Rosa!

Hello alla! Hur har ni det på lördagkvällen? Själv sitter jag med datorn på vardagsrumsbordet och tittar på Stjärnor på is tillsammans med mina barn. Sminkningen idag gjorde jag sent på eftermiddan/tidig kväll, bara att gå direkt från badrumsspegeln till spisen och fixa middagsmaten... inte så glamoröst he he.


Det är lustigt vad lite smink (eller mycket...;-) ) kan göra för självkänslan. Plötsligt känner man sig mycket piggare och mer uppåt. Så även om man bara sitter hemma i soffan på lördagkvällen, så känns det festligare på nåt sätt... iallafall tycker jag att det är så för mig!


Jag gick efter min t-shirt när jag sminkade mig ikväll.Vissa dar när man börjar sminka, så känner man från första penseldraget att det inte blir bra. Så var det för mig ikväll. Jag har kört med MAC-pigmenten, och jag och dom är inte kompisar... det flyger omkring, fastnar inte och är inte så pigmentstarkt som jag skulle vilja... Sen skulle jag fortsätta mina övningar på att göra eyeliner, och idag vart det total pannkaka, och ju mer jag försöker rädda det hela ju värre vart det... eyelinern alltså. Jag kan verkligen inte göra schyssta eyeliner.


Så jag har följaktligen visar jag inga närbilder...;-) , det är inget att se... om ni förstår!
I verkligheten är sminket mycket mörkare, som vanligt svårt att få till det på bild. Jag har använt:

Kitchmas från MAC som highlighter, och i inre vrån Fuchsia oxå från MAC, i yttre från och upp över brynbenet Accent Red från MAC. Jag vart inte nöjd med Accent Reds mörkhet, ville ha det mörkare så jag tog lite Microshadow Dramatic från MUS och satte uppepå. Fick väl till det någorlunda... men sen kom den evinerliga eyelinern. Använde Cake Eyeliner black från MUS, den blir ju flytande och det tycker jag är det svåraste. Det är vingen som ställer till det mest, så innan jag hade kladdat klart och försökt rädda misstagen så hade jag världens största, bredaste, hackigaste och kladdigaste eyeliner, på toppen av det fick jag för mig att jag skulle dra en extra eyeliner i färg, Noubas Rainbow Eyeliner nr 18, som är en auberginefärgad eyeliner, det vart droppen kan man säga... ja ja, jag ska bara laga middag till familjen, så det spelar ingen roll. Åhh, ja just det... har ju lagt på glitter över hela alltet också, från MUS ni vet den med skumgummiaplikator kommer inte ihåg vad den heter just nu. Som vanligt går det ju inte att fånga glitter med kameran.
Munnen: läppenna är nr 54 bordeau från Maybelline och ett rött läppglans också från Maybelline, det är så liten text på lappen så att jag kan inte se vad det står...
Här är jag med mina glajjer nr 2, visade mina svarta glasögon häromveckan. Dom här använder jag inte lika ofta, mest för att dom är röda och jag ofta har kläder i färger som inte matchar. Och man måste ju MATCHA förstår ni... annars är det ju katastrof...;-). Detta är mina bordellglasögon... jaa men dom har ju mönster som en medaljongtapet alá värsta bordellen, och röda är dom dessutom, ha ha....

Ja hörninini, ingen bra sminkdag, ni får hålla till godo ändå... få se om jag känner mig mer nöjd med vad jag nu hittar på imorgon!

Ha det gott alla!

Sminka lugnt!

Kommentarer

Unknown sa…
Det här tyckte jag var en fantastisk kombination av färger som var ursnygga på dig!
Om appliceringen inte gick bra så syns inte det, jag lovar. Så härliga skuggfärger... Dramatic är en av mina favoriter men jag får aldrig valuta för den. Den blir som genomskinlig och creasar alltid värre än andra skuggor.
Sminkan sa…
Jag tycker det blev snyggt!
Anonym sa…
Skitsnyggt! Kul att det inte bara är tjejer under 35 som bloggar om smink, smink är ju för alla åldrar. Jag är 38 och blir bara mer och mer intresserad för varje år! Jag gillar blandningen av åldrar på Pret-ty.
marinamake sa…
Marie! Tack, va snäll du är! Du skulle sett eyelinern i närbild, eller inte... Va konstigt att din Dramatic inte fäster... vad gör du för underarbete?

Sminkan! Tack!

Ninni! Defenitivt tycker jag smink är för alla! I min bekantskapskrets där vi alla är ungefär lika gamla, är det bara jag som är intresserad... sååå tråkigt, men här får jag mitt lystmäte! Kul med folk som är lite äldre tycker jag oxå, även om jag gillar de yngre också... då kanske man håller sig yngre längre själv eller ;-), eller snarare; man blir inte äldre än man gör sig!
Bitte sa…
Gillar det här.

Haha, beskrivningen av glasögonen som "bordellglasögon" var fantastiskt roligt.
CrazyNails sa…
Så otroligt snygga färger! Jag hade blivit så glad om jag sett dig i verkligheten så färglad som du är:)
Själv har jag också super svårt med liners, har så mycket hud som vill vecka sig när jag drar linern. Alltid haft men det är värre nu när jag är 37.
Fru Choklad sa…
Så känner jag också. Man bara VET att det inte blir bra fast man knappt satt en pensel i ansiktet. Jag tycker att dagens färgval var väldigt bra. Det ser otroligt genomtänkt ut och allt harmonierar väldigt fint. Som Marie säger så är "missarna" inget som syns.
Själv har jag haft en väldigt diskret färgskala idag med MACs orb satin, MUS microshadow deep och deras Gel eyeliner black till ögonen. Hmmm jag kanske skulle våga ta lite bilder i alla fall på ögonen och lägga på bloggen ibland, men jag är lite blyg så jag har inte visat mig så mycket än ;) men ett öga borde jag ju kunna åstadkomma då och då :)
marinamake sa…
Sminkjante! He he, jaaa men dom ser ju ut som en bordelltapet... med medaljonger och röd dessutom hi hi!

Crazynails! Jaa, då kanske du skulle känna igen mig om vi sågs i verkligheten ;-) ! Har samma problem för för slapp hud när man ska dra liners, särskilt i inre vrån, vill liksom hänga ner så när man släpper taget så är den ju krokig :-( . Det läre ju inte bli bättre med åren heller, jag är snart 45....

Fru Choklad! Det är klart vi vill se lite sminkbilder, du vågar! Du kan ju bara ta en liten bild på ögat, så är det ingen som ser DIG, om du förstår ;-) Skulle vara spännande att se!
Unknown sa…
Ja du, jag har provat på olika sätt, men även med Lumenes Eye Base och Niveas Creamy Metal-krämskugga eller Maybellines Color Definer krämskuggstift som bas blir det inte så bra. Jag har faktiskt ungefär samma problem med ett par till MUS-skuggor (gula Ra och en grön... Eclipse kanske?), så det kanske är deras formula som bara inte funkar med min huds oljor..?
Mest är det ju frustrerande för jag ser allt supersnyggt som du gör med MUS-produkter! :)
marinamake sa…
Marie! Va strange... måste ju va nåt med "personkemin" då kanske. Jag har också några MUS-skuggor som inte funkar så bra, de vill inte fästa och efter halva dan så är färgen nästan borta, hur jag än bär mig åt. Så jag antar att det har med ens egen hud att göra...
Unknown sa…
Ja, så är det nog... Men det är tråkigt att inte veta - ska jag våga köpa Make Up Store-skuggor nåt mer eller borde jag undvika allt puderbaserat ur deras sortiment?
marinamake sa…
Marie! Svårt att säga! Trist att behöva undvika deras skuggor, dom är ju så läckra. Personalen borde kunna ge dig tips, de är ju produktutbildade!
Unknown sa…
Vet du, att det har jag gjort... Iofs bara en som inte verkar vara någon stjärna. Hon visste inte aaaalls och tyckte jag skulle maila Make Up Store direkt, och fråga nån högre i nivån :)
Men äsch, jag har blivit en mycket kräsnare person på sistone så nästa gång jag är sugen på något därifrån ser jag till att få det ordentligt testat först!
marinamake sa…
Marie! Vad var det för töntsvar...?! De borde väl vara mer proffsiga än så tycker jag.
Unknown sa…
Huvva, ja eller hur? Nej, jag är inte imponerad över personalen på Make Up Stores counter på Åhlens City i Malmö... Tack för omtänksamheten iaf ;)

Populära inlägg i den här bloggen

Salig soppa

The Escape Pod Palette - Kaleidos Makeup

The Worldie Palette - P. Louise