21 april 2009

Mera grönt!




Så här såg min förmiddag ut..., ja alltså jag satt i stolen och tog en kopp kaffe. Var naiv nog att tro att det skulle vara lite skönt en stund. Det var det också. I fem minuter. Med filt över knäna trodde jag att det skulle gå, men det gjorde det bara så länge solen sken de där fem minutrarna, sen var det bara att gå in igen... svinkallt! Hade till och med mig datorn ut men det funkar ju inte, dumma mig! Det är för ljust, man ser ju inte ett jota på skärmen!

Sminket har varit grönt idag igen, valde en kallare grön idag.







Enkel sminkning, har samma gröna över hela locket, nästan. Den var inte helt enkel att appklicera dock. Det är ett macpigment och jag har använt fuktad pensel och det gillar jag inte att hålla på med, kände som om jag hade skuggan överallt och den levde sitt eget liv, men till slut lyckades jag väl någorlunda styra den till rätt plats.

Vad för sorts pensel använder ni när ni ska fukta? Jag tycker det är lika svårt varje gång, tror jag inte har rätt sorts pensel för ändamålet.

Bas för skuggorna: Color Definer Waterproof Shadow Stick 20 Satin Dragee från Maybelline.
Över hela locket: Macpigmentet Teal har suddat in en aning av dust deluxe Lime från POP precis i övre kanten av Teal och lite in i inre vrån. Alltså på brynbenet liksom.
Highlighter: Muffin från MUS.
Ögonpenna: under ögat 96 Frosty Bamboo från IsaDora med Teal ovanpå.
Kajal: Ultramatte Black från Joe Blasco.
Eyeliner: Gel eyelinder Black från MUS. Jag höll på bli galen!! Alltså, hur svårt kan det va?? Vet inte hur länge jag höll på, den är stor och fläskig för att den växte i takt med att jag korrigerade mina misstag ;-).
Mascara: XXL från Maybelline.






Primer: Smashbox Photo Finish Foundation Primer.
Bas: Affinitone 09 Opal Rose från Maybelline.
Puder: Loose Powder nr 2 från Face.
Rouge: Blush on Bubble nr 50 från Nouba, slog den precis i sina beståndsdelar för en stund sen när jag tappade den i golvet ;-(.
Bronzingpuder: Earth Powder nr 3 från Nouba.







Läppenna: Angel från Face.
Läppglans: Potgloss Striking från Face.






Jag fick ett hysteriskt anfall över min eyeliner!! Ha ha ha!










Vid det här laget är jag vääääldigt sen till jobbet, skynda skynda! Ska bara byta kläder först, grönt så klart.

Idag har jag varit med min yngsta hos skolsköterskan och fått en spruta i armen, ja alltså dottern, inte jag...;-) . Myyyycket strykande medhårs och garantier för att det INTE gör ont har det varit det senaste dygnet innan, men det gick väldigt bra till slut hon protesterade inte alls och tycket att det var en baggis!



Vink, vink - sminka lugnt!

14 kommentarer:

CC sa...

Hihi vilken kul bild där i mitten :)
Jag använder en ganska platt pensel när jag blöter (vilket jag iofs nästan alltid gör) jag kör ju inte pigment utan fasta skuggor.

Vad använder du för eyeliner pensel då? Inte den som följde med MUS hoppas jag, den är kass. Litet kort borst kör jag.

MissPurple sa...

Å så vackert! Jag älskar TEAL det är nog mitt absolut favoritpigment någonsin tror jag. Det och PLATINUM. =)

Back in business

inthemake sa...

haha...vilken sjukt rolig bild...;) Jag tror att Teal kan få vilken makeup som helst att se bra ut oavsett om den är enkel eller avancerad..för den är ju så galet snygg!!!

Bitte sa...

teal är verkligen underbar. Satan i gatan vad snygg du är i dessa färger! (ursäkta svordomen)

Unknown sa...

Jag älskar den här makeupen! Gillar tealfärgerna, och teal tillsammans med ditt val av röda läppar... Skitsnyggt!

Helena S sa...

Hahaha, underbar bild!!!!

Sminkan sa...

Jag blöter ingenting någonsin...
Din eyeliner var ju snygg! OCh färgerna med! Du är snygg!

Maja sa...

Älskar Teal, du har använt den jättefint!

marinamake sa...

CC! He he, jaa visst e jag snygg! Föredrar också fasta skuggor, men det finns så många snygga pigment att det går ju inte att låta bli! Just den här eyelinern (gel eyeliner) använder jag en liten snedskuren syntetpensel. Upplever att geleeyeliners är så pass tröga att det inte funkar om man har en pensel som är för mjuk, då går det liksom inte att trycka och borsten bara böjer sig ju. Det jag har svårt med är att få till vingen, den blir alltid osymetrisk, grov och klumpig hur jag än bär mig åt. Kom just på att jag har en pytte,pytteliten pensel, bara en par millimeter hög i borsten, den ska jag banne mig testa!

MissPurple! Å Teal är en underbar grön färg, typiskt "min" gröna färg ;-)! Platinum har jag inte testat. Det låter silvrigt...'

Inthemake! He, jaa galna proffesorn eller nåt sånt hi hi. Håller med, Teal kan man göra mycket med!

Sminkjante! Åhh tack för komplimangen! Det har ingen sagt om just grönt förut... brukar vara när jag har lila ;-)! Tack!

Marie! Tack snälla du!

Helena! Japp!

Maya! Tack, tack!

marinamake sa...

Sminkan! men förlåt jag råkade hoppa över dig, sorry! Jag gillar inte heller att blöta penseln, får liksom inte grepp om själva grejen ... men jag märke ju att ibland så går det att få det så mycket mer intensivare att man vill ju ändå! Å tack för komplimangen!

Emma P sa...

Vacker sminkning! och som vanligt bjuder du på dig själv med dina bilder, härligt! Jag hade faktsikt också teal i veckan, och fick med lite spel på den. Brukar gilla teal massor, men det kändes som om jag inte gjorde annat än att torka bort det från mina kinder i måndags.

marinamake sa...

EmmaP! Ah, de är så trist när det faller ner på kinderna. Hur man än städar, så känns det som man har en anings skuggning på kindbenen efteråt, och det ser ut som man håller på att få blåmärken ;-)! Inte snyggt! Annars så är ju Teal supersnygg! Festligt att du också precis använt den...

Emma P sa...

Ja, vi verkar tänka lite lika just nu, teal och i.d.:) Ah jag vet, dte är värdelöst! egentligen borde jag göra som Sminkan och ta foundation sist, men det blir aldrig så... Just med teal var dock problemet att det liksom ramlade under dagen.. Ingen aning om varför, har aldrig varit med om det tidigare.

marinamake sa...

EmmaP! Hm jag har också svårt för att ta foundationen sist... är hårt drillad att alltid börja med den, noga över hela ansiktet inkl. ögonen. Men använder jag Viva la Diva gör jag det inte... de smular ju som attan. Konstigt att den ramlade ner under dagen, det har aldrig hänt mig heller. Möjligen att den bara liksom dunstar, men inte ramlar ner... strange!

The VIP Exclusive Palette - Arttitude Cosmetics

Idag skulle jag iväg och fixa ett nytt pass. Så jag passade på att filma min Throwback Thursday. Har använt Arttitude Cosmetics VIP Exclusiv...