24 oktober 2010

Hellre än bra...

Well, jag har ju aldrig gjort mig känd för att vara nån vidare fantasisminkare, det var det jag fick sämst betyg i när jag gick utbildningen. Jag är mer för att bara göra vad jag kallar "snyggsminkningar" dvs bara vanlig skönhetssminkning.

Men idag var jag ändå lite sugen på att testa att göra nåt nytt... det var en hel evighet sedan sist jag bara stod i badrummet och sminkade bara för att det är kul eller för att jag inte har nåt annat för mig eller för att de är det roligaste jag vet. Finns inte mycket tid över för sånt när man är själv med tre barn och inspirationen kommer på skam lite. Nåja, idag satte jag mig framför Youtube med barnen för att kolla in lite sminkvideos och då fick min mellantjej för sig att hon skulle rita ögon på papper och göra "inspirationsbilder" till mig.

Det slutade med att jag fick för mig att följa en av hennes teckningar, med mer eller mindre lyckat resultat... första gången jag testar att göra såna där krulliduttar i ögonvrån, det vart ju sådär får jag säga, jag får väl försöka öva mig lite mera märkte jag. Det var mycket svårare än jag trott att göra dem snyggt.
Här är i allafall dotterns bild som jag försökte efterlikna så gott det gick.Bas för skuggorna: Shimmering lip and eyecrayon nr 1 från Barry M.
Highlight: Vanilla från MAC.
Gul skugga: Big Bird från Meduzas makeup.
Orange skugga: Manlypaletten.
Röd skugga: m/s East från MUS.
Eyeliner och de förskräckliga krullidutterna: målad med Liner Express från Maybeline.
Kajal: Perfect Contour Kajal nr 60 Black från IsaDora.
Gult glitter på den gula skuggan: nr 280 från Black Onyx.
Lösfransar: från Ardell nr 5.Bas: Affinitone från Maybelline.
Puder: Milk från MUS.
Rouge: Noubas Blush on Bubble nr 122.Läppenna: Angel från Face, orange skugga från Manlypaletten med lipgloss Virgin från MUS ovanpå.Tja, som sagt var... det var ett tappert försök... dottern var nöjd iallafall!
Sminka lugnt!

8 kommentarer:

Efwa sa...

Men det var väl en homla bra idé din dotter kom upp med!!!
Dessutom en jäkla snygg inspirationsbild.

Om din dotter målar ögonbilder så kan min son göra naglar. Är inte det helt perfekt?!

Bitte sa...

Det blev väldigt bra!
Känner igen mig i det där att inte vara så bra på fantasisminkningar. Gillar dessutom ditt uttryck "snyggsminkning", det ska jag komma ihåg.

Karusell sa...

Åh vilken härlig idé! Skulle vara kul om ni samarbetade fler gånger. :)

marinamake sa...

Efwa! Jag men visst var det lite kul, jag tycker det är himla festligt att din son gillar att göra naglar med... De är roliga de små liven!

SminkJante! Tack! He he, snyggsminkning har jag kallat det ända sen jag gick utbildningen... du vet när man bara vill vara lite allmänt snygg, inte fantasi, inte trend... bara snygg ;-)

Karusell! Oh hon ritade en hel hög med "ögon" så jag har en driva med inspirationsbilder att ta till om det krisar, så det kanske kommer en till sminkning nån helg när jag har tid!

Emma P sa...

Jag tycker det blev skitfint och kul! Snirklar är apsvårt, sminkan och jag stönar jämt över våra snirklar. Tycker du lyckats strålande.

Efwa sa...

Kan du inte ha ett tema på din blogg, som din dotter satt ihop? Sedan kan vi läsare hänga på om vi vill och kan. Det vore roligt.

marinamake sa...

Emma P! Apsvårt var ordet! Men du och Sminkan är ju superdukiga ju, det har jag ju faktiskt sett fleeeera gånger ;-)! Men tack!

Efwa! Det var ju en bra idé, att jag inte tänkte på det själv! Jag ska minsann be henne att göra en hög med bilder så får vi se vad jag kan lägga upp här, ett tema var ju en superbra idé!

Sminkan sa...

Helt enastående bra!!

Flaming Love - Make Up Addiction Cosmetics

Så slutade det med att jag blev hemma från jobbet idag. Trött som fanken, hängig och jäkla huvudvärk. Vaknade vid nio, åt frukost och sen ti...