14 mars 2009

Hur man får en brun sminkning att bli blå ;-)

Jaha, jag var ju ute och svirade lite i onsdagskväll, tur för mig att min man bestämt sig för att stanna hemma på torsdagen (en sån där "gratis"-dag man får när anhörig gått bort), och när jag klev upp vid sju och försökte få fart på barnen så ville inte de heller gå till skolan för de var ledsna sa det... (det var mest teater, kan jag meddela). Hur som helst jag kapitulerade och ringde skolan och berättade att de stannar hemma idag. Och vad händer då... he he lilla jag kan ju då genast krypa tillbaka i sängen igen. Somnade som en klubbad oxe och vaknade vid tiotiden igen, gissa om jag var mosig! (Jag började på jobbet klockan tre, så det var lugnt!).

Jag kom på att jag inte testa mina bruna skuggor som jag köpte på sportlovet. Från Viva la Diva. Okej, så jag är inte en brunsminksperson, men nu har jag ju köpt dem så det är ju bara till att prova. Tänkte att det skulle väl kunna gå att blanda upp dem med en annan färg, för att inte känna sig så himla brunaktig, liksom...

Det blev marinblått. Konstig kombination kan man tycka, man jag tycker ändå att det blev ganska bra.





Alla de bruna nyanerna är från Viva la Diva alltså:

Highlighter: 320 Golden White
Mitt på locket 370 Beige
I globlinjen/brynbenet: 290 Dark Chocolat
I yttre från en liten dutt blått: Royal från MUS
Eyeliner från Smashbox: Navy Blue
En namnlös blå kajal och mascara XXL från Maybelline




Under ögat har jag en ögonpenna från MUS, marinblå. Har vässat den så bara första bokstaven i namnet finns kvar, men jag har för mig att den heter Heaven. Uppepå den lade jag ganska tjockt och brett med skuggan Royal.





Vääääldigt neutral mun. Har fått det här glanset från jobbet. Ett väldigt beiget gloss, som jag vid första anblicken alltid tänker att "det här kan inte jag ha, för beiget för mig, passar inte i", men hur det nu än är så håller jag nog så sakteliga på att vänja mig vid att ha ljusare och framförallt nude färger och faktiskt också tycka att det är snyggt även på mig. Jag har konsekvent vägrat att ens försöka! Men det känns bättre och bättre och nu tycker jag till och med att det är ganska bekvämt. Det är ju lite mer jobb med att ha ett läppstift som ska sitta perfekt, inte flyta ut och allt det där. Mer meckigt att bättra på under dagen och så vidare.

När jag ska fylla på läppstift under dagen, kör jag alltid om hela proceduren, ni vet... torka bort, på med concealer, pudra, läppenna och så lägga stiftet med pensel. Tja kan bli lite kompliserat när man jobbar i butik och inte kan springa in på toa precis när man känner för det. Då går de ju absolut fortare att bara smacka på ett läppglans så är det klart!

Ja det heter iallafall Praline Seduction 564 och är från Maybelline, glömde nästan säga det.

Det var nummer två i raden av inlägg från mig idag... jag tror jag hinner med ett till så småningom, har fortfarande gårdagens smink opublicerat.





Idag har jag inte sminkat mig alls... kanske borde göra det bara för att... orkar man det när klockan närmar sig sex på kvällen, jag vet inte vi får se...


Vi höres!

2 kommentarer:

Sminkan sa...

Blev snyggt! Brunt är snyggt med blått, alltid, tycker jag!

marinamake sa...

Sminkan! Tack! Jag har alltid tycket att marint och brunt är snyggt ihop, trodde jag var ensam om det...;-)

Dark Fantsy Palette - Beauty Bay

Okej, så i morse tänkte jag att det behövdes lite glitter. Det är fredag för det första och första dagen i den nya butiken. Stort, modernt, ...