19 september 2009

Arabian look

Well folks... mitt mål idag var att få till en arabisk look, har varit inne hos Makeup Geek och kollat igen, och hon gör en superfin arabisk sminkning. Jag tänkte att jag skulle härmas lite. Hmm, nu är hon ju supersöt och har mer rätt utseende för en arabisk look än vad jag har så jag vet inte vad det blev, bara en sån sak att jag inte har bruna ögon tex gör ju liksom att det fattas nåt på nåt vis. Det känns inte särskilt arabiskt, mera marina-iskt om ni fattar ;-). En arabisk look är kanske lite mer utdragen i ögonvråna, ut mot tinningen, och hur mycket jag än försöker så lyckas jag alltid liksom runda till det innan det är klart, och den där spetsen uteblir. Nåja, jag känner mig nöjd ändå. Färgkombinationen skulle jag aldrig ha kommit på om jag inte kollat in hennes tutorial, så det känns ju nytt för mig hur som helst och jag tycker att jag fick till allt annat okej, förutom att jag tycker nog inte det ser särskilt arabiskt ut.

Men annars så är jag faktiskt NÖJD, tjoho! ;-)





Som grund för skuggorna: en kopparguldig skuggpenna från Smashbox, blev inte helt bra, för det vill gärna creasa sig lite när man använder den. Måste komma på tricket med de pennorna.
Highlight: en ljust vanljig färg från Manlypaletten.
Mitt på locket: en orangekopparaktig skugga ur Manlypaletten.
Yttre vrån och upp över brynbenet: Star Violet från MAC.
I v:et och ut mot tinningen, och under ögat: svart från Manlypaletten.
Eyeliner: Liner Express från Maybelline.
Kajal: Ultramatte Black från Joe Blasco.
Lösfrallor: 116 från Ardell.
Mascara: Unstopable från Maybelline.





Primer: Beauty Base Crystal Radiance från Lumene.
Bas: Affinitone 09 Opal Rose från Maybelline.
Puder: från Face.
Bronzer: Earth Powder nr 52 från Nouba.
Rouge: Worship från Face.




He he, pannkaka... som ni ser. Jag visste inte vad jag skulle ta för färg till detta... tycket att sminket krävde en varmare färg, vilket jag knappt äger. Så jag tog en nudefärg först. Den var alldeles för rosa. Då tog jag helt sonika den orangekopparaktiga skuggan jag har på ögonen och duttade ovanpå nudefärgen, det blev ju sisådär. Inte förrän på fotot såg jag hur ojämnt och flammigt jag lagt det. Shit the same... nu sitter det mesta på mitt vinglas :-)!
De va de hele... jag fick ett ryck och tänkte att nu ska jag minsann fota ett bra foto i solen... det har ju varit en helt gudomlig höstdag, så varmt och skönt (och jag har varit inomhus hela dan). Ja tänkte ju att färgern skulle komma fram bra då, hrmpf. jag tar tillbaka... nån mästerfotograf har jag ju aldrig utgivit mig för att vara ha ha, jag ser ju alldeles vit ut och sminket syns knappt. Dessutom ser jag ilsken ut. Det är jag inte... kisar bara mot solen. Bortsett från att sminket inte syns så tyckte jag det var en hygglig bild så den fick åka med ändå.
Nu ska jag snart äta lite middagsmat med mina barn, gubben är ute och firar sin syster som fyller år i morgon. Vi har packat flyttkartonger idag, han flyttar om en och enhalv vecka... och så har jag äääntligen städat två av barnens rum. De delar rum och kaoset var totalt! Det är omöjligt att förstå och man kan åstadkomma en sån total röra och blanda ihop sina saker så till den milda grad. Man öppnar en låda, burk, ask eller vad det nu är och i den kan det ligga allt från skitiga strumpor, barnläppglans, Bratzsaker ett mynt, en visselpipa eller you name it... ordet sortera får en helt annan innebörd! Men nu är det gjort, så får vi se hur lång tid det tar tills det är dags igen... en vecka eller nåt, ha ha!
Ha en skön lördagkväll alla, sminka lugnt!

8 kommentarer:

Unknown sa...

Så gudomligt snyggt! Jag tror jag tittat på den tutorialen förut, men du har ju verkligen fått till det! Sjukt snygg form med den svarta skuggan, och läppfärgen gjorde du jättebra!
Du blev jättesnygg i den här arabisk-inspirerade makeupen!

CC sa...

Jag tycker det blev jättesnyggt, jag gillar färgerna mycket..Det är alltid kul att prova nya former eller hur :)

Fru Choklad sa...

Vad snyggt du fått till det! Även om man är van att se dig i mer knalliga färger måste jag säga att det här klär dig otroligt bra det med, men vad klär inte en skönhet liksom :)
Själv har jag varit ljus och lite kyligt makead idag med "satin" och "rodeo" från MUS. Dom är grymma ihop och kommer att bli klockrena i vinter när snön ligger vit och gnistrande och solen skiner. Fast det är låååångt kvar till dess som tur är :)

marinamake sa...

Marie! Tack ska du ha, snällt sagt!

CC! Jag gillade också färgerna, om än ovanliga för att vara mig... jo det är roligt att testa nåt nytt, vill bara till att komma på det!

Fru Choklad! Tack snälla, ni skämmer bort mig ;-)! Å satin och rodeo har jag ju också.. varför har jag inte tänkt på den kombon?? Ja, det blir en snygg vinterkombo, men vi får verkligen hoppas på att det dröjer. Jag gillar INTE vintern...

Sminkan sa...

Jag tycker absolut du lyckats kalas med denna! Förstår att du är nöjd! Mycket snyggt.

Emma P sa...

Jättefint Marina, vad kul att du gjorde denna look, jag har med tänkt på den... Inte omöjligt att jag gör den nån gång, det är en superfin look! Kul att du har börjat använda fransar lite mer, det ser alltid snyggt ut, både på bild och i verkligheten...

Sanna sa...

jättefint!

marinamake sa...

Sminkan! Tack ska du har! Kul att försöka hitta nya former och färger!

Emma P! Skulle vara kul att se din version av den! Jag blir lite inspirerad av alla som använder fransar så mycket... måste nog investera i några flera, jag har bara typ tre par, och dom börjar bli tuffsiga. Men det blir ju verkligen en sån otrolig skillnad med fransar... pricken över i liksom!

Sanna! Tack snälla du!

Juvia's Place

Tröttare än tåget i morse... var tvungen att kliva upp liiite tidigare än normal för att vi skulle börja lite tidigare på jobbet. Fokusvecka...