Grön Noubadag

Åhh ljuva fredag, finns det nåt bättre... man känner hur lugnet infinner sig nån gång framåt eftermiddan, middag med familjen och sen kan man sjunka ihop i soffan. Ni har väl förstått redan att i det här huset är det Idol som gäller på fredagar, ungarna är i den åldern.... måste erkänna att jag tycker själv att det är lite roligt.

Började morgonen med att kolla in mellandotterns Lucia-tåg i skolans gympasal. Intet öga var torrt... nää jag skoja inte, om det finns nåt jag blir blödig för så är det när jag tittar på mina barn när de har diverse tillställningar för sig. Min mellantjej är extremt känslig för att bli "skrattad åt", hon utsätter sig inte för nått där hon riskerar att nån skrattar eller på nåt vis pekar ut henne, vare sig det är positivt eller negativt. Hon har tjatat sen augusti att hon vill inte gå i Luciatåget för tänk om hon sjunger fel och nån skrattar... och vad händer, hon ska dessutom läsa en dikt. Hon har pluggat dikten utantill och kan den som ett rinnande vatten... hon har tjatat i veckor om hur nervös hon är... och jag tänker... det här kommer inte att gå, hon kommer fega ur och vägra gå in i salen i sista stund... men neej, hon stegar fram när det blir hennes tur och läser dikten som om hon aldrig gjort nåt annat... hon stakade sig inte en enda gång (... och kan ni tänka er, det var inte en enda en som skrattade...det var ju det jag sa...) Och mamma står där och kämpar med tårarna, och alla andra föräldrar verkar oberörda, är det bara jag som är überkänslig...? Usch vilken sjåpfia man är....snöööörvel!

Oh lite off topic...

Jag har varit grön idag. Råkar på ha några av mina testers hemma från mitt Noubaställ som står på salongen. Hämtade dem idag därför att jag ska sminka en brud och hennes tärna imorgon, på en annan salong, och behöver ha lite grejjor från stället med mig. Så jag passade på att testa några av skuggorna som jag annars inte har hemma....vänta jag måste bara springa och göra popcorn....*springer*... doften av popcon sprider sig...

Det jag använt är en khakigrön och guldig skugga från deras singelskuggor, kanske inte mina färger direkt, men det är ju alltid kul att testa. Dessa skuggor är inte jättepigmenterade, men helt OK i kvalitet. Deras double bubble är mer min melodi när det gäller intensitet i färgerna. Har inte använt någon eyeliner, utan har pressat in svart ögonskugga med en snedskuren pensel istället.


Munnen är målad med lipliner från Face "Angel" och läppglans från Nouba Sweet Lips nr 8.


... och så va de helheten... alldeles för snällt på ögonen för min smak, men munnen är ju starkare, så då är det väl enligt regelboken då... (jag gillar inte regelböcker...;-) ).
I morgon ska jag upp lika tidigt igen. Åker till Ålsten i Bromma och ska sminka en brud och hennes tärna. Hon ville inte ha en provsminkning, för det hade hon inte tid med, så jag får gå på improvisation och feeling när vi ses i morgon. Har aldrig sett henne förut, så jag hoppas det går bra. Det är ju ändå hennes stora dag, så man vill ju att hon ska känna sig nöjd. Provsminkning är något som jag tycker är ett måste på en brud. På dagen D vill man ju inte att det överhuvudtaget ska finnas minsta chans att hon inte är nöjd. Men hon har själv avböjt, så jag känner att "hon får skylla sig själv" lite grann. Men men, jag är inte orolig... det blir säkert bra!
Jaha, popcornskålen är slut, vinglaset (läs vinglasen...) är urdruckna, och jag väntar på folkets röster i Idol, HEJA KEVIN!
Ha det gott alla, en skön helg önskar jag er ! ( Jag letar efter kabeln till min mobil så att jag kan lägga upp dragqueensminkningarna.... kommer snart!).
Sminka lugnt!

Kommentarer

Anonym sa…
Snyggt :)
Sminkan sa…
jag äger en quattro från Nouba som jag aldrig använder. Färgerna är så vackra i asken men det händer ingenting när jag lägger på dem på huden. Det är synd för nu törs jag inte köpa något från Nouba.

Du ser tjusig ut i alla fall, även om det kanske inte var exakt vad du tänkt dig när du satte penslarna i skuggan.

Och du, jag lipar också när det är Luciatåg och liknande. Måste sätta upp min colla fasad och tänka "distans" hela tiden för att det inte ska märkas. Jag har ju inte ens egna ungar...
Egentligen kan man ju tycka att det skulle få märkas men jag är itne helt bekväm med det. Påminner nog lite om din mellandotter där. ;D
marinamake sa…
aja! Tack!

Sminkan! Quattro skuggorna från Nouba är mycket sämre pigmenterade än singelskuggorna och Double Bubble. Sen kommer singel skuggorna och bäst är Double Bubble. Har också en quattro som bara står, för jag blir galen när det inte händer nåt!

Klart man borde få visa att man blir rörd och det kommer en tår... men jag håller med, jag känner mig jättefånig! Men jag kan ju oxå lipa åt precis allt... Extreme Home Make Over tex, då är det störtflod! Man är väl knäpp! När det gäller lucia tror jag det mest beror på nostalgitrippen för mig... jag var alltid med i Luciatåget varje år när jag gick i skolan och när jag gick i nian blev jag vald till Lucia och fick lussa för hela skolan plus kyrkan för hela byn på kvällen. Det är liksom inledningeg till julen, och efer att ha övat hela hösten så kommer julstämningen på nåt vis. Allt det där är borta nu när man är vuxen... och jag saknar det! Då blir jag så nostalgisk när jag ser luciatåget och hör alla sångerna... jaa suck! Var det bättre förr eller?

Populära inlägg i den här bloggen

Salig soppa

The Escape Pod Palette - Kaleidos Makeup

The Worldie Palette - P. Louise