20 mars 2009

Daniellas temavecka - svart/grått/vitt

Fredag... finns det nåt skönare, jag bara undrar?? Varannan fredag har jag väldigt kort arbetsdag, mellan tolv och femton. Idag var det en sån dag, det är väldigt skönt, även om jag ju egentligen vill jobba mera, för ekonomins skull, så får man väl passa på att njuta så länge det varar. Jag har en bra stund för mig själv på förmiddagen, att göra mig i ordning och så, och kommer hem i rimlig tid och kan tagga ner med barnen innan det är dags för middag och allt annat.



Jag hade redan fundrat ut vilken typ av sminkning det skulle bli idag, när jag satte igång. Färgerna var ju redan givna, de har Daniella redan givit oss. Min första tanke var en klassisk sotning, men sen tänkte jag att jag ville göra nåt annat. Sagt och gjort!



Jag måste säga att det här är inte en sminkning jag är nöjd med, alls! Det blev fläckigt och flammigt och skuggorna ligger osymetriskt... ja ja, jag skulle fått bassning av min lärare om jag varit på sminkskolan där jag fick min utbildning ;-), vilken tur att jag inte var där idag, ha ha! Jag gillar stilen, men som sagt, tekniskt sett blev det en smärre katastrof.




Till och början kommer här Daniellas inspirationsbild.








Till och börja tycker jag att hela sminkningen blev för ljus i förhållande till bilden. Skulle ha gjort den mera svart. Mina ögonfransar ser ut som värsta sortens spindelben. Det händer ofta när jag använder den här eyelinern från Maybelline, den kladdar sig på fransarna som stelnar och är ihopklumpade redan innan jag satt på mascaran. Inge bra!
Alla skuggor kommer från MakeupStudion.

Bas för skuggorna: Paint Pot Painterly från MAC.
Highlighter och mitt på locket: Vitsippa
I globlinjen och i yttre vrån: Skiffer och Kaffe (grå och svart) som till slut blev ett enda blurr ihopblandat slutade som grått. Lade skiffer i globlinjen och försökte få ditt lite kaffe i yttre V:et, men det vart väldigt ihopblandat till slut.
Eyeliner: Liner Express från Maybelline, plus ett extra varv med Noubas Rainbow eyeliner, glitter, numret har trillat bort.
Mascara: XXL från Maybelline.
Kajal: Joe Blasco Ultramatte black.


Primer: Lumenes face primer.
Bas: Maybellines Superstay Silk Foundation nr 10 Ivory.
Rouge: Noubas Double Bubble nr 52.

Läppenna: Sans Soucis, nr 9 Cyclam.
Läppstift: Milani Sexy Rose nr 06.



Min frustration när jag inte fick till nån bra helthetsbild.... då började jag fåna mig ;-) !
Okej, folks... det var det hele för idag... missnöjddag. Iallafall när det gäller sminket. Annars har det varit en vanlig hyggligt bra fredag! Hoppas ni har det bra!
Sminka lugnt!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gillar verkligen läppstiftet! En snygg nyans...
det där med fransarna är ju bara att torka av dem innan man fortsätter med mascara :)

just ja myspace, min nya profile där är www.myspace.com/makeup_by_cc

är du också där?

Anonym sa...

d va ju snyggt, en sotning med balans som man kan ha till vardag. Läppstiftet är verkligen snyggt... om jag bara hade passat i mörkare färger... men men, pale lips är även d snyggt =)

CrazyNails sa...

Ja tycker det var hur snygg som helst, men får man jobba för mycket med det blir man inte nöjd oftast. Gillar glitter linern.

Fru Choklad sa...

Läckert med matt sotning. Min glittrar som bara den. Verkligen snyggt. Pricken över i blev den glittriga eyelinern som kontrasterar fint mot de svarta skuggorna.
Btw får man tigga om ett expertutlåtande på min persika? Jag skulle verkligen vilja veta vad du tycker om den. (Ärligt)

Sminkan sa...

Snyggt! Du passade! Synd at det blev flammigt, annars hade det varit en tiopoängare!

marinamake sa...

CC! Tack, ja jag gillar också den typen av färg på läppstift. Känns som jag, verkligen. Joo då jag torkar av fransarna, så att hälften lossnar ;-) men jag tycker att det vill klumpa sig lite ändå. Nåja....

Nej jag är inte med på myspace. Men på facebook. Sök på Marina Stahre.

Daniella! Tack! Varför skulle du inte kunna ha mörkare läppstift? Jag vet ju inte hur du ser ut, men det ser ut som om du skulle kunna vara ganska mörk i dig själv... då brukar man ju kunna klara av att bära upp ganska mörka färger. Du fixar det ju på ögonen iallafall!

CrazyNails! Nää man har ju en förmåga att se sina egna misstag mer än vad andra gör kanske... ingen som möter mig på stan tänker väl kanske på att det var så flammigt. Syntes mer på foto än IRL.

Fru Choklad! Oh jag gillar ju glitter, mer glitter åt folket! Jag har kommenterat din persika, en lååång kommentar ;-)!

Sminkan! Ja ja man kan inte ligga på topp jämt ;-) ! Men tack för komplimangen!

Anonym sa...

Jag tycker att det blev fint, men förstår till viss del hur du menar. det är ju dessvärre så att matt är svårt, otroligt mycket svårare än skimmer... Snygg helhet dock!

marinamake sa...

EmmaP! Tack! Jaa, matta är svårt... vill till att ha gjort ett bra underarbete. Sen är det ju också det att man borde välja matta skuggor ju äldre man blir, skimmer framhäver ju ens linjer och rynkor... ve och fasa!

The Royal Europe Palette - Nomad Cosmetics

Sååå jäkla trött i morse. Trots att jag var ledig igår. Helt knockad när klockan ringde. Vi börjar ju liiite tidigare den här veckan pga av ...