03 december 2018

Julsminkning nr 1 - rött och grönt

Så var det dags för säsongens första "julsminkning". Sedan ett par år tillbaka så brukar jag ju köra med bara juliga färger på sminket. Juliga färger enligt mig är rött, grönt och/eller guld. Kan hända att det slinker med lite silvrigt också. Lite svart med... inte så juligt kanske, men en bra komplementfärg. Vi får se hur det går. Jag brukar vara lite less när det närmar sig julafton och fantasin tryter när det gäller att hitta på olika kombos. Glitter är också med i det hela... i december får man ha glitter vaaarje dag utan att bli ifrågasatt. Det vår man annars med om ni frågar mig, men i december är det ju ändå mer motiverat. 

Det blev dock inget glitter idag, mest bara rött och grönt. Och jag glömde till och med sätta på en eyeliner. Nu måste man ju inte ha en eyeliner, men jag har det nästan varje dag, så det kändes lite naket utan. Men när jag upptäckte att jag glömt det hade jag för lite tid att fixa. Fick bli som det blev.





Bas för skuggorna: Urban Decay Eyeshadow Primer Potion.
Samtliga skuggor från Too Faced/Kat von D Better Together Palette: 
BFF
Swon
Devotion
Har också använt Enchanted Forest från Make Up Geek.
Highligh i inre vrån samt under brynets högsta punkt: Mineralize Skinfinish Lightscapade från MAC.
Bryn: Mix & Match Eyebrow Colour 1. Dark från Viva la Diva.
Mascara: False Lashes Extreme Black Mascara från MAC.







Så klart väntar nu också en lång rad av röda läppar, december och allt. Jaa, inte olika läppar, men olika röda läppgunk. Jag letade reda på alla mina röda läppstift och liknande jag äger och lade alla i en korg. Brukar köra ända fram till julafton. Tror faktiskt jag har fler än vad jag behöver för den utmaningen.

Velvet Matte Lip Pencil Cruella från Nars.




Primer: Infinity Glass från Linda Hallberg Cosmetics.
Bas: Nude Sensation Fluid Foundation 10 Nude Porcelain från IsaDora.
Puder: Infinity Filter från Linda Hallberg Cosmetics. Tyvärr köpte jag fel färg på pudret, tog medium tänkte att det blir nog bra, men det är alldeles för gult för mig, så jag blandar upp det med Kicks eget transparanta puder för att ljusa upp det. Kicks puder är å andra sidan väldigt vitt, så jag tänker att en mix borde bli lagom...
Highlight: Mineralize Skinfinish Lightscapade från MAC.
Bronzer: Earthpower nr 51 från Nouba.
Blush: Duo Cheek Color Bahama Bronze från BH Cosmetics.




De va de hele!

Inga kommentarer:

I morse var det återigen dags att filma in veckans video till min Throwback Thursday serie på kanalen. Så det fick bli en gammal palett från...