02 december 2019

Julsminkning nr 2

Lediga dag idag. Efter lite lussebullebak och dammsugning och diverse annat småfix så satte jag mig ner på eftermiddagen för att leka lite med sminket. Eftersom jag hittills bara hunnit göra en julig sminkning (igår) så kände jag för att göra det idag med, fast kanske en lite mer utflippad variant. Inget jag skulle åka till jobbet med. Annars så har jag ju lovat mig själv att jag ska få göra sminkning med vilka färger jag vill, alltså inte specifikt juliga, när jag har lediga dagar. För att inte tröttna liksom. Men ja, jag har ju inte hunnit tröttna än, så det blev julfärger idag.






Bas för skuggorna: Eyeshadow Primer från Lumene samt Lock-It Concealer Cream White Out från Kat von D.
Under brynet: Grädde från Färg.
Längs brynbenet ovan globlinjen: Cherry Soda från Jeffree Star's Blood Sugar Palette.
I globlinjen: Maryam från Blush Tribe's Laila 2 palette.
Yttre vrån: Enchanted Forest från Make Up Geek.
Mitt på locket: Blood Sugar från Jeffree Star's Blood Sugar Palette.
Inre halvan av ögonlocket: guldig skugga från Smashbox Cover Shot Prism Palette.
Inre vrån upp mot globlinjen: Buzo från Juvia's Place Magic Mini Palette.
Prickar i globlinjen: gjorda av Eyeliner Gel 79 från Inglot.
Eyeliner: Fluidline Blacktrack från MAC.
Mascara: Damn Girl! från Too Faced.
Bryn: Dipbrow Pomade Ash Brown från Anastasia Beverly Hills.




Läppstift: Retro Matte Ruby Woo från MAC.



Primer: Bare With Me Hydrating Jelly Primer från NYX Cosmetics.
Bas: 10HR Wear Perfection Foundation Clair Light 22 från Sephora.
Puder: Perfect Loose Powder från IsaDora.
Bronzer: från Revolution Makeup's Golden Sugar palette.
Highlight: Helia från Anastasia Beverly Hills Aurora Palette.
Blush: Powder Blush Apple Red från MAC.
Blushtopper: Skin Glazing Adults Only från Nabla Cosmetics.
Mist: Infallible Fixing Mist från Loreal.



De va de hele!

2 kommentarer:

Lotta L sa...

Häftigt! Julsminkning får vara för mig, fast läppar tänkte jag köra röda också nu i december. I söndags invigde jag örhänge och brosch på jobb. Hade röda läppar och en röd tutt i håret, så jag kände mig julig! Rött i håret har jag nog också hela december. I lördags tog jag Isadoras lilla glitterskugga, men i söndags testade jag h&m:s liner. Valde färgen - ja, ingen färg egentligen. Finns lite olika men jag har multifärgat glitter. Satte den som en liner ovanpå det andra, o jäklar vad det sved efter en minut! Tack och lov lade det sig snabbt, jag var rädd att ögonen skulle bli som tennisbollar. Så det är inget jag kommer ha varje dag. Kanske testa ytterst på fransarna nästa gång.

Helgen var bra annars, alla kom! Idag tisdag är jag ledig, tänker ta en runda till stan o kolla julklappar. Avslutar med tandläkarbesök klockan tre, och jag har ÅNGEST!!! Sitter alltid med bultande hjärta o pressar mig bak i stolen. Jag har dåliga tänder, fula är dom också, och pga bemötande från en del tandläkare mår jag dåligt. Jag har bitit av en bit tand, samt min ena framtand har flyttat på sig, och jag är helstirrig att jag ska tappa den. Ursäkta tråkigt babbel om tänder.

På fredag är det julbord med jobbet, och jag planerar såklart redan smink och kläder. Får se vad jag hinner med! Men något glitter borde det väl bli. Det största problemet är väl vad jag ska ha på mig. Har tyvärr blivit lite rund!
Ursäkta lång kommentar med tråkigt babbel. Men jag sitter här och är lite nervös.

marinamake sa...

Tack! Ja jag flippade ju ut lite med julsminkningen, inget jag skulle gå till jobbet i, men kul att leka lite när man är hemma. Vad var det för konstigt glitter som får dina ögon att svida så... låter inte bra. Men du kanske bara är lite känslig mot någon ingrediens?

Vad jobbigt med tandläkaren... usch jag gillar inte det heller. Men man måste ju ibland.Jag var nyligen där för jag bet ur en bit av en tand när jag satt och åt frukost och när jag fixade den så hittade hon ett annat hål. Vaaa?! Jag har inte haft hål på evigheters... Mycket problem med ilningar i mina tänder har jag haft, så jag har en i sänder fått byta ut mina gamla 70-tals amalgamlagningar till porslinslagningar. Amalgam (vad det nu heter) spränger med tiden sönder tänderna och orsakar små mikroskopisa sprickor i tanden som gör att det ilar. jag kunde inte prata utomhus på vintern när det var kallt utan att det ilade av kalla luften som kom in i munnen... Kan du inte få hjälp med tandläkarångest? Hemskt om man ska ha problem för att min inte vågar gå iväg. Tråkigt att du blivit så dåligt bemött.

Vi har julbord med jobbet ikväll (onsdag i skrivandes stund), jag tackade nej, kände inte för det. Och nu har jag ju dessutom varit hemma och varit dålig, så jag kunde inte ha följt oavsett. Kläder ja... här är en till som blivit lite rund. Jag var till och med tvungen att köpa en ny vinterjacka för min gamla får jag inte ihop över magen, fanken.

Ditt babbel är inte tråkigt, skriv på du bara... jag tycker det är roligt att lära känna dig!

The Culture Palette - Juvia's Place

Här kommer gårdagens look. Lördag. Jag jobbade. Hade stora problem med mina tåriga ögon så innan jag ens hade åkt hemifrån hade vänsterögat ...