22 september 2009

Inspiration från Makeup Geek igen...

Jaha hörrni, har har ju hittat en ny favorit... Makeup Geek, och jag tror många av er också redan har varit inne och hälsat på henne. Det är min nya favoritkvällsysselsättning att sitta och kolla in hennes tutorials, förstås efter att jag hälsat på alla er innan ;-) !

Nåja, i förmiddags hittade jag en sminking jag ville testa. Jag skulle aldrig i hela livet kommit på att kombinera ihop gråsilvrigt med brunt tex... Vet inte om det blev så himla lyckat kombo på mig, men som sagt... det är alltid kul att vidga sina vyer lite. Och i stort blev jag väl nöjd... utom att det creasade sig på direkten, har fotat direkt efter att sminket blev klart och ändå har det hunnit kladda ihop sig på locken. Måste bero på min nya cremeskugga jag använder under, Mystic från Face... har visst inte greppat tricket. Sminkan, du som använder Dignity, har du nåt specialknep?




Bas för skuggorna: som sagt, Mystic cremeskugga från Face.
Mitt på locket: den mörkaste gråsilvriga i Manlypaletten.
Yttre vrån: en av de ljusare något rödbruna skuggorna från Manly.
I globlinjen och upp över brynbenet: en något mörkare brun med gråton från Manly.
Under ögat: Dark Chocolate penna från MUS med den mörkare bruna skuggan ovanpå.
Eyeliner: svart penna från Maybelline. Den var alldeles för trögmålad, så eyelinern blev väldigt grov och klumpig.
Kajal: Snowflake från MUS.
Mascara: Telescopic Explosion från Loreal. Nu får jag snart ge upp den där, blir bara en massa klumpar. Måste säga att den har torkat ihop extremt snabbt. Inte speciell lång användningstid på den alltså....


Ja, ni ser ju. Ser nästan ut som om det har lossnat "flak" från ögonskuggan... inge bra!
Primer: Beauty Base Crystal Radiance primer från Lumene.
Bas: I.D. fairly light.
Puder: från Face.
Lite shading i kindgroparna med earth powder från Nouba.
Rouge: mest på kindäpplet men även en gnutta uppåt på kindbenet liksom kant i kant med shadingen.... nån som fattar vad jag menar?? Goddess från MUS, hur som helst.



I hennes tutorial gjorde hon väldigt ljust, blekrosa mun... såg snyggt ut där, men är inte den bästa läppfärgen på mig, det vet vi ju vid det här laget alla. Jag ville iallafall testa, fast min mun blev nog något mörkare än hennes.
Har lagt en läppenna från Black Onyx, nr 177. Sen har jag bara duttat i med pekfingertoppen lite rosa läppstift från Barry M, nr 140. Uppepå det har jag lagt ett gloss från MUS, Vide.



Vilken glasartad blick jag har... hmm jag har varit lite trött idag, får skylla på det ;-)!
Jag fick lite goda nyheter idag. Eller, åtminstone tror jag att det kan bli goda nyheter. Jag har ju spridit mina tentackler runt om i butikerna i vårt lilla centrum om att jag behöver mera jobb, helst igår. Så idag så sprang jag ihop med killen som äger optikerbutiken hos oss, och han undrade om vi kunde träffas på fredagförmiddag för att diskutera timmar. Jaa, inte diskutera om, utan timmar. Jag sprang tillbaka in till min chef och bara stod och hoppade! Gaahhh, måtte han vilja ge mig 50%!! För om han gör det , då har jag 100% ihop med mitt nuvarande jobb och jag skulle väl i princip vara uppe i heltid, vilket jag desperat behöver. Tjejerna hos optikern har bearbetat honom om att de behöver en optikerassistent i butiken ända sedan jag skulle sluta mitt förra butiksjobb i centrum (klädaffären) för ett drygt år sedan, men då var han motsträvig. Nu träffade jag en av de tjejerna häromdagen och berättade om min situation för henne och hon sa, jag ska minsann prata med honom jag! Tja, och nu ska ska jag ha en diskussion med honom på fredagförmiddag.
Snälla alla gudar som finns i hela världen, kan åtminstone en av er vara på min sida, bara en liten stund, snälla, snälla!

Jag räknar varje minut fram till fredag. Om jag skulle få 50% så lovade ju banken att hjälpa mig med lån som gör att jag kan köpa ut min man ur vårt nuvarande boende, vilket ju i sin tur gör att jag kan andas ut en stund med vart jag ska bo någonstans... sååå PLEASE!!

Nu ska jag lägga mig, och jag ska sova hela natten med knäppta händer heeela natten och lova dyrt och heligt att jag ska vara en snäll flicka resten av livet om bara detta kan gå vägen (jag kanske bara har fingrarna i kors litegranna bakom ryggen, bara lite granna...;- ) ).


7 kommentarer:

Marie sa...

Jag tycker silver och brunt är klockrent, äntligen upptäckte du det :) Snygg är du i det! Men skit i Makeup Geek, kör lite färg på läpparna så blir säkert du också nöjd!


Stort grattis till dig, du vet att jag håller mina tummar också!

Bitte sa...

Snyggt! Sitter och titta här på eftermiddagen och utan att ha "tjuvkikat" så har jag också silver och brunt idag.

marinamake sa...

Marie! Japp nu har jag upptäckt det! Ja ja, det var mest att jag ville se om jag kunde få till det likadant! Å ja tack, alla hållna tummar emottages med tacksamhet!

SminkJante! Va festligt, litet foto på det sen då kanske??

Emma P sa...

lite oväntad kombi, men helt klart snygg! Har nog förresetn haft silver och brunt, men då hade jag guld med, har för mig att det blev fint...

Åh, vad bra det låter! Håller tummarna som fan för dig!

marinamake sa...

Emma P! Åh om jag känner dig rätt så blev det nog fint, det är jag säker på! Jaa, vi får hoppas att det blir mååånga timmar jag får jobba där. Skulle kännas så skönt!

marybeth sa...

Ja nu får den där karln faktiskt se till och ge dig 50 %, basta! :)

Som alltid så håller jag mina tummar för dig! Jag hoppas så innerligt att det skall gå vägen för dig!

marinamake sa...

Marybeth! Jajamänn, det måste han absolut! Det bestämmer vi nu! Tack snälla va gullig du är!

Orly - Loreal - IsaDora

Gjorde en rejäl ansträngning förra veckan och var lite "kreativ" ha ha.... Orkar knappt göra nåt med naglarna nu för tiden. Men de...