04 november 2009

Poise

Gokväll alla! Hoppas ni har en skön lillördag! Själv sitter jag här i tystnaden. Vår TV har tackat för sig och givit upp, så det är datorn i soffan och inget mer nu för tiden, känner mig helt avskuren från omvärlden. Det är lagen om alltings jävlighet, först kylen, nu TVn, bilen har varit paj en stund igen, jag har en remote till lamporna i vardagsrummet, ni vet, ett klick så slocknar alla lamporna samtidigt... pajade häromdagen... Man undrar vad som ska komma härnäst.

Nåja, jag ignorerar det och ägnar mig åt att gotta mig bland alla sminkbloggar och liknande sidor istället. Idag skulle jag testa pigmentet Poise från MAD. I min värld så har Sminkan uppfunnit en ny färgkategori; köttig och den här hamnar defenitivt i den kategorin. Det är en otroligt läcker matt skugga, jag kan stå och titta ner i burken en lång stund, vrida och vända och fundera över färgen. I morse skulle jag dessutom försöka hitta en matchig färg att använda ihop med denna, men jag lyckades inte så det fick bli Poise ensam över hela locket.

Har ju också vid en par tillfällen skrivit om att man borde ha en kategori här på bloggen med misslyckade sminkningar, bara så att folk tror på en när man säger att det blev en katastrof! Nu har ju inte jag några kategorier i min blogg, men om jag hade så skulle den här hamna där. Jag har i och för sig misslyckats värren än den här, men den platsar ändå gott och väl i kategorin misslyckad. Vet inte vad som hände... men vi kan väl börja med hur det såg ut i morse.




Som sagt, kunde inte komma på någon tjusig färg att kombinera denna med (tja förutom svart eller nåt, som går hem med det mesta). Några förslag?
Jag undrar också om det kan bero på primern att skuggorna creasade sig... använde eyefix från Face och har fått för mig att den kanske inte funkar bra ihop med lite torrare, dammigare skuggor som den här. Ja, jag vet inte..
Primer: alltså, Eyefix från Face.
Över hela locket och upp en bit över brynbenet: Poise från MAD.
Highlight: m/s Muffin från MUS.
Eyeliner: Gel eyeliner black från MUS.
Kajal: från Joe Blasco.
Mascara: Pulse Perfection mascara.
Under ögat: svart penna från Maybelline och lite Poise ovanpå.


Primer: Smashbox Photo Finish Foundation Primer.
Bas: Liquid Foundation Vanilla från MUS.
Puder: från Face.
Highlight: Wonder Powder från MUS.
Rouge: Goddess från MUS.



Läppenna: Golden Purple från MUS.
Läppglans: lappen har ju trillat av så jag vet inte vad den har för nummer, men det är i alla fall Sweet Kiss från Nouba.



Fick för mig att jag skulle ta en glasögonbild också, jag har ju brillor faktiskt och det ser ni ju aldrig, nu för tiden sitter de mest på huvudet eftesom min syn har ändrats så pass att de inte längre funkar att använda på nära håll, kan inte ens äta med dom på, blir alldeles störd. Har ju köpt nya bågar hos optikern men vi har ännu inte hunnit få till en synundersökning så jag väntar på det, så att vi kan beställa glas sen. Ska bli kul med nya bågar!





Tja och här kommer eländet... så här såg jag ut när jag kom hem idag. Förfärligt kladdigt! På nåt vis så känns färgen lite "hudnära" fast den inte är det ändå egentligen, men då syns inte vecken så tydligt i verkliheten, hade varit värre med tex en svart skugga.
Det var min sminkdag, hoppas ni haft det bättre ;-)!

Sminka lugnt!

5 kommentarer:

Bitte sa...

En bloggkategori med misslyckade är inte dum idé alls, funderar på det själv faktiskt.

Jag är inne mycket på orange, kanske skulle det vara en annorlunda kombination som fungerar? Inte vet jag...

Fru Choklad sa...

Ha ha mera kött åt folket! Fast vet du? Du passar väldigt bra i de här färgerna.
Jag härmade dig idag och körde samma färgskala som du körde den 1 nov. Bilden är blek men IRL var det med fart på färgerna kan jag säga. "Esmeralda" från MIST är så himla fiiiin.

marinamake sa...

SminkJante! Kunde ju vara lite roligt som alternativ till all "perfektion" man försöker visa upp ;-)! Orange skulle kanske vara lite häftigt, skulle nog bli en annorlunda kombo!

Fru Choklad! Köttigt och gosigt;-)! Jag trivs i de här färgerna, de är lite speciella, men jag gillar dem. Oh jag kommer inte ihåg just nu vad jag gjorde den 1 nov, men jag ska genast kolla in dig! Mist är ett sånt där märke som jag hela tiden glömmer bort att det finns, måste kolla in det nästa gång jag är i stan.

Emma P sa...

Garanterat primern, eyefix är helt hopplös tycker jag. Synd på en fin sminkning...

marinamake sa...

Emma P! Tja jag misslyckas nog typ varannan gång jag använder eyefix... fattar inte varför. Lumenes eyeshadow primer är så himla mycket bättre.

Monteverde Cloud Forest Palette - Nomad Cosmetics

Jag fick för mig att jag skulle spela in videos där jag använder paletter från Nomad. Tänkte att jag gör två looker med varje palett. Har ju...