28 mars 2009

Sminkans temavecka - Saturnus - Violett



Bilder från Google.

Åhh idag är det "min" färgskala! Jag ääälskar allt som drar åt lilahållet. Violett... jag tänker mig violett som en lila som går mer åt gula hållet än blå. Har inte fullt likamånga sådana nyanser av lila. Men så slog det mig när jag skulle börja sminka att jag nyligen ropat hem några skuggor från Tradera, och att de nog var mera åt violett. Jag har ju inte testat dem ännu, så det blev jag ju genast tvungen att göra idag. Jag har ingen aning om vad detta är för skuggor, jag försökte få svar från säljaren vad det var för märke, men hon svarade bara att de inte finns på svenska marknaden. Det står LANMEI på locket (låter thailändskt tycker jag), och enligt säljaren ska det vara mineralskuggor. Jag har iiingen aning, det var en ren chansning och jag har bara betalat en hundring för åtta färger inkl. frakt. Så det var en ren och skär chansning.


Förpackningen känns lite plastig och leksaksaktig, men jag tycker att skuggan funkade hyggligt bra. För det priset är jag nöjd. Helt okej pigmenterad och inte alls särskilt smulig, fäste hyggligt bra.


Så här ser de ut:





Jag har använt de två som har locket av. Jag glömde visst få med den åttonde skuggan på bilden.



Bas för skuggorna: Color Definer Waterproof Shadow Stick från Maybelline. Nr 60 Violine Sublime mitt på locket och nr10 Fascination White grån globlinjen och upp till brynet.
Mitt på locket och lite upp över globen: mineralskugga 056 från Lanmei.
I inre vrån och upp över den mörkare skuggan och lite på brynbenet: 031 från Lanmei.
Highlighter: Lilac Pearl från Nyx.
Under ögat: Gaaaamal penna från Max Factor mörkt lila och ovanpå den har jag suddat in en av de ljusa lila från Viva la Divas svarta palett.
Eyeliner: Först lite Gel Eyeliner Black från MUS, och sen kant i kant med den Cake Eyeliner Lilac från MUS.
Kajal: Joe Blasco Ultramatte Black.
Mascara: en Katastrof! Den åker i soporna nu efter att jag skrivit ner vad den heter...Panoramic Curl från Loreal, den är lila, det var därför jag köpte den. Har knappt använt den för den är så fullständigt värdelös. Det går inte att få på kletet på fransarna hur länge man än står och fipplar. Testade att lägga på ett lager av det vita från Maybellines XXL mascara men det funkade inte ändå. Slutade med att jag har fransar som bara hänger av klumpar och ändå har jag inten känsla av att ha mascara på övehuvudtaget.... blää den åker i soporna NU.




Primer: Smashbox Photo Finish Foundation Primer.
Bas: Superstay Silky Foundation nr 21 Nude.
Puder: Loose Powder nr 2 från Face.
Rouge: Blush on Bubble n 52 från Nouba.
Highlight: Lizzie Sparkle Powder.
Solpuder: Earthpowder nr 3 från Nouba.






Fru Stahre (det är jag det...) har bekymmer med vilket som ska matchas med vad, hmm vilken färg på munnen till det här och tvärtom...





Till slut blev det den här:


Läppenna: Jazz från MUS.
Läppglans: också ett gammalt lik som stått oanvänt i mitt skåp, det flyter ut alldeles för lätt så det blir aldrig att jag använder det. Men assnygg färg är det ju iallafall tycker jag. Från Yves Rocher Couleurs Nature Ultra Violet. Hann bara knäppa fotot så började jag få små tjusiga taggar runt hela munnen :-(.





Det var det hele.... funderar om jag ska göra en sminkning till, hmm vi får se, vet inte om jag orkar. Har lite ont i huvudet och känner mig trött och sliten. Så känner jag mig nästan varje lördag. Det är så trist, halva helgen går åt till att återhämta sig efter veckan och sen är det ny vecka och bara tuta och köra ett varv till. Då jobbar jag ändå bara halvtid.... suck!


Hörninini, ni kommer väl ihåg att ändra på klockan inatt, i morgon är det sommartid! Guuud va skönt! En timme framåt ska vi, bara så ni vet ;-) ! I morgon kommer det verligen vara ljust när man sitter och äter middag.... det enda jag tycker är trist med det är att det liksom inte gör sig när man tänder ljus. Jag är helt hysterisk på att tända ljus, så det är ju lite trist. Men hallå, det är ju ändå vår och sommar snart så jag ska inte klaga. Mitt konto för levande ljus sjunker drastiskt de närmsta månaderna... då kan jag köpa mer smink! Ha ha!


Hälsa på hos Sminkan och kolla in hennes tjusiga lila Saturnus sminkning, och hitta länkar till alla andras snygga också!


Ha en skön lördagkväll!


Sminka lugnt!

12 kommentarer:

Fru Choklad sa...

Tell me all about it...... Jag är så trött att jag snart svimmar. Inser att jag snart måste ha ett snack med min chef om hur folk sliter i mig på jobbet för snart hinner jag inte göra mitt jobb om jag ska göra "alla" andras "hela tiden" :) Klaga klaga.
Nå du må vara trött men snygg är du i alla fall :) Jag är ju van att se dig i kallare lila färger, men jag måste säga att den här lite varmare violetta klär dig också oerhört bra.

Karusell sa...

Åh! Jag har faktiskt hört talas om Lanmei förut. ;) Men mer än så är det inte. :D Googlade efter mer info om märket häromdagen men kammade noll.

Fin sminkning, själv fuskade jag med den violetta delen och körde lila istället. :D

marinamake sa...

Fru Choklad! Det låter inte bra det där, alls! Man kan undra vad alla andra gör, medans du gör deras jobb?? Tycker absolut du ska prata med chefen! Annars kommer det ju bara att sluta på ett sätt... i den berömda väggen! Och det vill vi ju inte ha eller hur?! Jaa, kalla färger är ju mina favoriter, och även om den här gulare lila är lite varmare så är den ju fortfarande kall, om du förstår vad jag menar ;-)

Karusell!Kul att du åtminstone hört talas om det, för mig är det totalt okänt.

Lila sminkning är väl helt ok det med tycker jag!

CC sa...

Jag gillar de där skuggorna, säljer själv dem på Tradera ;) Fast mina heter Leishi, de är i stort sett samma. Finns mkt läckra färger, speciellt som highlights

marinamake sa...

CC! Aha, vad är ditt alias, går gärna in och tittar! Kanske kan hitta nåt spännande! Köper ju hellre av dig än nån annan i så fall!

Sminkan sa...

Otroligt fint, som alltid!

Jessan sa...

Vilka fina lila toner det var på skuggorna, och lila klär dig väldigt bra måste jag säga!

marinamake sa...

Sminkan! Tack, snälla du!

Jessan! Tack va snällt sagt!

Unknown sa...

Jag ger mig i kast med superlativ (super- , skit-, as-, otroligt- osv osv...), och även påståendet att detta är den snyggaste makeupen du gjort! Av de jag sett, såklart. My god! Sjuuukt snygga lila nyanser som du fått ihop i en ändlöst fin kombination. Och så läpparna till... jag vet inte vad jag ska säga. Det är så oerhört SNYGGT!

inthemake sa...

Kanooonsnyggt, lila/violett på dig är en vinnare ;)

marinamake sa...

Marie! Men OJ, tack! Vet inte vad jag ska säga... vart det så bra?? Jag tycket själva sminkningen var högst ordinär, men färgerna är ju läckra absolut! Tack snälla snälla du för en sån översvallande komplimang!

Inthemake! Åhh tack! Tja, lila och jag är kompisar, det är bara så ;-)!

Emma P sa...

Underbart vackert, du är så fin i denna sminkning... Älskar färgerna, och vad kul att du fyndade så billiga skuggor!

I morse var det återigen dags att filma in veckans video till min Throwback Thursday serie på kanalen. Så det fick bli en gammal palett från...