21 mars 2009

Daniellas temavecka - rosa/lila

Daniellas inspirationsbild för dagen:





Jaha, det här är ju "mina" färger, borde inte vara så svårt att hitta på nåt då när man jobbar med färger man gillar. Största dilemmat jag hade var om jag skulle använda matta eller skimriga skuggor. Jag gillar ju skimmer, men har på sistone var inne i en matt period. Tyvärr är det ju mycket svårare att applicera matta skuggor så att det blir snyggt. De är ju inte riktigt lika förlåtande om man säger... misstag syns mycket tydligare. Nåja, jag körde på matta. När jag gjort det fick jag för mig att jag ville ha lite skimmer ändå och försökte pressa på en ljus skimrig lös skugga ovanpå, det var bara skit och elände så jag lade på ytterligare ett varv av ursprungsskuggorna ovanpå det. Nu börjar vi snacka lager på lager...


Och mycket riktigt, det blev lite flammigt och fläckigt idag igen, jädrars! Det blir ju inte bättre heller av att jag envisas med använda Twinkle Eyeshadow från MUS. Ville ha lite glitter ovanpå när jag äntligen meckat klart med alla lager av skuggor. Åhh jag har hatkärlek till de där glitterskuggorna. Jag älskar ju glitter, men det där är så oerhört svåra att applicera utan att sabba ögonskuggorna under, vilket jag tveklöst gör nästan varje gång jag försöker! Gaaahhh! Så min redan fläckiga sminkning har nu dessutom "hål" i sig, där jag försökt dutta med Twinkle. Jag kapitulerade och lät det vara som det blev... sorry!


(här kommer lite off topic: jag sitter här och skriver och tycker att livet är grand. Plötsligt känner jag en tydlig doft av bränt, nästan eldlukt, rök. Jag börjar sniffa omkring mig men ser inget... mina två yngsta sitter ensamma på bottenvåningen och jag känner en bråkdels sekund av panik. Börja springa ner till bottenvåningen samtidigt som jag ropar "Vad gör ni?" Kommer ner och inser i samma sekund att jag glömt bort att jag satte på en kastrull med potatis för kokning innan jag satte mig framför datorn... skulle bara sitta är medans vattnet kokade upp. Det fanns inte en droppe vatten kvar i kastrullen, potatisen är kolsvart i botten och plattan var alldeles röd... det är en timme sedan jag satte på den, på högsta värme.... hrmm, behöver jag säga att potatisen är välkokt?)




Även idag är samtliga skuggor från Makeupstudion. Har använt två olika rosa, men det är så nära varandra i nyansern så man märker knappt skillnaden.


Bas för skuggorna: Cover Stick från Lumene, nr 21 Fair Naturel.
Highlighter: en vitrosa färg nästan hudfärgad "Tusensköna".
I inre vrån: bubbelgumsrosa "Nyponros".
Över brynbenet: ceriserosa "Orchidé"
Anningen gnutta precis i V:et: svart "Kaffe".
Eyeliner: Gel eyeliner black från MUS.
Kajal: Snowflake från MUS.
Mascara: XXL från Maybelline.
Penna under ögat: Purple från MUS, med lite "Kaffe" ovanpå.
Glitter: Twinkle Eyeshadow från MUS, "Alive".





Primer: Lumene Beauty Base Matifying Primer
Foundation:Dream Matte Mouse från Maybelline, 021 Nude.
Puder: Loose Powder nr 2 från Face.
Rouge: Rose Diable från Bourjois.




Ja, så var det munnen då... ni anar inte hur jag höll på för att inte få läppstift på tänderna. Kladdar av sig nåt fruktansvärt. Men så hade jag också lagt på ett rejält lager för att det inte skulle bli flammigt. Det är läppstiftet beställde jag för inte allt för länge sedan från Kicki.be, det var härsket när jag fick det och därmed trögt och geggigt. Jag har haft det i frysen i tre dygn för att ta kål på ev. bakterier. Det tar ju tyvärr inte bort den unkna doften eller ändrar konsistensen på stiftet. Never the less... så är det en übercool färg i mitt tycke!


Läppenna: Jazz från MUS.
Läppstift: Blackcherry från Milani.


Den vänstra bilden är med bara läppstiftet rätt upp och ner, men på den högra testade jag att lägga på lite shimmer för att highlighta lite och sen lite läppglans på det. Läppglanset är Virgin från MUS, som är extremt klibbigt. Inget för de som inte gillar när munnen blir alldeles superklistrig och läpparna nästan klippar ihop.







Ha ha, jag älskar verkligen så här mörk mun... men man känner sig lite lätt våpig. Jag var på väg upp till vår lilla lanthandelskonsum för att handla en par saker innan dom stängde, ja ni vet, där möter man folk med gummistövlar, helly hansentröja och keps från Lastbilscentralen... jag torkade bort läppstiftet... vore ju synd om dom skulle sätta snusen i halsen ;-) !


Det var min lilla tolkning idag.... ses i morgon! Jag ska nu gå och se om jag kan rädda potatisen, eller så får jag uppbringa det sista av min fantasi och tänka ut nån annan middagsmat. Jag är ensam med barnen ikväll igen. Gubben är återigen i Uppsala för att hjälpa sin mamma att städa ur lägenheten efter hans mormor som dog för en par veckor sedan. Lugn lördagkväll med andra ord. Som alltid...


Ha det gott!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Åh gud så läckert med den mörka munnen! Ögonmaken var med fin, mne det var ändå munnen jag fastnade mest för... Måste dock säga att jag tycker att så här mörkt läppstift är otroligt ovåpigt, men det kanske bara är jag...

Sminkan sa...

Så läckert! Det är så trist att läppstiftet är härsket. Mitt med. Men det går ju att leka med ändå. Fast det är svårt att få jämnt.

Marie sa...

Jäklar vad snyggt! Jag gillar färgglada men inte så klara ögonskuggor tillsammans med mööörkt läppstift. Du är så bra på läppstift, det finns allt för många som inte riktigt ser storheten i att välja läppstift utan bara kör på ett som passar allt.

marinamake sa...

EmmaP! Våpigt eller inte, läckert är det! Framför mer mörkt läppstift åt folket!

Sminkan! Ja, trist är det, men det går ju att använda ändå, vill man va fin får man lida pin...;-)

Marie! Å tack! Jag är mer fan av läppstift än läppglans. Så mycket mer färger att välja på och så sitter det ju så mycket bättre, synd att det är så få som vågar...

Anonym sa...

Det var så galet snyggt med dom mörka läpparna...:p sminkningen va urfin den med ;)

Oceanic Palette - Ace Beauté

Den här paletten har jag spanat in i många år. Har alltid velat ha den men fraktkostnader från det här företaget är svindyr. Och på det komm...