23 februari 2020

Look nr 2 med 50/50 Makeup

Min sjukskrivning börjar närma sig slutet, bara i morgon kvar. Jag känner mig inte alls pigg, även om min hosta är något bättre, men jag är fortfarande så himla hängig och trött. Minsta ansträngning så är mina krafter slut på direkten. Jag orkar inte gå till doktorn igen, ska jag vara mera sjukskriven måste jag koppla in Försäkringskassan och det är ju så jäkla drygt..  orkar inte. Så jag jobbar på tisdag om inget oförutsett händer. Har ledig dag på onsdag, så det blir ju en lagom mjukstart.

Igår blev inget smink för mig, orkade inte. Men idag så. Tänkte att jag ville fortsätta testa mina två nya paletter från 50/50 Makeup. Helt annan färgskala än den jag gjorde i förrgår. Superfina paletter båda två, speciellt att kompinera dem så har man en större valmöjlighet på färger. De skimriga skuggorna verkar funka bäst om man sprayar dem. De matta skuggorna är definitivt pigmenterade och lättblendade. Helt okej paletter med andra ord.






Bas för skuggorna: Eyeshadow Primer Potion från Urban Decay.
Under brynet: Grädde från Färg.
Längs brynbenet ovan globlinjen: Tulip från 50/50's Makeup Spring Palette.
I globlinjen: Santa Baby från 50/50's Makeup Winter Palette.
Yttre vrån: Spice från the Winter Palette.
Mitt på locket: Amore från the Spring Palette.
Inre halvan av ögonlocket: Hyacinth från the Spring Palette.
Under ögat: Catepillar från the Spring Palette.
Highlight i inre vrån samt under brynets högsta punkt: Emerald från Kat von D's Alchemist Palette.
Glitter i globlinjen: från Glitter-y Eye Quad BluePearl från Pixi Beauty.
Eyeliner: Inre halvan av ögonlocket Fluidline Sassy Moss och yttre halvan ut till vingen Fluidline Dark Envy båda från MAC.
Mascara: Mega Plush Volume Express från Maybelline på övre fransraden. Mega Volume Miss Manga Green från Loreal på undre fransraden.
Kajal: Mood Crayon Calm Mood från Linda Hallberg Cosmetics.
Bryn: Dipbrow Pomade Ash Brown från Anastasia Beverly Hills.




Läppenna: ögonpenna nr 911 från Kryolan.
Läppstift: Studded Kiss Lipstick Plan 9 från Kat von D.




Primer: CC Color Correcting & Blurring Primer från Lumene.
Bas: Flex Foundation Stick Light från Milk Makeup.
Puder: Loose Setting Powder Vanilla från Anastasia Beverly Hills.
Bronzer: Mega Bronzer Sun Light från Wet n Wild.
Highlight: Pillow Talk från Ofra Cosmetics.
Blush: Murumuru Butter Blush Rosy Pink från Physicians Formula.
Mist: Makeup Fixer från Ofra Cosmetics.




Annars så åkte vi till Enköping idag för att köpa en garderob till yngsta dottern. Gubben har ju byggt ett eget kryp in till henne i garaget. Hon har ett eget litet sovrum och som ett litet vardagsrum skulle man kunna säga. Gästutrymme helt enkelt. Den dag hon flyttar ut blir det perfekt till övernattande gäster.  Vi kom tillbaka från Enköping lastade ur paketen och gubben började montera på direkten. Själva har jag bara tittat på, mina krafter var redan slut. Men nu så kan äntligen yngsta flytta ur sina kläder från garderoben i hennes rum som hon hade här inne i huset och min mellantjej som nu har det rummet kan äntligen packa upp sina kläder och in i den garderoben. Katten på råttan, råttan på repet.... osv.

2 kommentarer:

Lotta L sa...

Fina paletter och fina sminkningar! Hoppas du känner dig bättre nu så det går bra på jobbet.
Det låter mysigt med ett kryp in för dottern! Vilken händig man du har.
Jag tänkte kommentera ditt senaste inlägg på Instagram men blev plötsligt rådvill om jag skulle skriva på svenska eller engelska... ja det spelar kanske ingen roll? Men jag fick lite hjärnsläpp, kanske för att jag mår som jag gör just nu. Skriver här istället; Himla häftig glittersminknkng!

marinamake sa...

Tack så mycket! Ja, jag gillar de där paletterna. Har lite mer nytt på gång, så sminkningar kommer, så klart.
Ja du, jag är så glad att han är händigt och tycker om att hålla på. Och han påbörjar en sak i taget och ger sig inte förrän det är klart innan han påbörjar nästa. Så skönt. Han har precis byggt två jättestora bokhyllor i källaren där vi försöker få lite ordning och mysigt med. Nu kunde jag äntligen packa upp alla mina receptböcker och annat som jag inte kunnat ha framme sedan vi flyttade in för drygt ett och ett halvt år sedan. Yngsta dotterns kryp in i garaget blev väldigt mysigt, och det blir ett perfekt gästutrymme den dan hon flyttar hemifrån. Stor skillnad i livet för mig att ha en karl med lite drag under galoscherna. Skiljer mycket från han jag var gift med... kan man ju lugnt säga.
Det går jättebra att skriva på svenska på Instagram. Jag skriver på engelska mest för att alla ska förstå eftersom man ju får en hel del följare från andra länder också. Men svaren spelar ingen roll, svenska går bra!
Blir hemma i morgon med tyvärr. Fick ringa jobbet idag och säga att jag inte kommer som jag tänkt. Har varit helt slut idag, och orkar inte hålla något tempo alls. Har börjat känna av bihålorna också, jädra skit, så i morgonbitti måste jag kontakta vårdcentralen igen. Hur går det för dig då, hur mår du? Kram till dig!

The Smoky Palette - Beauty Bay

Så här kommer fredagens look. Jag jobbade sent, stängning i butiken. Det var ju fredag så jag slog till på lite glitter i looken.  En ny pal...