06 juli 2009

Livstecken!

Nejdå jag har inte ramlat av jordens yta..., eller slutat blogga, eller nåt annat. Har bara varit lite ledig och inte sminkat mig alls faktiskt. Det har varit så infernaliskt varmt så inte ens jag har orkat sminka mig. Jag brukar ändå alltid gneta på in i det längsta, men i den här värmen som har varit så gav jag upp faktiskt.

Nåja jag hade lite smink på mig igår, för det var min äldsta dotters födelsedag och min bror med familj var här på lite tårta och sånt. Men innan det hade ju jag och barnen spenderat fem dar hemma hos dem och då var det alldeles för varmt. Men skönt var det!

Så i dag grabbade jag äntligen tag i penslarna... lite oinspirerad var jag trots allt. Fick för mig att jag skulle testa en flytande skugga som jag köpt för att använda som primer under vanliga skuggor, från Too Faced. Den var lite kladdig och svårjobbad, så jag tappade liksom sugen på direkten. Den var dessutom så pass mörk så att den mörkade ner den ena skuggan för mycket i mitt tycke, så då blev jag dessutom lite irriterad... men men. Här kommer iallafall min första sminkning på en vecka... om än en som jag inte var så nöjd med.



Som primer under skuggorna har jag alltså använt Too Faced Lockdown Cream Eyeshadow "Im guilty", en ganska mörk turkos färg. Den har jag lagt över hela rörliga delen av locket och en bit över globlinjen. Som primer från brynbenet och ner ligger Smashbox Creamy eye shadow plus nr 03, den är vit. I inre vrån har jag lagt e/d cult från MUS, en av MUS sämre skuggor enligt mig. Torr och dammig och svår att få fast. På det mörka underlaget blev den dessutom för mörk. Från mitten av locket och utåt har jag lagt eyedust Stav Star från MIST. Syns nästan ingen skillnad på de två. Highlighter är e/d Panic från MUS. Lyckades inte riktigt fånga det gröna skimret från den med kameran tyvärr. Men den är rejält grönskimrande, tro mig.
Under ögat har jag dragit en linje med en penna från Gosh, Lemon Soda, och ovanpå den ligger Panic från MUS. Cake eyeliner från Face, Navy. Och kajal Ultramatte Black från Joe Blasco. Mascaran är Define A Lash från Maybelline.

Ja ni ser ju, knappt någon skillnad mellan färgerna alls.
Jag använde min Photo Finish Primer från Smashbox, och basen är Pure.Foundation Mineral från Maybelline. Den är lite för mörk för mig men jag tänkte att den kanske skulle kunna funka nu när man fått åtminstone lite färg på nosen. Jag har annars väldigt svårt för att bli brun i ansiktet, så inte är det mycket färg jag fått... men lite iallafall.
Pudret är som vanligt Loose Powder nr 2 från Face, jag har inget annat. Har även tagit lite Wonder Powder Sahara från MUS, och highlightat lite med. Rouget är Shimmer Dynasti från MUS.



Lite turkost shimrande gloss från Gosh On Stage Cool Lip Jam, nr 100.



Jaha så var det dags för mig att dra i väg "på byn" när jag hade sminkat mig... ville åka till Lidl och shoppa en sorts müsli som dom har där som jag gillar... det är ca 17-18 min bilfärd enkel resa, hade lite andra ärenden också. Nåväl, vår bil har ju stått trasig i tjaa, fem veckor är det väl nu... och vår meckkille som vi anlitar har inte riktigt haft tid och kolla på den, han bytte ett relä förra veckan och sa sen att nu kan ni iallfall köra omkring här på öarna, så får jag kolla på den sen... tjaa så jag åkte "på öarna", och jag kom (som tur var) till Lidls parkering, sen så var det stop. När jag shoppat det jag skulle, så vägradet bilh-vetet att starta... igen. Jag så jag tar mina kassar och bereder mig på bussfärd hemmåt. Där jag befann mig innebär det två olika bussar med byte osv, hade säkert tagit mig allt som allt en och en halv timme.
Vad händer då.... joo min gulliga chef dyker upp där på Lidl, och säger att hennes man kan bogsera mig till bilmecken.... åhhh tack, räddande änglar! Jaa det är samma männsikor som förra veckan tog oss på en underbar båttripp som jag skrev om. Så efter bara lite strul så fick vi rull på bilen och han drog iväg mig till farbror bildoktorn och sen skjutsade han mig hem. Världen skulle vara lite mindre jobbig, om det fanns fler människor som ni! Tack, tack!

6 kommentarer:

CC sa...

Kul att se att du lever :)

En fråga: vad är din absolut snyggaste gröna skugga? Den ska vara skimrig o ganska mörk..
Och finnas att köpa i Stockholm..

Behöver nämligen en grön skugga till en grej..

marinamake sa...

CC! Har gjort ett litet inlägg till dig! Om det skulle råka vara så att du faller för Teal från MAC, kan jag skicka dig lite i en burk, jag har en fullsize burk och den kommer att räcka i två livstider ;-)!

Emma P sa...

Härligt du är hemma igen! Och kul att få se en sminkning... Förstår precis hur lite sminksug du har haft, jag har varit likadan... Men nu är det svalare och känns mycket roligare med smink igen.

Fy sjutton vilket jobb ni har med bilen! men vilken himla tur i oturen ändå...

marinamake sa...

Emma P! Japp, håller med, skönare att sminka sig när det är lite svalare! Jaa bilen ja, det är en never ending story! Men jag antar att vi får skylla oss själva... vi sköter inte om den som vi borde, och då blir det ju så där... jag får skylla på hål i plånboken! Det är tur att man har vänner som räddar en!

Therése sa...

wow! Älskar hur du har mixat matt och skimrande! Verkligen fräscht, och eyelinern är supersnygg!

marinamake sa...

Therése! Tack va gullig du är! Jag brukar inte gilla att blanda matta och skimriga skuggor, men ibland kan det ju bli bra ändå!

Saints Angels Sinners

I går dök det äntligen upp ett paket som jag väntat på i över en månad. Jag vet inte vad tullen håller på med... Men hur som helst så är det...