28 december 2008

Mistletoe

I morse hade jag klockan på ringning klockan sju... ve och fasa, på en ledig dag! Vi var bjudna till min bror i Vallentuna för att äta lutfisk (mumsfilibabba!), och på vägen skulle vi släppa av min svärfar som skulle med en buss vid elva tillbaka upp till Hälsningland. När vi sitter och äter frukost ringer min bror och berättar att hans fru har fått magsjuka och bor på toaletten... bara till att stanna hemma alltså.
Min man får skjutsa svärfar till bussen, och jag fick plötsligt en massa tid som jag aldrig brukar ha... händer aldrig på världskartan att jag är sminkad och klar med frukost och allt före tio en ledig dag.... ever!

Jag tog fram dammsugarn och gick loss med moppen, knastrigt som bara den var det efter alla juldagars ätande och gottande! Sen gick jag och min mellandotter en lång skön promenad medans, faktiskt, solen sken! Det har vänt och går mot ljusare tider....!
Jag målade naglarna med Gussied Up Green igår, så det blev Mistletoe på ögonen. Har ju nyligen införskaffat denna läckra gröna skugga med silverskimmer i, från MUS, och känner att jag inte testat den så mycket ännu.Den ser väldigt gråaktig ut på bilderna, men jag lovar... den är grön!Jag började med att grunda med Maybellines Color Definer Waterproof Shadow Stick nr 10 Fascination White (herrejösses vilket långt namn...).

På det har jag lagt Eyedust Crystal som highlighter, Cybershadow Silver i inre ögonvrån och sen är det ju då som ni förstått Eyedust Mistletoe i yttre ögonvrån och upp över globen. Mistletoe och Silver ligger även under ögat. På slemhinnan har jag lagt vit ögonpenna Snowflake och eyelinern är Cake eyeliner Black, samtliga produkter från MUS. Mascaran är min nya som jag fått från Lumene, som är en jättepositiv överaskning Blueberry Volume Mascara. Väldigt bra måste jag säga, ger täta långa fransar och klumpar sig inte alls. Sen har jag även lagt Lash Diamonds från IsaDora i topparna på fransarna. Lite glitter kan aldrig skada så här sista lediga dan tänkte jag... kändes väldigt glammigt sen när jag sprang omkring med dammsugaren här hemma...;-) . Glittret syns som vanligt inte på fotona.


Jag kom på att jag inte testat alla läppstift som jag beställde från Kicki.be häromveckan. Det här cerisa stod oanvänt i badrummet. På med det... nr 06 Sexy Rose från Milani. Läppennan är någon gammal jag hade hemma där man inte längre kan se på pennan var den kommer ifrån... helt utsliten.


Tja, så här såg de ut när jag sprang runt med dammsugaren istället för att äta lutfisk, frågan är vilket ni skulle föredra, dammsugaren eller lutfisken??Jag målade ju naglarna med Gussied Up Green från China Glace igår. Uppepå det lade jag ett annat lack jag har, som i princip är omöjligt att använda ensamt. Trots att jag bara har hälften kvar i flaskan så är det som vatten i konsistensen och det krävs huuur många lager som helst för att få det att täcka. MEN, den har en absolut urläcker grönblå färg som får mig att sitta och stirra på flaskan och vrida och vända så att vätskan åker runt i flaskan, för då ser man skiftningarna mellan det tokgröna och det blå tydligt. Såå himla läckert! Tyvärr lyckades jag inte fånga skiftningarna hur många foton jag än knäppte... men min naglar skiftar i blågrönt, även fast det bara är skimmret ni ser lite av på bilden. Superläckert! Nästa gång ska jag testa att lägga det över nåt knallbått lack, för att se hur det blir!
Annars känns det väldigt långsamt, och tyst på bloggarna.... ligger ni alla i paltkoma efter julens matorgier? Själv törs jag inte tänka på hur mycket av allt jag vräkt i mig, inklusive chokladaskar, knäck, nubbar och så vidare... åhhh skumtomtar, jag älskar skumtomtar. Hittade en påse i tvättstugan idag som jag hade gömt för att inte barnen skulle äta upp den innan ens julen kommit, nu fanns den kvar fastän julen både kommit och gått... så nu kan jag äta lite till ;-), många promenader får det bli!
Nu ska jag gå och färga mitt hår... och vem vet, kanske orkar göra en ny sminkning efter det...
Ha det gott, sminka lugnt!

7 kommentarer:

Marie sa...

Vilket tiptop Marinabloggande! Roligt att läsa om ditt liv, och snygg sminkning med bra bilder och så smyger du med lite tankar om produkterna du använder. Tack för läsningen!

marinamake sa...

Marie! Men tack! Roligt att du njuter, av läsningen. Känns ju alltid kul om man roar någon! Välkommen tillbaka!

Anonym sa...

Himla läckert! jag är vansinnigt svag för grönt, så klart att jag blir sugen på mistletoe:) sen kan jag väl tillägga att jag tusen ggr hellre skulle dammsuga än äta lutfisk, men synd om dig som inte är av samma åsikt och fick göra det ändå.

marinamake sa...

Emma P! Jaa, men grönt är ju himla läckert. Det är inte länge sedan jag ansåg att grönt inte var "min" färg, och jag inte kunde ha det... vilken himla tur att jag ändrade mig. Vad gäller lutfisken, så är det ju himla tur att smaken är som baken ;-)

Sminkan sa...

Jg vet, det är sååååå trist nu. Ingen uppdaterar. Jo, jag, som inte ens har internet mer än en kort stund om dagen. Nå, det blir alltid så här över jul. Och antalet läsare sjunker också.

Naglarna var grymma! Jättefint gröna!

Anonym sa...

mistletoe är supersnygg, fick den av syrran i julklapp ;)

marinamake sa...

Sminkan! Vilken tur att jag har dig, min favvobloggerska, så jag åtminstone kan läsa din inlägg!

Inthemake! Vilken tur du har då!! Jag fick minsann köpa min själv, efter att ha fluktat på den jättelänge... men nu är den min!

Star Nails NP11 - Nordic Cap

Star Nails från Nordic Cap... billigt lack som jag köpt för en tia på ICA typ. För hundra år sedan. Jäkligt snygg färg, men inte den bästa k...