19 februari 2009

Mera TMM - grönt

Idag kändes lite bättre på inspirationsfronten... stod igårkväll och pillade runt lite bland skuggorna och bestämde lite grann åt vilket håll det skulle luta idag. Då brukar det gå bättre för mig, både med val av kläder och smink, om jag liksom planerar lite i förväg. Det är när jag inte haft en enda tanke och sen bara ställer mig där på morgonen och ska bestämma mig, när jag har bråttom och allt, som det går åt pipsvängen med inspiration och annat. Idag har jag dessutom haft tid. Börjar inte jobba förrän två, och bilen är lagad (ÄNTLIGEN!), har inte haft den på en och en halv månad, så jag kan ta bilen till jobbet vilke ju också sparar lite tid. Skönt!
Jag kom på att jag ju inte har provat alla mina TMM skuggor som jag beställde för ett tag sen.
Dags att skrida till verket igen!
Det blev grönt idag.Samtliga skuggor är från Taylor Made Minerals.

Highlighter: Pearl
Inre vrån: Marsh
Yttre vrån: Newt
I globlinjen: Holly
Marsh är nog den som jag tyckte verkade fästa bäst och ge mest intensitet i färgen. Möjligen Holly också, men jag var medvetet försiktig med hur starkt jag lade på av den. Kan kanske bli intensivare om jag smackar på ordentligt.
Marsh är typiskt ett sånt pigment som liksom "faller av" och bara dunstar av under dan, hade svårt att få den att fästa överhuvudtaget. Basen under skuggorna är MAC PP Painterly, och inte vet jag om den sitter bättre och ger mer intensitet med en annan bas kanske. Ska testa Shadow Sticken från Maybelline nån dag så får vi se.För ovanlighetens skull har jag använt en ögonpenna runt hela ögat. Det är något jag nästan aldrig gör. Om jag använder penna så är det alltid bara under ögat. Men nu fick jag väl ett ryck eller nåt... så det är Duchess från MUS som ligger runt hela inklusive på slemhinnan. Det står "Do not use insida eye" på pennan, det tog jag ingen hänsyn till, och jag märker inga som helst problem.

Mascaran är Intense XXL extreme black från Maybelline.
Har inte använt någon läppenna, så detta glans kommer förmodligen att flyta ut inom en snar framtid... det är glosslips Babe från MUS. Jag tror inte att det här glanset finns kvar i sortimentet längre. Det var i tub, polkagrisrandigt. Superläckert, gillar verkligen färgen och det smakar lite mintigt. Känns kylande på munnen. Min tub gick tyvärr sönder och jag har klämt ut hela innehållet i en liten burk. Om jag använder penna till det här så ser jag ut som en taggbuske runt munnen efter fem minuter, jag hatar det! Nu testar jag det utan penna så får vi se hur det går. För jag gillar verkligen den här färgen, så det är synd om jag inte kan använda det.
Det var det hela... nu ska jag slänga i mig lite lunch och sen hasta till jobbet om en stund.

Sminka lugnt!


7 kommentarer:

Maja sa...

Jättesnyggt! Grönt var väldigt snyggt på dig.

Bitte sa...

Vad skönt att bilen är lagad. Kommer nog ihåg när du berättade hur lång tid det tog att åka till jobb....

Jättefin grönis idag. Jag gillar Marsh men jag har inte haft problem att den "dunstar" under dagen. Fast jag använder oftast UDPP.

Sminkan sa...

Ser himla fint ut!
Jag använder Holly ibland och den kan bli riktigt mörk. JAg förerar ändå Blackstar Green från MUC tror jag, men den är himla fin!

Marie sa...

Kul att du fått tillbaks lite sminkpassion, och att bilen är lagad! Det ser skitfint ut, och det är bra att höra lite åsikter om TMM-pigment. Lär väl beställa därifrån själv nån gång!

marinamake sa...

Maya! Å tack! Det är inte allt för länge sedan som jag trodde att jag inte kunde ha grönt... fix idé! Numera sätter jag på mig de färger jag känner för, oavsett vad, så det så ;-) !

Sminkjante! Gissa om det är skönt... tyvärr får jag ju inte ha bilen varje dag, vi turas om, men skönt är det ändå!

Hmm jag ska också testa en annan grund för Marsh, för det har mycket riktigt försvunnit lite, nu när det gått några timmar.

Sminkan! Jag ska nog ta och beställa de där Blackstarfärgerna en vacker dag, har läst så mycket om dem nu, vill ha, vill ha!

Marie! Finns inget bättre än en rullande bil, helst ska den vara självtankande och gratis oxå ;-) !

Jodå känns lite bättre på inspirationsfronten... , klart du ska beställa lite TMM nån gång, jag håller precis på att utröna vilka jag gillar bäst av de jag beställde.

Anonym sa...

Ohh ahhh jaa va snyggt, Marsh är sååååå fin!!!

Anonym sa...

Jag älskar gröna ögon och rosa läppar! Det är så snyggt.
Min dagens är än så länge obefintlig men nu blev jag riktigt sugen.

Hmm, funderar dessutom på om jag ens har provat TMM, får dyka ner i lådorna och rota lite och se. Men nu blir det grönt och rosa.

Tack för inspirationen!

Star Nails NP11 - Nordic Cap

Star Nails från Nordic Cap... billigt lack som jag köpt för en tia på ICA typ. För hundra år sedan. Jäkligt snygg färg, men inte den bästa k...