28 april 2009

Brunt och orange

Jag blev lite kär i Riser som jag använde häromdagen i min bruna sminkning. Beställde den för ett bra tag sen från Taylor Made Minerals men den har inte blivit använd förrän häromdagen. Med tanke på att brunt inte är min personliga favoritfärg så gillade jag den bra ändå.
Och när nu mina naglar är orangea så tänkte jag att det får bli brunt och oranget smink idag. Värsta 70-tals färgkombon! Jag som är uppvuxen på 70-talet får en rejäl flashback, fattas bara sån där skogsgrön färg också.

Bas för skuggorna: Eyefix från Face. Ikväll när jag kom hem hade det lagt sig i veck, så jag har inte riktigt kommit på tricket med eyefix ännu...
Highlighter: Sunbreeze från MUS.
Inre vrån: Sunrise från MUS.
Mitt på locket: Bronze Glow från TINte.
Yttre vrån och upp över brynbenet: Riser från TMM.
Kajal: Ultramatte black från Joe Blasco.
Eyeliner: Gel eyeliner från MUS.
Mascara: Lash Stylist från Maybelline.


Idag fick vi in den senaste mascaranyheten från Maybelline till jobbet. Lash Stiletto. Jag fick med mig ett ex hem (tack, chefen!), så jag ska naturligtvis testa den det första jag gör i morgonbitti. Jag är ju ett stort fan av deras the Colossal, så vi får se om den kan mäta sig med den.Primer: Matifying Beauty Base Primer från Lumene.
Bas: Dream Matte Mousse 021 Nude från Maybelline.
Puder: Loose powder 02 från Face.
Rouge: Worship från Face.
Bronzing: Earth Powder nr 3 från Nouba.


Jag tjatar ju ständigt om hur sopig jag känner mig på att få till eyelinern, särskilt vingen. Idag kom jag ihåg en pensel som stått i mitt skåp länge och väl, flera år faktiskt, har aldrig använt den. Men nu fick jag för mig att testa den som en eyelinerpensel. Så här ser den ut:

från Make Up Store, iallafall med gel eyelinern som jag använde idag funkade den riktigt bra, och jag känner mig nästan nöjd för första gången på länge. Den är så liten så att man hade liksom mer kontroll över vad man gjorde... undrar dock om den funkar på mer flytande eyeliners, tror inte det.


Munnen , tja själva glanset är okej, men pennan bar alldeles för rosa för det här sminket. Jag tog bort det efter att jag fotat och använde bara glosset som är lite beige i färgen. Pennan tyckte jag såg brun ut, iallafall det "brunaste" jag äger i min pennsamling. Men när den kom på så såg man ju tydligt att den var alldeles för rosa. Som sagt, den åkte av.
Penna: ja nu har jag den inte här förståss, men den är från Face, möjligen att den heter Angel.
Läppglans: Praline Seduction från Maybelline.

Det var min brunorangea dag... brun tunika, vita leggings och jag har plockat fram sommarsandaletterna... barfota i skorna, dock inga målade tånaglar ännu och mina fötter är alldeles grisskära, ha ha man ser ut som en sån där vit gänglig växt som har stått för mörkt och börjat växa, man är alldeles genomskinlig!
Ha det gott alla, sminka lugnt!


7 kommentarer:

Jessan sa...

Färgerna klär dig fint!

CC sa...

Ja titta det är exakt den penseln jag använder :) den jag beskrev som korta strån

Kajalpennan sa...

God morgon
Tänkte bara hojta och säga att jag läser din blogg nästan dagligen även om jag inte lämnar några spår *s*

Emma P sa...

Haha, ja brunt och orange känns lite 70-tal, men det var en fin sminkning och den passade dig bra!

marinamake sa...

Jessan! Tack snälla du!

CC! Ja du ser... den har stått oanvänd i mitt skåp i flera år. Kom plötsligt ihåg att jag hade den.

Kajalpennan! Men va trevligt att du lämnade spår idag då! Det får du gärna göra fler gånger... Jag har ju ingen sån där besöksräknare, så jag har ingen aning om hur många som är här fast jag inte vet om det :0

EmmaP! He he, jaa tack ska du ha! Been there done that, ha ha!

Sminkan sa...

Mycket läckert! Orange är inte fel på dig!

marinamake sa...

Sminkan! Hmmm kanske borde prova oftare... tack snälla!

Metal Matte - Kat von D

Så var det måndag igen då, jag kände mig oinspirerad på morgonen och visste inte riktigt vad jag skulle hitta på. Jag försöker ju i princip...