23 mars 2009

Sminkans temavecka - månen

Sminkan har startat en ny temavecka den här veckan... månar och planeter och allt mystiskt däromkring... dagen startar med en silvrig måne. Detta hade jag inte en tanke på i morse när jag sminkade mig. Var redan klar med mitt när jag som hastigast hann kolla hennes blogg innan jag stack till jobbet. Jag började nästan fnissa är jag insåg att vi nästan sminkat oss likadant... nästan. Hennes är snyggare!

Men nån temavecka hade jag inte koll på, så det var ju en rolig slump ändå.

Nåja, jag kände för nåt fort och enkelt i morse, så jag slet fram två grå och en ljusare och bara körde på. Så här blev det:




Highlighter: MAC pigment Silver Fog.
I inre vrån: dust deluxe från POP, Dusty Silver.
Yttre vrån: Charcoal nr 11 från Barry M.
Under ögat: penna från MUS, Remember the times och lite Charcoal ovanpå.
Kajal: penna Snowflake från MUS.
Eyeliner: Line Definer Liquid Eyeliner från Maybelline, Black.
Bas för skuggorna: Paint Pot Painterly från MAC.
Mascara: XXL från Maybelline.
När jag kom hem hade det creasat sig i inre vrån, där skuggan från POP ligger. Vet inte om jag gjort ett dåligt jobb, för jag har inte haft det problemet tidigare när jag använt PP under. Eller så är helt enkelt skuggan från POP inte av bästa kvalité vad vet jag, skit bakom spakarna kanske ;-).


Primer: Smashbox Photo Finish Foundation Primer.
Bas: Pure.Liquid Mineral Breathable foundation från Maybelline.
Puder: Loose Powder nr 2 från Face (jaa, det är det enda pudret jag äger...).
Rouge: Blush on Bubble nr 52 från Nouba.

Konstig vinkel jag vet. Om man lägger huvudet bakåt och tittar sig själv i spegeln och dessutom ritar ett Y på munnen, ni vet, klykorna på y:et följer amorbågen och så strecket rakt ner på läppen, och så ritar man en båge mitt på underläppen längs konturen (fattar ni?), då ser man väldigt tydlig var man är asymetrisk någonstans och kan lättare korrigera det.
Min läpp sluttar lite mer neråt, är liksom tunnare på min högra halva av överläppen, på sidan liksom. Man kan se att jag varit ute och vinglat med pennan för att kompensera, det är oftast där jag misslyckas med konturen på mig själv, eftersom jag måste gå utanför den naturliga konturen. Ja, jag vet inte om ni fattade vad jag menade med detta, kanske kan visa i bild nån gång...
Jag har iallafall använt:
Läppenna: Peggy Sage Cerise (konstigt namn då den är knallröd).
Läppstift: Peggy Sage Rochelle 42. Kom på att jag hade det här stiftet liggandes och aldrig testat det, trots att jag haft det i en par månader nu. Det är otroligt mjukt och glider på hur lätt som helst, blir lite glansigt nästan som ett gloss, och sitter på väldigt bra. Väl pigmenterat.



Tihi!
I morgon börjar jag inte jobba förrän klockan tre, borde väl kunna få till en schysst sminkning då kanhända. Får se, hade tänk att jag skulle försöka slita mig från datorn för en gångs skull och kanske som omväxling ta och städa av lite här hemma. Jag har en förmåga att "sabba" mina lediga förmiddagar med att fastna framför datorn tills jag måste göra mig i ordning och absoult nada blir gjort är hemma. Kanske tar mig i kragen i morgon, den som lever får se!
Till dess, sminka lugnt!

10 kommentarer:

Sminkan sa...

Riktigt snyggt! Du passar så bra i de färgerna!

Anonym sa...

Ibland är det enkla bäst :) gråsvart o silver är ju toksnyggt.

Nästan ingen är ju symmetrisk... min överläpp är hemsk, måste kompensera nåt otroligt för att få det jämnt :(

marinamake sa...

Sminkan! Tack! Det var ju inget orginellt, en typisk mig sminkning både i form och färg! Ibland känns det säkert och skönt att köra "ett säkert kort" !

CC! Absolut, håller med! Den där färgkombon är ju som sagt ett säkert kort, funkar i alla väder!

Näe du, symetri är väl få förunnat, typ Isabella Scorupco (stavning?), hon är väl en av de få.

Anonym sa...

Verkligen snyggt på dig!

Bitte sa...

Kanonfint. Svart och silver är så snyggt tillsammans.

Anonym sa...

Supersnyggt, älskar det sista "skratt-kortet", gjorde mig glad ;)

Anonym sa...

Jättesnyggt! Och vad kul att du matchade Sminkans tema så:) Tycker att det var en fantastisk fin färg på munnen. Och sista bilden är bara så söt!

Fru Choklad sa...

Jättefint! Så du ;) Och du är vansinnigt söt när du rynkar på näsan sådär :D

marinamake sa...

Karin! Tack!

Sminkjante! Tack, klassiker, går aldrig ur tiden!

EmmaP! Jaa, det varf lite kul faktiskt... tack, rätt läppstift är så himla läckert tycker jag. He he, tack jag tröttnade på att visa "prydliga jag", fick ett ryck och fånade mig lite :-).

Fru Choklad! Tack, va snällt sagt!

marinamake sa...

Inthemake! He he, det var ju roligt om jag kan göra någon glad :-)!

The Talk Is Cheap Palette - P Louise

Måndag igen... jag sov extremt dåligt, igen. Såå trött att jag nästan sjukanmälde mig. Sminket blev bara skit och allt kändes eländigt. Vi h...