fick faktiskt en månad till! Men sen vill hon trappa ner sjukskrivningen, och jag inser ju att jag måste börja jobba nån gång... Hade känts bättre om det inte var för Corona.

Annars fyllde dottern år igår! 19 år, herregud så fort det går! Och hon vill studera utomlands, hur överlever man det? Min lilla mumma.
Jag hade gjort Oreoglass som hon önskade sig, och försökte mig på en vegansk Bountykladdis. Men kokosen hade nog legat lite så den känns hård att tugga. Typiskt. Annars var den ok. Sen hade jag gjort lasagne, och det var länge sen. Jag hade planerat det här med kaka, men totalt glömt bort maten, så jag var tvungen att gå till Ica på morgonen. Det var jag också nervös över. Ville inte träffa nån från jobb, så jag gick tidigt. (Så larvigt det låter) och det gick bra!

Idag är det lite molnigt och det känns att det är svalare. Får se om det blir promenad ändå.
Ha det gott och håll dig (er) friska! Kram

marinamake sa...

Tack snälla! Jaa, det är väl fint, bara lite för mesigt för min del... Ja vi får se hur det går med viruset. Jag tror ju inte att vi har det, ännu i allafall, men nu ligger ju gubbens kollega sjuk och jag träffar ju massor av folk varje dag. Vore ju konstigt om man skulle klara sig. Man får hoppas att om man blir sjuk så blir det lindrigt.

Det är för jäkligt att ni måste jobba så oskyddade förstår att du känner dig orolig. Och jaa, stockholmsgästerna kommer säkert komma, har bott i stockholmsområdet i över 30 år, stockholmare är generellt egotrippade och tänker inte längre än näsan räcker.

Vad skönt att du fick lite mera sjukskrivning ändå... man ska passa på så länge man får när man mår sådär. Nån gång måste man ju börja jobba precis som du skriver men jag fattar att du är orolig i dessa tider med det jobb du har. Man blir upprörd när man hör m sjukvårdspersonal som dör av det här.

Åh nitton, min yngsta fyller arton i sommar, fattar inte vad tiden tar vägen. Ett år kvar i gymnasiet sen har man inga skolungar längre. Det går så fort. Själv blir jag bara yngre och yngre :-). Ja du man överlever... min äldsta har bott hemifrån i ett par år nu, jag var helt övertygad om att hon skulle komma hem igen... men näe det gjorde hon inte. Kan gå ett par veckor innan vi pratas vid, vi jobbar båda (i samma centrum, hon på Specsavers och jag på Synsam) hon har fullt upp med jobb ridning och sambo och jag jobbar alltid sent, hon med. Man överlever...

Ohh allt det där du gjort låter ju väldigt gott. Vad duktig du är! Men, du måste väl få stöta på arbetskompisar?? Du är väl inte sjukskriven i hemmet, jag menar det är ju inget smittsamt... eller är de så trångsynta, tror dom att du fejkar...??

Tja som du såg på mitt instakonto kom det lite snö här häromnatten. Fy fasen, jag bröt nästan ihop på morgonen... så trött på det här. Den försvann under dagen, men det är kallt med kyliga vindar så det är ingen riktigt värme även fast solen är framme. Längtar efter riktigt värme.

Sköt om dig nu, stay safe! Kram!

Nomad Cosmetics

Fick bli en morgon med Nomad Cosmetics i morse. Valde helt slumpmässigt två paletter och kombinerade ihop dem. Har allvarliga inspirationspr...