04 mars 2009

Köttigt!

Nu börjar jag känna mig väldigt enformig och tråkig... har fortfarande svårt med fantasin/inspirationen och det blir väldigt mycket same, same but different om ni fattar... Nu har jag kört med väldigt mörka ögon i en evighet känns det som, får nog ta nåt helt nytt i morgon. Ska ju till Åhléns imorgon igen, och Lumenetröjan som vi har på oss är blå, så då kanske det blir nåt blåaktigt imorgon då.



I morse var jag så trött att samma topp från igår åkte på, den hängde nära och bra på badkarskanten. Och på naglarna sitter fortfarande Lubu Heels, så det vart åt rödhållet idag igen. Eller röd och röd, jag vet inte vad jag ska beskriva den som, skuggan, Sminkan tror jag en gång beskrev den som "köttig", och det är nog rätt så huvudet på spiken tror jag.


Ja, jag var iallafall helt mosig i morse... kände mig dassig och tjock i halsen, mattsvettig över hela kroppen, helt klart en förkylning på gång. Det blir fint att avverka tio timmar på Åhléns i morgon när man är alldeles slak, yipeee!





Jag kände att hela sminkningen bara blev kladd... försökte dessutom att lägga skuggorna lite annorlunda, liksom på längsen med istället för på tvärsen om ni förstår. Vet inte om jag lyckades så bra, har en förmåga att halka in i gamla hjulspår ;-), det har jag ju tjatat om förut.

Hur som helst så testade jag en sak. Det var nämligen Lovisa, min sminkkompis som jag jobbade ihop med på Åhléns i måndags (och i morgon), som berättade att hon använt en geleyeliner från Bobbi Brown (tror jag att det var, eller vad heter den nu igen... hmm kommer inte ihåg), som kajal. Den satt som berget på henne hela dan och det gör ju inte min fast den har rykte om sig att vara så otroligt bra (Joe Blasco).

Så idag testade jag en geleyeliner från Face som jag fått med en tidning jag köpte i höstas. Den är helt värdelös som eyeliner, snustorr och eländig. Faktum att den torkat ihop så dant att den har krymt och släppt från kanterna i burken. Ja, jag testade den som kajal alltså. Funkade så där, den är nog för usel kvalite från början tror jag. Funkade inte lika bra som Lovisas iallafall.

Testade också ögonprimer från MUS, har inte använt den på länge. Blir irriterad på den för den svider som attan i ögonen om man får in den där, vilket händer stup i kvarten för att den är så lösflytande. Dessutom tycker jag inte den är särskilt bra som primer heller, visst färgerna blir intensiva, men jag har garanterat veck i skuggorna när jag kommer hem på kvällen. I hate! Fick reparera lite nu innan jag fotade.





Så jag tycker att det här blev bara kladd, men jag har iallafall använt:

Highligher Muffin från MUS.
Över hela locket, den "köttiga" Dino från MUS.
I globlinjen och en bit upp på brynbenet Charcoal nr 11 från Barry M.
Eyeliner är Liner Express från Maybelline.
Kajalen är alltså den snustorra geleyelinern från Face. Tror inte det är samma som man köper i affären.
Mascaran är XXL från Maybelline.






Munnen har glans från Maybelline Vibrant Wine. Den ser väldigt rosa ut på bilden, men är mera vinröd i verkligheten.






På håll ser det väl okej ut, men jag har verkligen känt mig kladdig idag (och jag har inte haft den där cerisa t-shirten på mig idag!). Det beror väl mest på begynnande förkylning kanske... jag skyller på det ;-)!

Som sagt, om nån har lust så är ni välkomna förbi Åhléns City imorgon för då står jag ju där igen... precis vid rulltrappan vid sminket på tunnelbaneplanet. Skulle vara kul att få se någon av er IRL så att säga! Annars så får ni ha det gott ändå!

Sminka lugnt!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Snyggt! Men jag vet hur det är med torkan, vet man inte vad man ska göra kör man gärna på nåt "säkert". Skönt att jag inte är ensam. Jag gillar läpparna riktigt mycket, jag är så dålig på att ha färg på läpparna när jag ska någonstans.
Men nu skyller jag på att jag är jätteförkyld och läpparna är som sandpapper, inte så snyggt med något mer än återfuktning då lixom. Hoppas att du klarar dig från föryldning!

Ps. Jag hade gärna kommit men stockholm är på andra sidan landet tyvärr =(

Anonym sa...

Supersnyggt, men jag är med dig på att man helt tappar fantasi med jämna mellanrum ;)

Fru Choklad sa...

Väldigt snyggt! Jag gillar "Dino" den ska jag titta lite närmare på när jag är på klubbkväll nästa gång.
Ja du, meningen var ju att jag skulle komma in och hälsa på dig idag. Jag har tom bokat in ett lunchmöte med mig själv i jobbagendan bara för att försäkra mig om att ingen skulle kunna "sabba" min lunch men istället ligger jag hemma med en influensa som heter duga. Idag är första dagen som jag överhuvudtaget kan stå upp. Helt otroligt. Det var mycket länge sedan jag var SÅ utslagen (bortsett från när vi hade kräksjukan då men det här är helt i klass med den mattheten).
Trist som tusan för jag hade verkligen sett fram emot att smyga fram och fårga om du hade något spännande att visa för Fru Choklad!
Hoppas att du kan mota Olle i grinden så att förkylningen inte blir så illa.

Bitte sa...

Jag gillar Dino, den får inte komma fram så ofta.

Sminkan sa...

Det ser bra ut, men jag förstår hur du menar. Iblan där man missnöjd bara...

Anonym sa...

Skrattade gott när jag såg rubriken men hängde med på precis vilken skugga du menade. Jag tycker att det blev snyggt. :)

Fick tipset från en kompis att applicera den torkade gellinern från Face med blöt pensel, det skulle tydligen funka det med, har inte hunnit testa själv än.

Hoppas att du känner att du får igen inspirationen snart, jag är iaf inte uttråkad eller nått sånt. :)

marinamake sa...

MissPurple! Tack! Ja, vi får hoppas att torkan går över snart. Mycket beror också på att jag inte tar mig tiden att kanske fundera ut vad jag ska sminka mig med kvällen innan. Det gjorde jag alltid förr och då funkade det bättre. Nu har jag aldrig tid, och är alltid stressad på morgonen. Ahh, trist med förkylningar! Hoppas du mår bättre snart så att du kan ha färg på läpparna ;-), min fökylning håller sig ännu så länge på mattan.¨

Inthemake! Inte bara med jämna mellanrum, känns som om min är här för att stanna ;-)

Fru Choklad! Men ååå va trist att du blev sjuk! Influensa är ju inte att leka med, det var ju typiskt att det skulle ske precis just nu... jag höll minsann utkik både efter dig och andra! Fast jag har ju bara sett ditt öga, så jag vet inte om jag skulle ha känt igen dig! Min förkylning har inte brutit ut, iallafall inte ännu. Så är det ofta för mig, känner mig matt och smårisig men det blir ofta inte mer än så. Jag hoppas verkligen du kryar på dig snart, så får vi ta nya tag framöver!

Sminkjante! Jag gillar den också, men det är samma här, den får inte komma fram så ofta. Vet inte varför egentligen.

Sminkan! Tja, ibland är det ju bara så!

Karusell! He he, jag det var Sminkans namn, himla passande tycker jag!

Funkar det verkligen att applicera den blöt, alltså den är ju vattenfast. Måste testa!

Va snäll du är, tur att du inte är uttråkad ;-)!

The Smoky Palette - Beauty Bay

Så här kommer fredagens look. Jag jobbade sent, stängning i butiken. Det var ju fredag så jag slog till på lite glitter i looken.  En ny pal...