15 juli 2009

Bronzing

Hela sommaren igenom läser man om alla bronzingprodukter och alla skönhetsartiklar går ut på att man ska vara "bronzad", man ser modeller i naturliga, koppar-, bruna-, guldiga sminkningar, den ena mer brunbränd än den andra. Jag satt och bläddrade i senaste numret av Glamour igår, plus att vi förstås fått in bronzingprodukter från Maybelline på jobbet. Jag har alltid känt att det där inte är för mig, har för blek hy, och kontrasterna skulle bli för konstiga om jag använde de där produkterna, plus att jag har ju aldrig tyckt att jag passar i bronsiga toner när det gäller ögonskuggor särskilt.

Nåja, man tycker så mycket... hursomhelst så blev jag lite inspirerad av tidningen jag läste och tänkte att jag skulle testa den där bronsiga, eller som dom alltid skriver i tidningarna "solkyssta" looken. Lite bronzing brukar jag ju köra med, men aldrig på ögonskuggorna.Tja, så himla bronsigt blev det ju inte... jag bar rädd för att det skulle skära sig mot min hud så jag kunde inte låta bli att lägga lite svart under... för att mörka ner det lite, kände att jag måste ju ändå anpassa bronzingen efter "mig" liksom...
så jag använde:
Bas för skuggorna på rörliga delena av locket: geleeyeliner från Face, på brynbenet ligger den guldiga base First Base från Too Faced.
På brynbenet: Skugga från Viva la Divas svarta palett.
Highlight: också från svarta paletten.
Mitt på locket och möter upp Viva la Diva skuggan på brynbenet: Bronze Glow från TINte.
Eyeliner: gel eyeliner från MUS. Blir lite irriterad på den, den morrfar bort sig under dagens lopp... bleknar liksom.
Under ögat: penna Golden Days från MUS med Bronze Glow ovanpå.
Kajal: Ultramatte Black från Joe Blasco.
Mascara: Defina A Lash från Maybelline.
Primer: Smashbox Photo Finish Foundation.
Bas: Mineral Loose Powder Foundation.
Powder: Loose Powder nr 2 från Face.
Bronzing: från Maybelline, har inte namnet. Jag har inget fönster i badrummet där jag sminkar mig, så jag tog en spegel efteråt och gick och ställde mig i sovrumsfönstret... ohh shit, fram med svampen och sudda, sudda... min hakspets var alldeles guldbrun, och jag var fläckig både här och där... gaahhh, hur får man till det när man är vit som ett lakan i fejset och allt man gör bara blir fläckigt?!
Rouge: Worship från Face.
Nån sån där tjusig bild i tidningen är man ju inte i närheten av, och det var väl kanske inte vad jag eftersträvade egentligen, ville bara testa den där lite solbrända looken... det sket sig kan man säga, ha ha ha....! Läppglanset är föresten från Nouba, ofärgat fylld med bronsfärgat glitter, det är det som jag brukar kalla för mitt kaffesumpsgloss, för glittret ser ut som kaffesump på läpparna när man fotar det.
Jag ser väl ut som jag gör mest för jämnan tycker jag!
Ha de, ha de!

10 kommentarer:

Unknown sa...

Jag håller fullständigt med, lite bronzer i ansiktet är ju trevligt om man hittar ett som funkar med ens egen hudton (yay, Everyday Minerals pressade bronzer funkar finfint på mig) men att försöka föra över det till ögon och läppmake blir svårt. Det sticker ut så mycket om man har beigeguldigt läppglans och orangebronsiga ögonskuggor. Nej, då tycker jag att man som blekfis kan köra på lite turkos ögonskugga och koralligt läppglans till den lilla brännan man faktiskt får...

Madde sa...

Mysig blogg :) Har suttit och bläddrat tillbaka och kollat äldre inlägg i säkert 15min nu :)

Bitte sa...

Jag ratar bronzingprodukter. Gillar det inte alls.
Tycker dock att din ögonmakeupen är fin.

marinamake sa...

Marie! Jag läste nånstans att man absolut kunde ha bronzer fast man har ljus hy... bara man körde in det ordentligt i hårfästet så att inga skarvar uppstår... daaahhh, då måste jag ju köra hela halsen och långt ner på bröstkorgen, för jag är ju lika vit överallt, man kan ju inte sluta vid käken liksom... hur ska det gå till, man kan ju inte bronsa sig överallt liksom! Ja ja, var och en är salig i sin tro!

Madde! Åh, tack! Kul att du gillar, hoppas du hittat nåt matnyttigt! Välkommen hit!

Sminkjante! Näe, det är lite svårt tycker jag... har svårt med vad jag tycker egentligen, snyggt på många andra (iallfall i tidningar...) men svårt att få till på sig själv! Tack!

Sminkan sa...

Dagens är ännu snyggare(=mörkare?) men det är inget fel på den här heller. Funkar ju bra!

CC sa...

Jag älskar bronziga ögonskuggor numera :)
bronze i ansiktet känns inte som min grej dock. Det är klart det går att bronza även ljusa personer men det måste vara rätt bronzer, den får inte vara för röd då ser det skitigt ut. Och många använder alldeles för mycket.
Men smaken är ju som baken hehe

En som blir fin på ljusa personer är Maybellines mousse bronzer!

marinamake sa...

CC! Hm jag bronzar mig bara lite, rädd för att det ska bli fläckigt. Har lite svårt för bronziga skuggor, det måste vara mer bruna för att jag ska trivas, det blir liksom för orange. Hmm, Maybelline har vi ju på jobbet, kanske borde testa, blekfis som man är.

Emma P sa...

Tycker att det funkar fint på dig. Dock överdriver ju tidningarna lätt detta med hur fantastiskt en bronzad look är, det överdrivs på så många håll och då är det verkligen hemskt. Dock väldigt snyggt på dig! Men så bronzar du ju med måtta;)

Emma P sa...

Och apropå bronzer ja, jag tycker att det är okej att använda det som rouge ibland. Eller under kindbenen mer som sculpting. Bronzing i hela ansiktet är dock snuskigt svårt när man är en blekis:)

marinamake sa...

Sminkan! förlåt, jag missade din kommentar förut... jaa lite mörkare kanske, känns bättre då!

Emma P! Jag håller med, tidningarnas bronzinglooke är väldigt överdrivna, modellerna är alltid superbruna och då är det klart att man kan bronza på hur mycket som helst och det ser bra ut ändå. På en blekfis som mig, så blir det ju bara gulbrunfläckigt.
Hmm, tja jag gillar inte för bruna rouger du vet; man rodnar inte i brunt, ska helst gå i rosa/rött/aprikos/orange vad som helst men inte brunt, men som skulptering helt ok, kanske borde testa det med mina bronzers... äger bara två.

Wahala sminkning nr 2 - Juvia's Place

Så klart ville jag testa Wahala paletten igen... så många kombos det går att göra med den. Men jag har ju mer nytt som väntar, så vi får se...