15 mars 2009

Djupdykning i målarlådan!

Idag har jag stått och lekt med färger och olika kombinationer hela dan, eller åtminstone halva... gick faktiskt en promenad mellan sminkningarna med min mellandotter också. Heeelt underbart, solen sken, fåglarna kvittrar och jag bara väntar på att få se tussilagon i dikeskanten.

Min man kom hem på eftermiddagen från Uppsala, så jag har haft tid att stå och göra vad jag ville, dvs kladda med sminket, utan att känna att jag är osocial med resten av familjen. Barnen roar sig själva... och är bara glada om jag inte lägger mig i vad de gör ;-) .

Nåja, fyra olika sminkningar har jag gjort. Inte hela sminkningar, bara ett öga i taget, så lite lustiga på bilder på mig kommer här...
Liknar lite granna skuggorna jag hade häromdagen. Det bara blev så.... Hur som helst så är både den bruna och den gröna sminkningen gjord med skuggor från Viva la Divas svarta palett som kom i julas. Den var ju mycket på tapeten då och blev sågad av många för att skuggorna är svårjobbade och dåligt pigmenterade. Jag får nog hålla med..., svårjobbat javisst, men det går att få fram pigmenten med lite bra underlag.

Jag har använt PP Painterly från Mac. Har även tryckt ditt ett glitter som jag köpt från Mist häromdagen över hela locket. Glittret syns dåligt på bilden som vanligt, men det är attans så coolt! Eyelinern har jag gjort med Mixing Liquid från MUS och en eyedust som heter Cool också från MUS.
Helt annan färgskala. Brukar inte heller lägga så pass mörka färger så högt upp under brynet. Men jag kände mig inspirerad av Sminkan som ofta gör det, och det ser alltid coolt ut på henne, så jag kände för att testa. Det är två olika bruna fastän det knappt syns, och lite svart i yttre vrån och under ögat.Och här är den, den beryktade paletten som många har kluvna känslor inför. Så även jag. Fick väl till det någorlunda men känns lite för svårjobbat för att man med glädje ska slita fram den här på morgnarna när man har bråttom.
Ser ni att mitt öga med bruna sminkningen ser mycket större ut än det andra. Himla lustigt, mörka färger ska ju förminska och ljusa förstora... ändå tycker jag att mitt ljusa öga ser uppsvullet, plufsigt och grisögeaktigt ut... det mörka ser bättre ut. Eller vad säger ni?
När jag funderat lite måste det ju vara så att den ljusa färgen framhäver själva ögonlocket, inte ögat... så på det ljusa ögat så syns det tydligare att man har veck och överhäng än det mörka som trollar bort det litegranna... ah inte vet jag... jag bara lekte lite...
Sminkning nummer två kommer snart!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Försökte kommentera igår, men det gick inte..

Det jag inte gillar med VLD paletten är just att man ser äldre ut med de skuggorna. Jag som knappt har en rynka såg veckig ut :( o så har jag svårt för lukten (oljig)
EXAKT samma palett såldes på Claires i London! Fast den hette Claire's där.. mysko...

Fru Choklad sa...

Det grön/blå ögat är verkligen vårigt! Den maken gör mig glad. Måste nog skaffa mig en liknande grön. Så där härligt äppelgrön. Mums!

marinamake sa...

CC! Hmm Blogger har betett sig lite på sistone, tröttsamt! Jag håller med om att VLD paletten luktar lite suspekt... och man ser ju helt klart rynkigare ut med skimriga skuggor. Jag har tyvärr "ödleskin" på mina ögonlock, och det blir ju inte bättre av skimmer. Konstigt att den heter nåt annat i London!

Fru Choklad! Ja det blev nog väldigt vårigt. Tyvärr var färgerna så nära varandra i skalan, att man knappt ser att jag faktiskt använt fyra olika gröna, det liksom flyter ihop till en och samma färg. Men läckert ändå!

Sminkan sa...

Reutatet blir fint men själva aletten suger, tycker jag. De är för kladdiga och oljiga. Jag använde den precis när den var ny men nu vill jag aöldrig plocka fram den längre. Ändå kan man år det snyggt om man vill.

Juvia's Place

Trots att jag började kl 11 i förmiddags och fick sova lite längre och dessutom lagt mig i hygglig tid har jag varit så trött att jag knapp...