Sminkans temavecka - Venus - gröntDagens planet, Venus. Det var länge sedan jag gjorde en grön sminkning, så den här har jag sett fram emot. Ändå blev det en ganska enkel sminkning, i princip samma färg öve hela locket. I sista stund fick jag för mig att smacka på hejdlöst mycket glitter. Har i princip täckt hela rörliga delen av locket me grönt glitter. Allt syns som vanligt inte på bild, men jag har glittrat mer än någonsin idag. Och jag har fått kommentarer, jag tror att åtminstone fem-sex personer har kommenterat min sminkning idag... till en av personalen på apotektet fick jag lämna mitt visitkort! Tack för det, potentiell kund!Bas för skuggorna: Paint Pot Painterly från MAC.
Över hela rörliga delen av locket: MAC pigment Teal.
I globlinjen: MAC pigment Chartreuse.
Highlighter: Reflets Verts från Peggy Sage.
Eyeliner: Cake Eyeliner Black från MUS.
Kajal: Duchess från MUS.
Under ögat: Ögonpenna Lemon Soda från Gosh med lite Chartreuse ovanpå.
Glitter: Diva Star från Mist. Det glitter ni ser på bilden är ingenting, jag har fullständigt vräkt på!
Mascara: XXL från Maybelline.

Primer: Smashbox Photo Finish Foundation Primer.
Bas: Hydrostress nr 7 från Nouba.
Puder: Loose powder nr 2 från Face.
Rouge: Rose Satin från Peggy Sage.


Läppenna: gammal som gatan, vet inte vad den heter.
Lägglans: Superstay Powergloss 12H Color Shine nr 160 Glass Rose från Maybelline. Jag var ute efter ett mer korallfärgat läppglans, och det här ser ut lite så i hylsan, men blir ju som ni ser alldeles rosa på. Har aldrig använt det förut, så nu vet jag det. Det är ett sånt där longlasting där man sätter på färgen först och låter torka och sen på med själva glanset. Jag brukar inte alls vara förtjust i den sortens läppglans, tycker att de ofta kakar sig och är allmänt obehagliga. Men det här var faktiskt en överaskning. Det har suttit som berget, inte flutit ut och inte kakat sig. Jag åt lunch och knapprade på riskakor till eftermiddagskaffet på jobbet (upphetsande va?!), och det enda man behöver fylla på är det ofärgade glanset. Positiv överaskning faktiskt!

Åh, ser ni att jag vänt på mig, fotat från andra sidan.... wweeeiii, omväxling förnöjer!
Ni kan väl aldrig gissa att jag hade en grön kofta och gröna smycken också... Tja, så här åkte jag till jobbet, och har fått väldigt många komplimanger idag! Vet ni, jag tror att det finns så många därute som verkligen skulle vilja men inte vågar, eller så tror dom att dom inte kan.
Om man står där och säger till en annan människa: "Men åhh vad läckert!" , tänker man inte nån stans innerst inne att "det där skulle jag också vilja kunna" eller? Det skulle iallfall jag tänka! Jag önskar att fler tjejer vågade och inte var så tillbakadragna när det gäller smink! Det ger så mycket och man får så mycket positiv respons och man blir ju bara glad. Jag tror aldrig någonsin fått höra nåt negativt, bara positivt, så jag förstår aldrig vad folk är rädda för! De är som är negativa är förmodligen de som inte säger nåt... he he.
Tja det var bara lite tankar som snurrade igång i mitt huvud när jag fick så mycket positiv respons idag. Just nu är jag trött och sliten efter veckan, och det känns som sminket kommit på glid. Har just sett finalen på Lets Dance, och jag tror att det är dags att krypa till kojs. Har huset fullt med barn, mina egna och kompisar som sover över. Man är alltid lite mer på spänn då... vet aldrig om man får gå upp mitt i natten och ringa efter mamma och pappa. Nää, jag tror det ska gå bra, de är så pass stora nu (10 år).
Vi synes i morgon!
Sminka lugnt!

Kommentarer

CC sa…
Du passar väldigt bra i grönt så förstår att du fick komplimanger :)

Jag tror också att många inte orkar sminka sig mkt o färgglatt speciellt inte till vardags, fan inte ens jag orkar ju det. Sverige är ju ett grått land liksom..
Maja sa…
Hur snyggt som helst!! Giftgrönt var ju en riktigt klädsam färg på dig, det borde du ha oftare.
marinamake sa…
CC! He he jaaa tack, det var nog glittret som gjorde att komplimangerna haglade, själva sminkningen i sig var ju inte så utstickande, i princip en färg bara ju.

Tja, tyvärr är ju folk (läs; tjejer) inte så framåt när det gäller att sminka sig i det här landet... och när det gäller utbudet i butikerna tycker jag ibland att Sverige är rena u-landet när det kommer till smink.

Maya! Tack! Det lustiga är att skuggan under glittret är en tealfärgad mörkgrön skugga, inte giftgrön på nåt sätt, åt blågrönhållet. När glittret kom på ovanpå blev den så där giftgrön, men det blev ju helt ok det med!
Fru Choklad sa…
Underbar färg på rörliga locket! Och jag tycker mig ana allt fantastiskt glitter. Just nu är jag också inne på mycket glitter jag tror att det är våren som gör mig så här glittertokig.
Vad kul att du fick lämna visitkortet hoppas hon hör av sig.
marinamake sa…
Fru Choklad! Ohh jaaa, mera glitter åt folket, det är defenitivt våren! Glittra ikapp med solen (eller snöstormen...)!

Hm jag har ingen större förhoppning om att hon hör av sig, det brukar de inte göra. Men ändå är det ju bra att sprida sina visitkort och jag blir glad bara av att få lämna ett ;-) ! Hoppas kan man ju alltid!
inthemake sa…
Ohh guuud va snyggt, älskar glittret, supernice ;)
Emma P sa…
Den här sminkningen är så himla fin! dina ögonlock påminner mig om den lilla sjöjungfrun, ja du vet hennes fiskstjärt:) Tror att du skulle gnistra ikapp bra med den...

Populära inlägg i den här bloggen

Salig soppa

The Escape Pod Palette - Kaleidos Makeup

The Worldie Palette - P. Louise