Mera rosa...

Jag fortsätter köra på samma linje som igår... jaaa men det var ju samma gamla t-shirt som hänger på idag igen, och jag ville se om jag kunde åstadkomma nåt annat fast med liknande färger.
Så idag har jag använt bara matta skuggor, de som finns i min palett från "skolväskan" från min utbildning. Hade oxå en liten tanke att jag skulle försöka undvika att använda något från Make Up Store. Jag lyckades nästan, men inte riktigt. Min brynfärg är från MUS, och det är den enda jag använder, mest för att jag tycker att det är bekvämt så där faller det ju direkt.
Hur som helst, mera hysteriskt rosa/rött. Om ni vill se färgerna på min t-shirt, så finns den på inlägget från igår.


Bas: Maybelline Superstay Silky Foundation nr 21 Nude
Puder: Face Loose Powder nr 2
Rouge: Bourjois Rose Diable
Bryn: Tri Brow från MUS, den mellan mörka plus den mörkaste blandat
Bas för skuggorna: Cremeskugga från Nouba, Nouvola nr 202 (rosa)
Skuggor: från min skolpalett, en grisskär färg i inre vrån och som highlighter, bubbelgumsrosa mitt på locket och röd i yttre från samt upp på brynbenet plus under ögat.
Kajal: som vanligt Joe Blasco Ultramatte black
Mascara: Maybelline Define A Lash Volume, den rosa ni vet. Känns som om jag för en gångs skull inte gjort flugben av mina fransar... mascaran kanske?
Istället för eyeliner har jag suddat in en svart ögonskugga längs övre fransraden, i min värld kallas det "överskugga". Har även lagt en tunn svart rand närmast undre fransraden, för att skärma av allt röda från ögat så att man inte ser sjuk ut.

Här är hela tjotaballongen som jag använt. Den röda skuggan är den i övre paletten längst ner i högra hörnet. Den grisskära är mittenskuggan i övre raden i nedre paletten (herregud vad stånkigt det låter...) och den bubbelgumsrosa är den närmast bredvid till höger om den grisskära... he he fattar ni?? Och jaa, hälften av skuggorna är krossade.... jättetrist!


Munnen: läppenna från MUS Cosmo och ett bubbelgumsrosa läppglans från FACE nr 4. Bubbelgumsrosa är en sån där färg som jag tycker är döläcker, men trivs inte riktigt i det själv, tycker inte att det blir så bra på mig... överhuvudtaget rosa färger som inte är gammelrosahållet känns inte bekvämt... vet inte, känns som jag kanske är för gammal för den färgen eller nåt, lite för tonårsaktigt kanske... nåt är det iallafall. Fast jag tycker att rosa ser så fräscht ut på andra! Hur som helst så tog det fem minuter så började det flyta omkring åt alla håll och kanter... så då åkte det av! Glans är är verkligen hopplöst, särskilt om det är mycket färg i, för då syns det ju så mycket mer att det inte sitter på plats.

Där kan jag inte ens skylla på åldern, med små fina veck runt munnen, för jag har haft det problemet sen jag var tjugo, även på en del läppstift så kan jag se ut som en nåldyna runt munnen efter några minuter. Finns det nåt fulare??!

Jag får associationer (stavning?) med en polkagris ;-)
Tja, sent som vanligt när jag kommer med mina inlägg, har en förmåga att hamna på nattskiftet! Mitt i inlägget gick jag en långpromenad med grannen... i mörkret. Här ute på bonnvischan där jag bor, finns det inte ens gatubelysning på långa sträckor, så vi trevade oss fram i mörkret och försökte att inte drutta ner i diket, he he. Kul med sällskap iallafall, känns inte så inspirerande att gå kvällspromenader ensam i mörkret så här års. Fick ta fram mössan dessutom, minusgrader och blåst, bläähh! Jag haaatar mössa! Ser ut som en boll med mössa på ;-)
Ha det gott alla, nu hoppas jag att jag somnar gott med all frisk luft i lungorna!
Sminka lugnt!

Kommentarer

Anonym sa…
Jättefina färger! Och ja, lite polkagris är det, men det är bara snyggt!Jag blev lite nyfiken så måste fråga, varför ville du skippa MUS? kan säkert hitta det om jag letar, men det är lite sent så jag frågar ist:)
Unknown sa…
Du har så bra teknik... Blir som mest inspirerad av dina bilder.
Vet du vad jag hade velat se? En bild på någon annan du sminkat! Du jobbar ju med att sminka andra så det vore väl inte så svårt att hitta nån som vill synas här? Det vore verkligen kul.
Bitte sa…
Jag tycker det är skitsnyggt. Framför mer polkagrisar på stan:)
Anonym sa…
Superdupersnyggt, du är kanonfin i rött & rosa!
Anonym sa…
Kanonsnygg make-up, man blir glad!!
CrazyNails sa…
Super snyggt! En otrolig färg klick!
Fru Choklad sa…
Oj vet du ! Det här är nog en av de mest romantiska makeuper jag sett. Den är helt ljuvlig. jag tänker inte alls på polkagrisar utan på rosor. Du är verkligen bra på att inspirera.
Jag ska verkligen fundera ordentligt på det där med att lägga upp bilder på bloggen.
Anonym sa…
Ah, så fint. :)
marinamake sa…
Emma P! Tack! Det är inte så att jag vill skippa MUS rent generellt, jag älskar deras skuggor. Det är bara jag som känner mig enformig i mina inlägg, då jag nästan bara har MUS-skuggor. Och för att inte bli tråkig försöker jag ibland skrapa fram annat jag har i min gömmor ;-) !

Marie! Tack va du är snäll! Det finns en par bilder på andra jag sminkat i de allra första inläggen jag har på min blogg. Annars kanske jag kan lägga upp några nya... problemet är att jag inte har så mycket bilder på jobb jag gjort, då långt ifrån alla jobb har involverat en fotograf. De bilder jag har är dessutom modeller jag inte har kontakt med, så jag vet inte om jag törs lägga upp deras bilder utan deras tillstånd. Gå in på HVT-foto så hittar du två tjejer plus mig själv som jag sminkat. Elin och Viktoria. Länk finns på min sida. Man ser namnen på första sidan i hans galleri.

Sminkjante! Tack, ha ha!

Inthemake! Tja, jag vet inte... men tack!

Linda! Kul om man kan glädja nån!

Badbomben! Tack!

Crazynails! Tja, färgklicken kan man nog inte klaga på...

Fru Choklad! Ohh vad snällt sagt! Jag väntar på bilder...;-)

RM! Tack!
Unknown sa…
Men vad bra! Tack för tipsen :)
Anonym sa…
Ohh, den här gillade jag massor. Gillar din gråa också, men den här var så himla fräsch......som du sa...polkagris.
Anonym sa…
Okej, då är jag med. Jag inbillar mig att jag får väldigt torra ögonlock och lite eksem av dem, så tänkte om du hade en liknande anledning.
Sminkan sa…
Galet snyggt!!!!
marinamake sa…
Marie! Ingen orsak!

Efwa! Man måste ju vara lite wild and crazy ibland ;-), annars blir livet så tråkigt!

Emma P! Tråkigt om du inte tål MUS-skuggorna! Själv har jag hittills aldrig träffat på nåt jag inte tål, om det skulle bli deras skuggor så skulle jag bli väldigt ledsen i ögat!

Sminkan! Tack, kul att du gillar!

Populära inlägg i den här bloggen

Salig soppa

The Escape Pod Palette - Kaleidos Makeup

The Worldie Palette - P. Louise