24 november 2009

Besvärjelsesminkning

Jag har varit hemma med min yngsta idag också. Snorig som bara den. Men imorgon får vi nog släpa oss iväg till skola och jobb. Jag hade hur som helst lite tid att stå och filosofera i badrummet då, när vi nu var hemma. Jag gjorde ett sista försök att besvärja det totalmurriga novembervädret, känns som det blev en rejäl sommarsminkning! Min ena dotter sa; Mamma, du ser ut som en flamingo (hmm tänkte jag, de är väl rosa??). Sen kommer nästa dotter och säger; Mamma du ser ut som en undulat! Okej då, undulater finns ju i både blått, gult och grönt så vitt jag vet, så kanske det.





Den gröna och lila färgen är från Viva la Divas Neon eyes, ni vet de där som är som små miniflaskor eller vad jag nu ska kalla dem, med en skumgummiapplikator som man stoppar ner i flaskan. Jag har haft mina i säkert en par år men aldrig kommit mig för att testa dem mer än på handen. Det är typiska såna där som man liksom vispar bort samtidigt som man försöker lägga dit dem om ni förstår vad jag menar. Men jag hade inte ett så klistrigt underlag så det kanske fäster bättre på nåt annat. Sen är de också en sån skugga som liksom morrfar (stavning?) bort sig under dagen, de liksom bara äts upp och försvinner. Svår applicerade är de också, för de är så flygiga.
Bas för skuggorna: Color Definer waterproof shadow stick från maybelline.
I inre vrån: en gul skugga från Manly.
Mitt på locket: Neon Eyes Poison från Viva la Diva.
Yttre vrån: Neon Eyes Ziggy Stardust från Viva la Diva.
Highlightområdet: den ljusaste rosa från Manly.
Highlight: en liten dutt Wedding från MAD precis under högsta punkten på brynet.
Eyeliner: Cake Eyeliner Lilac från MUS.
Under ögat: penna Sparkling Beach från MUS, med en turkos skugga från Manly ovanpå.
Kajal: penna Baltic från MUS.
Mascara: Definicils från Lancome.


Primer: Crystal Radiance från Lumene.
Bas: Superstay Silky Foundation från Maybelline.
Puder: från Face.
Highlight: Sparkling Powder från Lizzie.
Rouge: 28 Purple Dream från IsaDora och Goddess från MUS.



Läppenna: 54 Bordeaux från Maybelline.
Läppstift: 190 Atomic Pink från Maybelline.



Vad säger ni, det var väl somrigt så att det förslår? Vet inte om det hjälpte dock, det är precis lika murrigt ute iallafall, jag antar att det bara är att gilla läget. Man får göra det bästa av situationen och sminka sig glatt och tända massor av ljus. Mitt ljuskonto skjuter i höjden varje höst... vet inte hur många värmeljus jag bränner på en kväll, massor!
Nu ska jag gå och försöka få barnen i säng, det är ett smärre projekt som tar en timme eller två i anspråk. Önska mig lycka till ;-)!
Sminka lugnt!



9 kommentarer:

CC sa...

Du är härlig Marina, man blir glad av att se dina sminkningar :) Färgglatt som bara den.

Trist med sjuka barn... verkar som att alla överallt är sjuka nu..

Fru Choklad sa...

Oh så härligt en riktig färginjektion i det trista novembermörkret. Lovely

Emma P sa...

Haha, dina döttrar verkar himla rara tycker jag! min kille brukar säga att jag ser ut som en påfågel. Jag brukar ta det som en komplimang för påfåglar är ju superfina, men det är nog inte menat så egentligen;)

tycker att ditt smink är superfint, du ser med ut som en påfågel, en pastellpåfågel!

Mylanqolia sa...

Heydo or Hiya! I've discovered your blog via Sanna's (sannasalonki.blogspot.com) blog and I'm amazed by this stunnig eye make up look. You definitely rock the colours despite your age. Just WOW! You really encourage me to do more crazy and colourful looks in the future. Thanks so much!!!

Sminkan sa...

Verkligen en färgbomb på ett härligt sätt! JAg känner mig mycket somrigare nu!

marinamake sa...

CC! tack va snäll du är! jag hoppas verkligen jag kan göra dig lite gladare, det verkar du behöva! Ja det är verkligen trist, men jag fick ju en par slappardagar hemma istället, inget ont som inte har nåt gott med sig!

Fru Choklad! ja men man får väl göra så gott det går för att pigga upp sig i regnrusket!

Emma P! he he, tack jodå de är rara emellanåt... dock skulle du ha hört dusten jag hade med min äldsta här ikväll, det var mindre rart kan ja ju berätta...Hmm vad menar han med det? Påfåglar ÄR ju fina, han har ju den sötaste tjejen så jag hoppas han uppskattar att du är så exta tjusig jämt!

Mylanqolia! Hiya! So nice that you found me here... welcome! Im glad if I can inspire you to do amazing makeup, but I really dont think that you need it, you seems to have a lot of inspiration anyway! I visited your blogg, you create the most stunning looks ive seen in a long time. You are really talanted!

Sminkan! Ah vilken tur, somrigt vill vi väl ha eller hur?! Om en månad vänder det mot ljusare tider, hurra!

Emma P sa...

Tack Marina, du är en riktig raring! Han tycker att jag är finare när jag har lite smink som inte går i regnbågens alla färger. Killar och smink alltså, de förstår sig inte på varandra så bra;)

Mylanqolia sa...

Thanks so much but believe me, there are time I feel very uninspired. Then I'm very thankful for every ray of light or let's say inspiration. So I'm thankful that I've found you. :-)

marinamake sa...

Emma P! Näe, det där med killar och smink är väl inte riktigt kompatibelt verkar det som, jag kör mitt race oavsett vad någon tycker ;-)!

Mylanqolia! Well, then maybe we can inspire each other! I also have days when I really don't know what to do and the inspiration feels like long gone! Glad you like it here!

Wake Up, Bake Up, Make Up - Saints Angels Sinners x Funny Butter

Så, helgen har kommit och gått. Jag har inte mått bra, hängig, trött, allmänt under isen. Men idag kom mamma över och vi var ute en liten st...