17 september 2009

Va hände??

Jaha hörrni, jag kan nog inte nog beskriva hur mycket jag kladdade, svor och höll på med denna sminkning! Jag tror aldrig det varit så nära att jag givit upp, tvättat av mig och åkt osminkad till jobbet.... men till slut lyckades jag få till någorlunda acceptabelt och konstaterade att det fick duga att visa sig offentligt med. Herrejösses jag vet inte vad som hände.

Hade lagt en grund av Paint Pot Painterly från MAC, och den har jag ju haft åtskilliga gånger förut så jag fattar ingenting... men skuggorna fäste inte överhuvudtaget. Paintpotsen är ju väldigt snabb på att torka och bli lite torra, så man får vara snabb, vilket jag var. Gör alltid ett öga i taget när jag använder den. Men ändå, det GICK inte att få dem att fästa. Highlightern syntes inte överhuvudtaget, de andra syntes så svagt, så svagt. Det kladdade och föll ner på mina kinder så att det såg ut som om världskriget brutit ut. Till slut var jag grinfärdig (ja, mitt tålamod är väl inte heller det bästa just nu, ha ha) och kände mig som en tjurig unge!

Jag fuktade penslarna och kladdade vidare och då funkade det bättre, men då hade jag redan lyckats mosa runt skuggorna så att färgerna blev nåt helt annat än jag ursprungligen tänkt mig, och efter att ha mer eller mindre fått ha stortvätt runt kinderna och ögonen lyckades jag till slut styra upp det hela...




Tja så klart valde jag de foton som det såg bäst ut på ;-), men lite flammigt blev det ju så klart, men med tanke på hur jag höll på så tycker jag att jag fick till hyggligt till slut ändå. Det som är blått mitt på locket var ursprungligen lila, men när jag fuktade penseln och trixade så blev det blått av någon anledning.

Annars så insåg jag när jag var färdig, att det blev en nästan likadan färgskala som igår...

Hur som helst, så använde jag en grund för skuggorna från MAC PP Painterly som sagt. Samtliga skuggor kommer från Manlypaletten. De kanske inte är kompis med Paint Potsen, vad vet jag? Highlightern blev absolut osynlig, så jag har klämt dit lite fuktad Pearl från TMM ovanpå den osynliga vita från Manly. Som eyeliner ligger Cake Eyeliner Lilac från MUS. Kajalen kommer från Maybelline, Line Definer Black Onyx och maskaran är Telescopic Explosion Mascara från Loreal. Under ögat ligger en penna från Gosh, Purple Stain med den lila skuggan från Manly ovanpå.



Tja nästa gång jag råkar ut för en sån där fullständig katastrof ska jag banne mig fota, så ni får se skillnaden efteråt, för jag tror inte ni kan föreställa er hur gräslig jag såg ut ett tag. Till saken hör också att jag har börjat ändra i vilken ordning jag gör saker. Har alltid lagt basen först och gjort brynen, sen börjar jag med skuggorna. Men nu gör jag de sist, dels för att lättare kunna städa upp, och brynen för att jag alltid får en massa färg i brynen och det är lättare att rädda om man inte fyllt i brynen först. Tja, så jag ser ju helt miserabel ut med mina totalt ofärgade bryn, och grisskära hy, och det i kombination med dagens katastrof gör ju att jag höll på att få ett sammanbrott ;-)! Men sen när man väl får färg på brynen och resten av ansiktet så känns det ju genast mycket bättre... vilken tur!

Använde en primer förstås, från Lumene och basen är Dream Matte Mousse från Maybelline. Puder från Face. Rouget är 28 Purple Dream från IsaDora och Wonder Blush Goddess från MUS.




Som grädde på moset blev jag inte nöjd med valet av färg på munnen till det här, det insåg jag när jag laddad in fotot och såg mig själv på bild, så jag bytte till den rosa innan jag for till jobbet.
Den första är en penna från MUS Golden Purple med glosslips Dune också från MUS, ovanpå.
Den andra är gaaamla grejor jag använt, och jag har äntligen kollat tillräckligt noga på pennan för att upptäcka att den heter nåt... har hela tiden tjatat om att den är "okänd". Nåja gammal är den, köpt i USA för evigheter sedan. Artmatic heter märket och färgen heter Burnt Cherry. Läppstiftet är från Cutex, nr 478.



He he, på håll så är det väl godkänt??
Jag var tvungen att ta bussen till jobbet idag, har inte gjort det på länge eftersom jag haft tillgång till vår bil ända sedan semestern. Idag har bilen varit på service, så det fick bli bussen. Då fick jag lära mig att det har ändrat tiderna sen det blev vintertidtabell, alltså de har inte gått tillbaka till vintertidtabellen som den var förra vintern, och vintern innan det, och vintern innan det... så jag riktade in mig på som det brukar vara, men fick ett ryck och tänkte att det är nog bäst jag kollar... å hoppsan, jag har att välja på att komma en timme för tidigt, eller en halvtimme för sent... kära nån, bor jag på landet eller bor jag på landet? En timme och tjugofem minuter mellan turerna... är det rimligt det? Jaha, så jag kom en halvtimme för sent. Det är tur jag har en snäll chef :-)! Och... det är tur att jag har bilen i morgon igen!
Sminkatastrof lugnt!

12 kommentarer:

Marie sa...

Färgerna ser så fina så fina ut, och som vanligt ställer jag mig frågande till om dina katastrofer verkligen är katastrofer eller om du har jättehöga krav på dig själv?
Jag vill ge dig stora komplimanger för hyn och basen. Helt slät är du, och finishen ser nästan retuscherad ut. Inte ofta jag tycker att man kan säga att någons hudfärg är "fin" (antingen passar foundationfärgen eller inte, så brukar det ju vara), men du ser så fin ut!

marybeth sa...

Alltså, du får nog sänka dina krav lite för om det där är en katastrof så vågar en annan inte lägga ut bilder på sitt smink längre ju.. :)

Linda sa...

Men katastrof, detta är ju underbart snyggt!!! Du måste vaknat på fel sida denna dag ;o)

marinamake sa...

Marie! He he det kanske jag har, med det VAR verkligen en katastrof innan jag fick till det... jag lovar. Jag hade ögonskugga ända ner på kinderna, till och med på läppen... och dom FASTNADE verkligen inte, inte förrän jag fuktade penslarna. Men det är klart, det ni ser är ju när jag väl fått till det. Nästa gång ska jag fota katastrofen jag lovar ;-)!

Tack för komplimangen! Jag har verkligen haft tur i livet med min hy. Har aldrig några problem, behöver inte lägga pengar på dyra krämer och medicamenter. Bara jag smörjer mig med nåt så är det bra. Har alltid varit noga med att rengöra ordentligt, men jag lägger inte pengar på dyra grejor, apoteket eller liknande duger bra. Foundationen på bilden har jag inte ens valt själv, har fått den och den råkade väl passa rätt bra då kanske! Tack, det var verkligen snällt sagt!

Marybeth! He he, det du ser på bilderna är ju som sagt efter katastrofen... jag lyckades styra upp den till slut ju. Klart du ska lägga upp bilder, jag vill se!

Linda! Tack, ja det hade jag nog, för jag var mäkta irriterad och grinfärdig, ha ha! Ingen bebis ännu? Jag är inne och kollar hos dig varje dag!

Bitte sa...

Slut resultatet blev fint tycker jag. Det vore roligt med katastrof foto/kategori. Vi borde ha en sådan allihopa eftersom man oftast inte tror på "katastrofen" när den är till fixad (förstår du vad jag menar? är lite svammlig idag).

Emma P sa...

Det blev snyggt till slut, men okej, lite ojämna är kanske färgerna. Fast jag förstår hur du kände, jag känner igen detta scenario lite, alltså skuggor som inte vill fastna, inte kul... Men slutresultatet blev fint iaf...

Anonym sa...

Alltså...jag tyckte det såg riktigt bra ut, skulle tycka det vore kul med en katastrofbild för annars tror jag bara du överdriver ;-D! Blir som vanligt så glad av att läsa dina inlägg, även om saker jävlas så blir man inte deprimerad av att läsa utan glad!!

Fru Choklad sa...

Men hjärtat! Ok jag vet att du mår rätt kast just nu, men du får bara inte vara så här hård mot dig själv. Färgerna är jättesnygga och av katastrofen har jag svårt att se någon sådan. Du ser faktiskt väldigt pigg och fräsch ut i de här färgerna som klär dig jättebra så var nu inte så hård mot dig själv. Kram vännen
(Att komma för sent till jobbet DET suger ju däremot stenhårt. 1 ½ timma mellan turerna. Jösses ja då gäller det att hinna med bussen!)

Marie sa...

Ja, det vore kul att se processen! :)
Förresten gillar jag den första läppfärgen mest.. :)

marinamake sa...

SminkJante! Ha ha, det var ju en jättebra idé! Den måste jag genast anamma... nästa gång det sker en katastrof ska jag absolut fota och lägga ut den... det är ju som du säger, ingen tror på en för man har ju redan fixat till den innan man fotar och lägger ut på bloggen.

Emma P! ja men tack, jo det blev väl hyggligt schysst till slut men du skulle varit med om vägen dit... det var inte kul ;-)

Anonym!Tack snälla, jag lovar... jag överdrev inte. Nästa gång kommer bildbevis absolut ;-)! Kul om du blir glad av mina inlägg, känns ju alltid bättre att göra någon glad hellre än att nångon skulle bli deppig av att läsa mina inlägg, hemska tanke! Har inte haft mycket att känna mig uppåt över på sistone, men jag hoppas att det vänder snart. Då kanske ni vrider er av skratt här inne... ha ha!

Fru Choklad! Jag lovar.. det VAR faktiskt en katastrof ;-), jag lyckades nog bara rädda upp den till slut... och sen är det ingen som tror på en bara för att bilderna ser okej ut he he, som sagt... nästa gång ska jag ge bildbevis. Sminkjante kom ju men den superbra idé om att ha en kategori med katastrofsminkningar på bloggen, det ska jag banne mig anamma! Tyckte det var en jätterolig idé. Vi får ju bara se fina, perfekta sminkningar hela tiden. Kan va kul att få se "vägen dit" ibland också.

Marie! Japp, det kommer nästa gång jag lovar! Hmm tyckte du det, jag kände att det såg lite konstigt ut... eller?

Sminkan sa...

Ser väldigt bra ut för att vara en katastrof.
Trist med bussarna. Fy fan för så långt mellan turerna. Flytta in till stan nu, så du får det drägligt så i alla fall.

marinamake sa...

Sminkan! Hm, ja katastrofen var ju innan liksom ;-). Det känns nog snarare just nu som om det är bussarna som är katastrofen, ha ha!

Monteverde Cloud Forest Palette - Nomad Cosmetics

Så här kommer look nummer två med Montverde paletten. Har ju gjort en video för kanalen, two looks one palettevideo. Det var på vippen att j...