23 augusti 2009

Mesigt eller inte...??

Här kommer en sminkning jag gjorde tidigt i förra veckan. Blev inte nöjd då utan tyckte att det blev lite väl mesigt, men sen när jag kollade på helhetsfotot så tycker jag just helheten blev okej ändå. Det är bara det att jag vant mig vid att ha så mycket färg, mörk färg eller väldigt knallig färg på ögonen, så allt annat känns alltid så mesigt och färglöst.

Kan bli riktigt avundsjuk ibland när jag ser söta tjejer i milda, skira fina färger... ni vet aprikos, ljusrosa osv... om jag ens försöker mig på det så ser jag helt menlös ut och mina ögon blir små och pliriga... Nåja jag gillar ju mörka och knalliga sminkningar men ibland känner man sig ju enkelspårig.

Denna sminkning går väl inte att kalla ljus eller skir, men den är defenitivt ljusare än vad jag brukar ha.




Jag kommer inte längre ihåg vad jag använde för bas till skuggorna. Hur bär ni er åt för att komma ihåg gamla sminkningar ni publiserar i efterhand?? Jag skapar små högar av det använda sminket och tänker att jag gör ju det där inlägget i kväll eller senast i morgon.... sen så kanske det inte blir av och jag börjar använda grejorna i högarna och sen har jag spritt ut dem lite varstans och kommer inte ihåg vad jag använde för stunden, inte ens när jag studerar fotot.... kommer mig aldrig för att skriva ner vad jag använt heller...
Well, skuggorna kommer jag ihåg iallafall:
Highlight: m/s Satin från MUS.
Mitt på locket: c/s Babydoll från MUS.
Yttre vrån och upp över brynbenet: m/s Raisin från MUS.
Eyeliner och kajal: penna Smoke från MUS.
Under ögat: Smoke med Raisin ovanpå.
Mascara: Telescopic Explosion Mascara från Loreal.



Hmmm inte en chans att jag kommer ihåg vad jag använde för bas.... kan möjligen ha varit antingen den flytande mineralfoundationen från Maybelline eller deras lösa pudermineralbas. De är de två i princip jag kört med i sommar. Har passat på att använda dem då de egentligen är för mörka för mig, men lite färg har man väl fått i nosen så då har det funkat. Men nu börjar jag blekna av så det är snart dags att byta till en ljusare bas.
Rougen tror jag är Wonder blush Goddess från MUS.




Jag måste säga att jag är lite kär i det här läppgunket.... Millebaci nr 15 från Nouba. Tyvärr ett sånt där longlasting som jag normalt inte gillar, men den här färgen är så cool så jag står ut ;-). En total hysterisk 80-tals rosa som lyser lång väg.
Läppennan är lippliner nr 2 från Barry M. Och så har jag highlightat lite med Lip Glisser Perl från Kryolan.



Som sagt, jag blev lite nöjd med helheten iallafall... om man nu kan se den, ha ha min lugg döljer ju ögonen snart...
Sminka lugnt!

2 kommentarer:

Ninni sa...

Jag känner likadant, vill också ha skira ljusa färger ibland, men då syns jag inte alls, jag bara försvinner. Behöver lite dramatiska, mörka färger för att det ska bli bra. Den enda skira färg jag faktiskt klär i är turkos, gärna med mycket skimmer. Annars är det lila, gärna mörkt lila som är bäst.

marinamake sa...

Ninni!Det låter som jag... mörka färger blir liksom bäst, och jag gillar ju också lila och turkost!

Her Royal Highness Palette - Saints Angels Sinners x Funny Butter

Dags att filma den andra paletten jag fick från Saints Angels Sinners. Hon skickade mig ju två och den andra filmade jag med igår.  Her Roya...