16 januari 2020

The Magic Mini Palette - Juvia's Place försök nr 3

Skrev ju i mitt förförra inlägg om den här lila skuggan som jag gjorde en helt katastrofal sminkning med tidigare i höstas. Och i det förförra inlägget ville jag testa den igen för att se om jag kunde få den att funka. Vilket jag ju lyckades med. Efter att ha lagt upp den nya sminkningen på Instagram och skrivit om mitt nya försök så skrev en kvinna där till mig (en amerikanska som jag har en hel del kontakt med på insta) att "passa dig för att försöka blenda ut den för långt in över globlinjen, det är omöjligt att blenda den...". Så, bara för att hon skrev så var jag ju så klart tvungen att se om jag kunde få till denna torra, smuliga och väldigt svårjobbade skugga hela vägen längs globlinjen. 

Det kanske inte blev min snyggaste blendning, eller ens snyggaste ögonlook över huvudtaget, var ju mest ute efter att se om jag kunde få skuggan att funka. Men, jag tycker nog att det gick bra ändå. inte den mest perfekta blendningen, men den funkade ändå. Så ja, nu vet jag att det går att få den här skuggan att funka. Även om den tyvärr inte kommer bli en favorit bland mina lila, vilket är synd då jag ju älskar den här typen av lila färger. Men ja ja... man får inte alltid som man vill.





Som vanligt, suddiga bilder är bra glitterbilder :-)




Bas för skuggorna: Eye Fix från Face.
Under brynet: Grädde från Färg.
Inre vrån: Mermaid Sirene från NYX Cosmetics.
Samtliga övriga skuggor från Juvia's Place The Magic Mini Palette.
Längs brynbenet ovan globlinjen: Nana.
Yttre vrån och över hela globlinjen: Ife.
Inre halvan av ögonlocket: Yemoja.
Highlight under brynets högsta punkt: Lucky Clover från Anastasia Beverly Hills Moon Child palette.
Glitter längs globlinjen: från Pixi by Petra's Glitter-y Eye Quad BluePearl.
Eyeliner: Epic Inc Liner från NYX Cosmetics. Alla pratar så mycket om denna eyeliner, att den ska vara så bra. Och ja... spetsen är fantastisk, den är superbra att dra en riktigt tunn fin linje med. Men, den är sååå flödig. Varje gång jag använder den hänger det en stoor droppe längst ut på spetsen, som rinner ut och lägger sig i ögonfransarna, in i ögat överallt. Dessutom rinner den ut i alla små fina linjer så att linern blir liksom taggig. Detta gör ju också att man behöver dippa av spetsen mot ett papper eller nåt liknande för att bli av med droppen och då tycker ju jag att man slösar bort hälften av produkten. Tja, så väldigt splittrad över denna produkt.
Mascara: Mega Plush Volume Express från Maybelline.
Bryn: Dipbrow Pomade Ash Brown från Anastasia Beverly Hills.




Velvet lip glide Le Palace från Nars.

Detta är ett litet prov som jag fått på köpet någon gång för länge sedan när jag handlade på Sephora. Och ja, den är verkligen en velvet lip glide. Sååå mjuk som smält smör på läpparna, otroligt len. Men, jag gillar inte färgen. Fick ju inte välja. Så jag tror inte ens jag haft de på länge nog för att veta hur bra den sitter ens. Tog den bara för bilderna och torkade av den så fort jag fotat klart.



Primer: High-Adherence Silicone Primer från The Ordinary.
Bas: Moisturizing Foundation Stick Ivory från E.l.f Cosmetics.
Puder: Perfect Loose Powder från IsaDora.
Bronzer: Mega Bronze Light Sun från Wet n Wild.
Highlight: Lucky Clover från Anastasia Beverly Hills Moon Child Palette.
Blush: Blushon Bubble nr 47 från Nouba.




För övrigt så var jag i kontakt med vårdcentralen i morse. Vaknade med mera värk i axeln än vad jag hade igår, så jag ville få en tid hos en läkare. Men se den gubben gick inte. Jag fick beskriva symtomen för en sköterska och hon sa att jag skulle åka till apoteket och köpa Naproxen och stanna hemma från jobbet över helgen och sen fick vi se.... men va f....n, jag har så ont att jag sover som en kratta och kan inte klä på mig ordentligt, i alla fall inte utan att tjoa och oja mig lite för axeljäveln håller på att döda mig. Nåja, jag fick väl göra som hon sa, så nu är jag hemma över helgen. I alla fall så trodde hon med största sannolikhet att axeln är inflammerad, vilket ju också var min teori, så då är det väl så då...

2 kommentarer:

Lotta L sa...

Hur mår du nu? Vilken otur du har, och jag blir så jäkla arg att man inte kan få tider när man behöver. Om det inte blir bättre finns det en annan läkare du kan gå till? Du borde nog få den ordentligt undersökt.

Fina sminkningar annars! Och bra du skriver om Epic liner. Har varit nyfiken på den länge och velat ha den, men jag håller mig nog till den jag har då... Isadora Glossy. Visserligen en dip liner men den funkar bra för mina behov. Och den är vattenfast. Finns i brunt och svart. Jag har brunt, blir kanske svart nästa gång.

För övrigt har jag varit väldigt trött den senaste tiden, vi fattas mycket folk på jobb och denna veckan har varit jättejobbig. Dessutom var jag på mammografi i tisdags och det stirrar alltid upp mig. I går var jag arg, sur och irriterad när jag kom hem. Ungarna bråkade och jag blev ännu mer sur, så efter maten la jag mig. Halv åtta. Jag har verkligen varit ur gängorna och jag känner mig fortfarande inte helt ok. Men jag har ju inget sånt helsike som du med axeln. Hoppas du får bra hjälp snart! Och att du blir bra snart, såklart.

Efter mammografin i tisdags tyckte jag att jag skulle unna mig lite, så jag tog en liten runda bland alla rea grejer. Smink då, he he. Köpte bla en röd ögonskugga! Tänkte på dig. Från Nyx, lite glittrig, 25:-. Har bara provat lite snabbt utan primer under, men den blir mer rosa. Iof inte hela världen, då blir den kanske mer använd.

Äntligen ledig helg! Jag orkar inte jobba extra. Ska vila upp mig. Du får ta det så nätt och vila du med.
Ha det gott! Kram

marinamake sa...

Hej Lotta! Ja du, sjukvården kan verkligen irritera en. Om jag fått värktabletter/inflammationshämmande på en gång så kanske det hade försvunnit fortare. Nu har jag fortfarande ont, och om det inte försvinner över helgen måste jag ju i allafall dit i början på veckan och då har ju allt ändå bara tagit längre tid, och jag har varit borta från jobbet i onödan. Skulle ju ha jobbat nu i helgen. (i och för sig skönt att få vara hemma).

Vad jobbigt att du är så där trött hela tiden... (det är jag med...) vet inte vilken ålder du är, men kanske i övergångsåldern?? Har du fått hormonpiller? Kollat upp med gyn? Sån kan påverka en på mer sätt än vad man tror, trötthet, deppighet, likgiltighet osv. Kolla upp det för det är onödigt att gå omkring och känna så där när man inte behöver. Om du nu är i den åldern... ;-)

Axeln var ett helvete och inte helt bra, men bättre nu. Men att du mår så där med irritation och diverse är jobbigare i längden, går inte att ta piller för sånt. Om det inte går över skulle jag försöka få hjälp om jag vore du. Inte värt det att gå omkring och vara arg, ledsen och irriterad.

Kul med en röd ögonskugga, jag älskar röda skuggor. Testa att en röd penna under, eller en brun eller nåt liknande, så blir den kanske inte så rosa. Röda skuggor har ju en tendens att vilja bli rosa. Lite trist, det är ju det röda man vill åt.

Nu är de helg... vi vilar oss min vän, ta det lugnt så hörs vi! Kramen!

The Talk Is Cheap Palette - P Louise

Måndag igen... jag sov extremt dåligt, igen. Såå trött att jag nästan sjukanmälde mig. Sminket blev bara skit och allt kändes eländigt. Vi h...