27 september 2009

Svartguldig fredag

Det blir inte alltid som man tänkt sig... jag tror alltid att jag ska hinna så mycket bara för att det blir helg, det gör jag oftast inte. Den här helgen sprang iväg särskilt fort eftersom jag jobbade hela dagen igår. Klev upp kvart över fem och drog iväg tidigt för att vara med i Rimbo och sminka med Balubagänget. Det var slitsamt och långsamt, men lärorikt och roligt att få vara med. Egentligen inte så mycket sminkande, mest pudra lite näsor och se till att allt ser bra ut med hår, kläder och smink mellan alla tagningar. Det kallas för att "passa". Väldigt trevligt gängvar det iallafall och avsnittet kommer i TV den 26 okt. Och fru Stahre fick även agera statist i två olika scener, superkul! Får inte avslöja nåt, och inte lägga ut några bilder förrän avsnittet är sänt på TV. jag har i och för sig bara knäppt fem sex bilder och det är inga sminkbilder, men ni får väl se dem ändå så småningom.

Sminket från igår (på mig själv alltså) lyckades jag aldrig fota, var inte läge så dags på morgonen när jag hade bråttom. Och när jag kom hem tio över åtta på kvällen var jag så totalt slut att jag bara stupade i säng. Det var länge sedan jag somnade så snabbt.

Så, här kommer fredagens smink istället.




På en grunda av skuggpenna från Smashbox (svart, eller snarare mörkt gråbrun) har jag lagt m/s jubilee från MUS över hela locket. M/S Muffin som highlight och en liten dutt e/d 24 carat i inre vrån. Kajal från Joe Blasco, eyelinern och mascaran har jag redan glömt vilken jag använde.



De där skuggpennorna från Smashbox är inte helt okej som underlag har jag märkt. När jag kom hem i fredags så låg skuggorna i kladdiga veck över hela locket. Jag hatar det! Har försökt komma på ett sätt att få dem att funka men inte lyckats ännu. Det vill väldigt gärna creasa.

Jag har inte mycket att orda om bas och sånt, kommer inte ihåg vad jag använde... tror det var Vanilla från MUS. Möjligen att rouget var från MAC. Inte så viktigt kanske.




Jag ropade hem ett läppglans från Tradera häromsistens... från Hello Kitty kollektionen. She loves Candy heter det. Och genast kommer min nästa undran. Hur vet man att det är äkta MAC? Är det någon som vet specifika kännetecken? I mina ögon ser förpackningen äkta ut, men jag vet inte vad jag ska titta efter riktigt. Någon som vet?




De va de hele!
Jag kan berätta att i skrivandes stund, har den årliga musjakten utbrutit här hemma. Varje höst får vi in möss här i huset, det börjar med att man hör krafsandet och skrapandet i väggarna och så efter ett tag kan det bli så att du rycker upp en dörr eller bara sitter någonstans så springer det förbi en mus framför fötterna. Tur för mig att jag inte är rädd för möss!
För fem minuter sedan skulle jag in i badrummet för att kolla namnet på MAC-glosset, och när jag rycker upp dörren hinner jag se rumpan på musen försvinna in under badkaret. Fort igen med dörren och tjoa till gubben att ha ska springa ner och rigga fällorna. Så jag står kvar (uppe på toastolen ;-) ) inne i badrummet för att se till att den inte klämmer sig igenom dörrspringan vid tröskeln medans han riggar fällan. Ååå jag tycker att dom är lite söta, det var en liten sån där skogsmus... men nu sitter jag här och väntar på att höra fällan smälla igen. Usch! Jag kan ta dem när dom är levande, då är dom söta... men det är så hemskt att ta reda på fällan när dom sitter i den.... Små bekymmer man har här ute på landet ;-)!
Dagens smink får ni nog inte förrän i morgon... jag är så himla trött! Jag antar att det kommer efter från igår. Jag förstår inte hur vissa av er står ut med att gå upp så där tidigt varje morgon... som jag vet att ni gör! Jag är inte människa på flera dar.... och då har jag bara gjort det en morgon....
Nu får vi se om jag kan gå upp och borsta tänderna tillsammans med musen!
Suss gott alla!




7 kommentarer:

Unknown sa...

Vad snygg du var idag! Eller, i fredags :) Hur det nu var...

Jättekul för dig med tv-jobbet!

CC sa...

Nä mössfällor, nu blir jag ledsen :( De är ju så gosiga...fast jag förstår ju att man inte vill ha dem lösa i huset.

jag skulle heller aldrig kunna gå upp sådär tidigt regelbundet, som du säger det tar ju flera dagar att återhämta sig!!

Jubilee skuggan är supersnygg, är så glad att jag köpte den :)

marinamake sa...

Marie! He he tack! Å jaa det var verkligen kul, dessutom frågade hon om hon fick ringa mig igen... så jag kan ju inte ha varit helt värdelös ;-)!

CC! Joo dom är ju lite söta, men det är inte kul när dom gnager sönder en massa inomhus, och sprider lortar överallt!

Näe, det är inte sunt om du fråga mig ;-)!

Japp, hade ju lite flax och fick den för 50 spänn när jag var med dig på visningen!

Marie sa...

Gött! Ta det som en komplimang då helt enkelt :)
Makeup assistent, det vore nåt ja!

marybeth sa...

Oh, jobb på TV! Vad häftigt.. Nu har du ju fått in en fot där och det är ju superbra! Heja heja!

Viola, Killer Colours sa...

Vilken härlig blogg du har! Du klär verkligen perfekt i dina intensiva sminkningar. In med dig i min bloglovinlista!

Är du sugen på MAD-pudret får du jättegärna testa det mot en recension! Maila mig på violaholmgren@hotmail.com så får jag din adress. :)

marinamake sa...

Marie! Ja jag får väl göra det! Näe det vore inte så dumt, även om det var lite slitigt ;-)!

Marybeth! Hmm tja, jag har nog bara fått in lilltån, men det är alltid en början. Vi får se hur det går!

Viola! Tack, det ser jag som en ära! Du är så otroligt duktig med sminket! Jag är inne och kikar hos dig mest varje dag! Jag mailar min adress, tack snälla!

The Amrezy Palette - Anastasia Beverly Hills

Har haft en ledig dag idag. Jag skulle följa mamma och hjälpa henne besikta bilen vid lunchtid. Vaknade tidigt så jag tänkte att jag hinner ...