28 september 2009

Söndagsminkning med budgetsmink

Jag sommade som en klubbad oxe i lördagskväll, efter mitt lilla extraknäck som sminkös på den där filminspelningen, redan vid tio på kvällen. Jag som är en nattuggla och aaaalrig lägger mig före tolv, särskilt en lördagkväll. Men jag var så slut, så att det bara gick inte att hålla sig vaken längre. Självklart sov jag som en gris i väldigt många timmar, typ elva eller nåt sånt så är jag vaknade såg mina ögon ut som om någon försökt pumpa upp dem med en ballongpump! Herrejösses, jag blir alldeles uppsvullen och plufsig när jag sover så där länge och hårt.


Tja, och det går ju inte riktigt att dölja med smink heller... tyvärr! Så en hel del häng och plufs får ni stå ut med från söndagens smink ;-)!


Jag har använt mig av skuggor bla frå Lidl, billigast möjliga alltså... de är helt okej för det priset, 29 kr för en duoskugga. Men det är ju inte det som känns lyxigast att ha i samligen precis.






Jag skulle iväg tillsammans med min äldsta och shoppa lite kläder till henne. Mellantjejen var ute förra helgen... Jag var som sagt supertrött och mosig och hade egentligen inte ork, men hon är helt klädlös så det var bara att bita i det sura och åka iväg. Plus att det är alltid kul att få en stund här och där ensam med nån av barnen en och en. Äta lite på MC Donalds osv... (jag avskyr MC Donalds, men det gör ju så klart inte barnen).

Nåja, så tröttare än tåget tog jag Lidl skuggan, ville testa hur den funkade.

Har glömt vilken bas jag använde, men märket heter Suhada (jag vet att vi skrivit om detta märke för, men jag tänkte att den förtjänade att få några rader till), och färgen är Azur/Blue. Som highlighter tog jag m/s Satin från MUS. Rainbow eyeliner från Nouba, håller tyvärr på att bli för torr, så det blev lite hackig. Mascara Unstoppable från Maybelline. Pennan under ögat (med den mörka skuggan ovanpå), är också budget... Viva la Divas Ocean Blue.





He he, om jag spärrar upp ögonen lite så ser man inte "överhänget" lika tydligt... herrejösses det är hemskt när man känner att man inte får upp ögonen ordentligt!
Fasiken, jag sitter här och försöker komma ihåg vilka produkter jag använde... totalt tomt... ingen hemma! Hur snabbt kan man glömma nåt?? Måtte varit rejält trött, he he. Ni får helt enkelt hålla till godo med bilderna bara.



Munnen, samma som dagen innan. Jag högg det som låg närmast. Dvs läppglans från Hello Kitty (MAC), She Loves Candy.





Typisk marinamake... den höll, inget creaseande, som jag haft stora problem med på sistone.
Sen kom vi hem med lite nya outfits till dottern, så kanske hon överlever några veckor till. Vet ni hur snabbt de växer ur sina kläder? Blixtsnabbt, I can tell you!
Sminka lugnt!

6 kommentarer:

Marie sa...

Mycket fin och klädsam makeup :) Du kan göra blått, det kan inte jag...
Hoppas ni hade trevligt!

marinamake sa...

Marie! Tack! Varför kan du inte det?? Joo vi hade jättemysigt! Men sen blev hon sur när vi skulle hem, för att hon inte fick ett par brallor hon ville ha, när vi just shoppat tre t-shirtar, två koftor, en tunika och en cool jacka... otack är världens lön!

marinamake sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Marie sa...

Aj fan! Asch, hon ville väl passa på när det väl var dags att få kläder :)
Det är nåt med mina färger, både hud och ögon, som gör att jag ser alldeles rödgråten och flammig ut. Blått framhäver all sån skit...

marybeth sa...

Ser fint ut! Så värst påsigt vet jag inte om jag tycker det var heller. Jag tycker Suhada verkar ha en del bra grejer.. Jag håller på och testar ett rouge nu. Köpte även ett läppglans som jag faktiskt glömt bort att testa, tur att du påminde mig nu! :)

marinamake sa...

Marie! Ahh ja så där blir jag också av vissa färger, särskilt bronsiga, det bara går inte liksom.

Marybeth! Jag har bara testat skuggorna, och även om de är okej så blir man liksom inte sugen på att använda dem... lite psykiskt kanske, bara för att man vet att man köpt dem på Lidl :-(, har ett gloss därifrån också, det som är lite randigt. Har använt det en gång sen tappade jag sugen på det... kanske borde ge det en andra chans.

The Talk Is Cheap Palette - P Louise

Måndag igen... jag sov extremt dåligt, igen. Såå trött att jag nästan sjukanmälde mig. Sminket blev bara skit och allt kändes eländigt. Vi h...