22 juni 2009

Små incidenter i helgen

Midsommar är över för den här gången, sommarsolståndet var igår, dvs det vänder och går mot mörkare tider hujedamej och man tycker ju inte ens att sommarn knappt har börjat! Vi tänker inte på det! Först ska vi ha en lååång härlig sommar med mycket grus mellan tårna, vågskvalp och en massa annat som hör sommarn till.

Min midsommar blev lugn men härlig, min brors gård dit de nyligen flyttat, är hur mysig som helst. Om man gillar att bo lantligt vill säga, och det gör jag. Mycket ytor för barnen att leka på, och många rabatter för svägerskor att rensa ;-). Vår midsommar höll på att sluta på akuten... barnen skulle spela brännboll, och kusinen svingar slagträet för att slå iväg bollen, har ingen aning om att min mellersta står bakom och hon hinner inte flytta sig så han träffar henne med full kraft i pannan. Oj oj oj... ni skulle sett blodbadet... hon var helt blodig i hela ansiktet, det strömmade ner, tröjmuddarna var indränkta och hon smetade runt överallt. Hon var förstås panikslagen och skrek som en stucken gris. Stackars kusinen, 8 år gammal, blev helt förskräckt och sprang gråtandes upp och gömde sig under sängen, lilla vännen.

Efter mycket ståhej och torkande med våta handdukar och papper, så kunde vi konstatera att det nog inte behövde sys, det var bara ett en centimeters långt jack, men dock ganska djupt. Svägerskan hade såna där långa smala tejpremsor som man tejpar ihop sår med, så på med dom och lite bomull och plåster och i med lite alvedon så fick hon vila på soffan. Hon var alldeles utpumpad och skakade i hela kroppen. Hon har total doktorsskräck och blev helt hysterisk när vi började diskutera huruvida vi behövde åka och och sy eller inte... nåja hon slapp! Sen återstod att få stackars kusinen på rätt köl, han var alldeles utom sig stackarn, trodde att alla skulle vara arga för att han ställt till det. Min dotter och jag och alla andra fick övertyga honom om att ingen var arg, och att sånt händer, det var en olyckshändelse, så till slut lugnade även han ner sig... sen fick vi pusta ut allihopa! Pärs!

Så nu är jag tillbaka på hemmaplan igen... har inga sminkbilder ifrån helgen, har mest gått osminkad faktiskt. Ingen idé att vara piffad när man rensar rabatter liksom ;-). Men i morse stod jag ju där igen, framför badrumsspegeln... turkost och marinblått blev det idag.

Inget särskilt med den här sminkningen, en typiskt marinastyle... som vanligt!
Bas för skuggorna: Eye fix från Face.
Highlight: m/s White från MUS.
Inre vrån: m/s Cool by the pool från MUS.
Mitt på locket: m/s Aquarius från MUS.
Yttre vrån och upp på brynbenet: m/s Royal från MUS.
Under ögat: penna från MUS, Smoke med Royal ovanpå.
Kajal: penna från MUS Heaven.
Eyeliner: Liner Express från Maybelline.
Mascara: Define A Lash från Maybelline.

Primer: Beauty Base Matifying Primer från Lumene.
Bas: Affinitone 09 Opal Rose från Maybelline.
Puder: Loose Powder nr 2 från Face.
Bronzing: Earth Powder från Nouba nr 52.
Rouge: Shimmer Dynasti från MUS.



Läppglans: Gosh On Stage Cool lip Jam nr 100 (turkost skimrig).


Förstås turkosa kläder.... inte det rosa ni skymtar på bilden.
Ska jag berätta vad mer som hände när jag var på väg till min bror på midsommaraftons förmiddag. Tänkte först inte berätta det, med risk som att framstå som nån sorts mindre bemedlad människa... Han bor ju strax ovanför Uppsala så jag skulle ta tåget dit med barnen eftersom bilen är paj. Ingen konst, meeen när vi åkte en bit och jag känner att nåt inte stämmer (åker inte tåg ofta, alls) så ropar de plötsligt ut "Enköping nästa... nästa stop Enköping"... say no more! Jag hade hoppat på fel tåg!! Det finns BARA jag, som kan lyckas med det, jag lovar! Liiite pinsamt att ringa svägerskan och säga att hon inte ska hämta mig på Uppsala station... vänd, snälla du och hämta mig i Enköping. Gissa om jag har fått äta upp det hela helgen, ha ha!
Ha en trevlig sminkafton kära vänner! Vi höres!

10 kommentarer:

Marie sa...

Jag har då aldrig sett de matta blå skuggorna från Make Up Store i sådan glans! Jag har bara sett hur fläckiga och mesiga de blivit på andra, men du är så duktig och får dem alldeles lysande!

Häftig midsommar du haft... Hoppas det hela slutade väl!

Kerstin sa...

Oj! Sport är farligt =) Tur att det gick bra!

Fantastiskt snygg sminkning!

Emma P sa...

Snyggt smink, det behöver verkligen inte vara mer spännande än så här, en typisk Marinamake i snygga färger, så är jag nöjd och glad:)

Oj, vilken pärs med olyckan, för att inte tala om tågmisstaget... Tur att det löste sig!

Sminkan sa...

´Fina skuggor! Jag gillar matt just nu!

Rouaa sa...

Oj då! Tur att det allt fixade sig. :)

Och snygg som få är du!

CC sa...

Snygga färger!!
Låter som en händelserik helg ;)

marinamake sa...

Marie! Tack det var snällt sagt!

Jodå, vi hamnade till slut dit vi skulle, och dottern har nu bara ett litet sår pannan :-)!

Kerstin! Japp, det har jag alltid hävdad, sport är inte nyttigt! Tack, tack!

Emma P! Tack snälla du!

Jodå, det löste sig, nu ska jag bara "äta upp" det...;-)!

Sminkan! Tack! Är också lite inne på matt, mycket tack vare att jag köpte Sharon, som är matt...

Rouaa! Jodå, det löste sig till slut ;-), tack tack!

CC! Tack, ja har man inte spänning i tillvaron får man skaffa sig...;-)!

Fru Choklad sa...

Men hjälp, vilken dramatik! Stackars din dotter (aj så ont det måste gjort) och stackars kusinen (vilken ångest! Slagit kusinen blodig med slagträ)Tur att allt gick bra till slut. Och sedan tågmisstag på det! Phu!!!!
Jättesnygg turkos (jag är ju som sagt galet kär i turkost denna vår och sommar)Den lila i inlägget ovan är också jättefin. Jag förstår att du blev förtjust i den. Vi hade (trots allt) en bra midsommar och firade vår bröllopsdag med champagne som sig bör :)

Ninni sa...

Stackars dottern... och den stackarn som orsakade det hela. Det där med att hamna på fel tåg har hänt mig med fast med spårvagnarna här i Götet, inte lätt att komma från andra sidan landet. En annan gång när jag och mamma skulle till Jakobsbergs centrum och shoppa råkade vi köra nästan ut till Arlanda ist för att vi satt och pladdrade i bilen.

marinamake sa...

Fru Choklad! Men hej! Va kul med ett livstecken från dig! Hoppas du har det bra, hur går de med din pappa? Tja, det var lite kaosartad midsommar, men allt blev bra till slut ;-)! Inga bestående men, tror vi he he! Å har ni bröllpsdag på midsommarafton? Vi förlovade oss på midsommarafton, fast det året var det den 23:e. Och vi drack champagne och åt jordgubbar, till frukost. Sen när alla andra upptäckt att det satt ringar på våra fingrar så vågade de berätta att det var lite konstigt att det luktade alkohol om oss när vi kom upp till frukosten, ha ha!

Ninni! Hi hi, jag fnissade gott åt din kommentar! Tjaa alla gör vi bort oss ibland, och tur är väl det! Man måste ju få nåt att skratta åt ibland. Dottern har återhämtat sig, och är nu till och med lite mallig att hon har en historia att berätta om varför hon har ett sår i pannan... Kusinen har nog repat sitt självförtroende också får jag hoppas, har inte pratat med honom sen det hände, men allt är nog okej är jag säker på!

I morse var det återigen dags att filma in veckans video till min Throwback Thursday serie på kanalen. Så det fick bli en gammal palett från...