13 december 2019

Julsminkning nr 13

Hade en av mina sämsta sminkdagar på länge. Var faktiskt på väg att tvätta av mig och hade i så fall fått åka till jobbet osminkad, vilket för mig är en smärre katastrof. Jag duttade och donade och mojade och hur jag än gjorde så blev det inte bra. Sen sabbade jag alltihopa ännu mera genom att sätta en vitt skimrig skugga i inre halvan av ögonlocket. Vet inte hur jag tänkte med det förstörde ju det hela ännu mera. Vitt sticker ut och detta ser inte klokt ut. Det framhäver mitt lösa skin som alltid hänger över ögonlocket i inre vrån. Gör att det syns ännu mera. Dumma mig, vitt förstorar ju. Och skimrigt på det... gaahhh. Det var länge sedan jag var så irriterad på vad jag åstadkommit. Oh well, det är bara smink och det går ju att tvätta av, men jag har fått leva med detta idag. Visste inte hur fort jag skulle komma hem och få tvätta av mig alltihopa. Övervägde faktiskt att inte lägga upp det här, eller på Instagram. Men, även dåliga sminkdagar kan väl få synas tänkte jag. 

Så jag har gallrat bilderna, lade inte upp de som var värst. Typ de som bara visar ett öga, för de var hemska.




Bas för skuggorna: Too Faced Shadow Insurance samt Lock-It Concealer Cream White Out från Kat von D.
Under brynet: Grädde från Färg.
Längs brynbenet ovan globlinjen: m/s Smog från Make Up Store.
I globlinjen: grön skugga från Huda Beauty's Emerald Obsessions Palette.
Yttre vrån: Izafa från Juvia's Place The Festival Palette samt mossgrön skugga från Emerald Obsessions palette och Carbon från MAC.
Inre vrån: Uli från The Festival paletten samt glitter från Pixi by Petra Glitter-y Eye Quad Blue Pearl.
Highlight i inre vrån samt under brynets högsta punkt: Mary-Lou Manizer från The Balm.
Prickar längs globlinjen: gjorda av Eyeliner Gel 79 från Inglot samt Vivid Brights Eyeliner Vivid Envy från NYX Cosmetics.
Eyeliner: Fluidline Blacktrack från MAC.
Mascara: Top+Bottom Mascara Ebony från Ardell.
Bryn: Dipbrow Pomade Ash Brown från Anastasia Beverly Hills.




Läppstift: 35 Merry Go Red från Milani.



Primer: Photo Finish Foundation Primer från Smashbox.
Bas: Luminous Foundation 160C från Anastasia Beverly Hills.
Puder: Perfect Setting Powder 03 Fair från IsaDora.
Bronzer: Murumuru Butter Bronzer från Physicians Formula.
Highlight: Mary-Lou Manizer från The Balm.
Blush: från BH Cosmetics Glamorous Blush Palette.
Mist: Makeup Fixer från Ofra Cosmetics.




Bättre lycka i morgon!

2 kommentarer:

Lotta L sa...

Känns inte roligt när man inte blir nöjd, men när jag tittar på bilderna, det jag lägger märke till, är dina enorma ögonfransar! Jag ser inget häng eller konstigt. Tror det mest är du som ser det? Så inget fel på den sminkningen!

Själv ligger jag här hemma, eller ligger, jag struttar runt mellan varven och försöker göra något. Tråkigt bara ligga. Jag älskar också att vara hemma, men då vill jag kunna göra något. Hostan är hemsk, och jag har lyckats smitta två andra i familjen. Bara en kvar.
Hoppas du får en bra helg!

marinamake sa...

Hej Lotta! Näe jag lade inte ut de värsta bilderna, när jag tittar upp får jag mycket överskottskhud som hänger över ögonlocket och när man lägger vitt skimmer på det så förstoras det ju och ser ännu värre ut. När jag fotar drar jag ofta upp ögonbrynen, du vet liksom som om man vore förvånad, för då sträcks huden ut lite, men jag lyckas inte alltid med det. Nåja, det blev som det blev, men tack för att du gillar! Fransarna har jag ju användt sånt där lash serum på ända sedan semestern och jädrans vad de har vuxit, otrolig skillnad. Hade korta glesa innan, men serumet har verkligen fått dem att växa, kanske inte så täta men absolut längre. X-Lash heter det, beställer från Lyko.
Hoppas du mår bättre nu, jag har inte heller tålamod att bara ligga när jag är sjuk, har jag bara minsta lilla krafter så är jag uppe med jämna mellanrum och fixar runt lite. Blir ju lätt så att man smittar varandra, om en börjar så kommer resten av familjen efter...

Nomad Cosmetics

Fick bli en morgon med Nomad Cosmetics i morse. Valde helt slumpmässigt två paletter och kombinerade ihop dem. Har allvarliga inspirationspr...