27 maj 2020

Ofra Cosmetics

Så fick jag äntligen provsvar från läkaren idag. Det visade sig att jag har B-vitaminbrist, och fortfarande för låg dos på på mitt Levaxin (sköldkörteln). Så jag har hämtat en hel hög med piller på apoteket idag. Plus även en inhalator för att hjälpa med andningen eftersom jag ev. har astmatiska bekymmer. Får se om det hjälper mot min evinnerliga hosta som aldrig vill försvinna. Nåja så jag ska ta mina B-Vitaminer nu på en gång och så får vi se om de hinner hjälpa lite så att jag är lite piggare när jag nu får släpa mig till jobbet på måndag. 

Hur som helst så var jag ju tvungen att testa lite nytt jag har från Ofra Cosmetics. Inte allt, men the Glitch Palette är ny (och en palett som jag inte använt i den här sminkningen, kommer senare). Det gröna läppgunket är också nytt. 






Primer: Shadow Insurance från Too Faced samt Lock-It Concealer Cream White Out från Kat von D.
Samtliga övriga skuggor från Ofra Cosmetics.
Längs brynbenet ovan globlinjen: Chartreuse från the Francesca Tolot Palette.
I globlinjen: Tempest från samma palett som ovan.
Yttre vrån: Turchese från samma palett som ovan.
Mitt på ögonlocket: Dial-Up från the Glitch Palette.
Inre tredjedelen av ögonlocket: Arcade från the Glitch Palette.
Highlight i inre vrån: Rhinestones från the Glitch Palette.
Glittereyeliner: Heavy Metal Glitter Eyeliner Spandex från Urban Decay.
På vattenlinjen: Guilty Mood Crayon från Linda Hallberg Cosmetics.
Mascara: Lash Princess Volume Mascara från Essence.
Bryn: Dipbrow Pomade Ash Brown från Anastasia Beverly Hills.




Long Lasting Liquid Lipstick Hawaii Tropical från Ofra Cosmetics.



Primer: High Adherence Silicone Primer från The Ordinary.
Bas: Infallible  24H Stay Fresh Foundation 120 Vanilla från Loreal.
Puder: Loose Setting Powder 03 Fair från IsaDora.
Bronzer: 3D Pyramid Egyptian Clay Bronzer från Ofra Cosmetics.
Highlight: Ofra Cosmetics Nikkie Tutorials Collab Space Baby.
Blush: Bellini från Ofra Cosmetics Island Time Palette.
Mist: Makeup Fixer från Ofra Cosmetics.



Sminka lugnt!

2 kommentarer:

Lotta L sa...

Himla fin sminkning! Grönt är så fint! Och om det är nån som kan bära upp läppstift i grönt, blått o så, så är det du!

Så bra att du fått provsvar nu, och att det är något som man kan fixa ”enkelt” med piller. Men tänk att man blir så trött av B-vitamin brist? Fast jag tror det med sköldkörteln spelar in rätt mycket.

Inatt drömde jag att jag var tillbaka på jobb. Usch, var helt slut när jag vaknade. Jag börjar så smått måndag den 8:e. Fick äntligen nya tiden till doktorn och det är den 8:e... Men tanken var ju att börja jobba. Så man får bita i det sura äpplet.

I Skåne har vi typ sommar nu, härligt! Och idag ska dottern iväg till en kompis. Dom är ett par stycken som ordnar egen ”bal”, eftersom det inte kunde bli nåt med den riktiga. Knytkalas, så igår spenderade hon hela dagen i köket och bakade en tre vånings tårta. Vi får köra henne lite senare.

Håller på här annars och försöker fixa och planera för studenten. Vet ännu inte hur många det blir, men för Annies skull hoppas jag att det blir fler än fyra. Ja vi får se. Provade några klänningar i måndags, och även om jag för tillfället är modell tunna, får jag nån gammal trasa på iaf. Roar mig med att planera smink och nagellack till.

Hoppas nu du piggnar till snabbt! Och att sambon mår bra. Angående B vitamin brukar jag själv ta det, jag tappar så mycket hår.
Ha det gott nu och ta hand om er! Trevlig fredagkväll! Kram

marinamake sa...

Men tack snälla du, ja visst är det konstig att jag känna mig mer bekväm i blå, gröna eller till och med svart läppfärg hellre än nude-iga. Man är väl lite knäpp!

Ja du jag vet ju inte egentligen om det är B-vitaminbristen som ger tröttheten, finns ju en depression och antydan till utbrändhet i bagaget med, och så klart sköldkörteln med. Nu tyckte läkaren efter senaste provsvaret att dosen fortfarande är aningen låg (fick ju lite höjd dos i februare/mars). Men han höjde den inte utan jag ska ta nya prov om sex veckor. Han skrev att det är inte bara blodprovet som ligger till grund för dosen utan även hur man mår. Och jag vet ju inte vilket av allt detta som är vad när jag kommer till mitt mående. Man blir inte riktigt klok på någonting.


Det är ju inte bra om du drömmer obehagliga drömmar om jobbet och du har inte ens börjat jobba ännu... hur ska det gå?

Ja du apropå tunna, det är inte roligt med kläder just nu, men jag skulle verkligen behöva ta tag i problemet. Hjälper ju inte att bara klaga. Om jag bara kunde få bukt med alla mina trötthetssyndrom, ont i halsen har jag var och varannan dag och allt det där så skulle jag vilja börja springa igen, som jag alltid gjort på våren och sommaren. Den enda motionsform som jag gillar, men jag har inte vågat försöka ännu, för då blir jag väl sjuk igen.

Sambon är samma tillstånd, sjukskriven i ytterligare två månader, ska göra långtidsekg och kranskärlsröntgen någon gång i juni (fast det kanske jag skrev förut). Nåja, han är rätt nöjd att inte behöva jobba nu när det börjar bli fint väder, men å andra sidan måste han ta det lugnt vilket han har jädrigt svårt för, håller hela tiden på och fixar och donar med saker och ting.

Du får säkert till nån fin kombo, med klänning, smink och allt, det är jag säker på. Kanske nån bild på Insta sen??

Ha det gott, kram!

Juvia's Place

Fick bli en blå look i morse. Jag har filmat den för kanalen. Tänkte att jag skulle starta en serie på kanalen där jag gör monocromatiska lo...