24 mars 2009

Sminkans Temavecka - Gult - Merkurius

Dagens... en färgskala som inte är så smickrande för min hudton... men what the heck, det är bara att tuta och köra, vem bryr sig om hundra år, det är ju kul att leka med färger hur som helst!
Jag hittade lite bilder på nätet på Merkurius, letade för jag ville kolla in färgskalan ordentligt. Googlade dessa bilder. Härlig färgskala, även om den inte alltid är avsedd för människohud ;-).








Jag funderade länge och väl vad jag skulle göra... insåg att jag är ägare av bara ca 4 gula skuggor varav två är i princip identiska. Jag var inte heller sugen på att göra en sminkning som var helt gul (det har Sminkan redan gjort), utan ville gärna blanda in nån annan färg också, utan att avika från Merkurius för mycket. Det fick bli oranget och rostbrunt. Vet inte om det blev enligt temat, men jag känner mig rätt nöjd ändå.

Bas för skuggorna: Color Definer Waterproof Shadowstick från Maybelline (den vita).
Highlighter: MAC pigmentet Golden Lemon.
I inre vrån och en bit in på locket: Explore från MUS.
Yttre delen av locket: Sunrise från MUS.
I globlinjen och dittryckt på där brynbenet sticker ut som mest: Rendez-Vous från MUS. Liksom i mitten av Rendez-Vous har jag tryckt dit lite av Spice också från MUS, för att mörka ner det lite, men Rendez-Vous sticker liksom ut runtomkring, hmm konstig beskrivning, det kanske syns på bilden vad jag gjort?
Eyeliner: Cake eyeliner från MUS.
Kajal: ihoptorkad dålig geleyeliner från Face.
Mascara: XXL från Maybelline.
Under ögat: skuggorna ligger lagda i samma ordning som på locket.


Primer: Bauty Base Matifying Primer från Lumene.
Bas: Liquid Foundation Vanilla från MUS.
Puder: som vanligt, Loose Powder nr 2 från Face.
Rouge: Posh från MUS.



Jag är inte ägare av ett enda läppstift eller ens läppglans som går åt orange/varma hållet. Jag tog skuggan Sunrise istället.

Första bilden har jag lagt läppenna Passion från MUS och sen skuggan enbart. Det blir torrt och eländigt och väldigt matt. Så klart måste man ha lite läppglans över. Jag fick för mig att testa ett som jag har haft stående lääänge, och jag kom genast ihåg varför jag inte använder det.''

Penna: Passion från MUS.
Ögonskugga: Sunrise från MUS.
Läppglans: Too Faced Lip Injection, (extreme lip plumping treatment).
Highlight mitt på läppen: pigmentet Golden Lemon från MAC.

Jaa, extreme var ordet... det tar typ fem sekunder så börjar det sticka och brinna i läpparna, liksom svidkli samtidigt. Absolut vidrig känsla, känns som munnen ska brinna upp. Dessutom luktar den förskräckligt av någon kemikalie, förmodligen den som plumpar. Luktar lite linimentaktigt eller nåt, äckligt! Jag biter ihop och härdar ut eftersom jag vill fota innan jag torkar av... det sitter fortfarande på nu är jag sitter här och skriver och det har slutat att sticka och brinna. Jag känner mig svullen om läpparna, man kan inte se nån synbar effekt. Värdelöst alltså.

Jag har ändå läst att detta ska vara en av de mest effektiva plumpingglossen på marknaden. Bahh! Det är bara vidrigt och ger ingen effekt skulle jag vilja påstå!


Nåå, kan ni se att jag är "plumpad" ? Nääe, tänkte väl det! Köp inte!
Jaha nu ska jag åka till jobbet om en timme och skrämma slag på barnen, idag flyter jag nog in rätt så bra bland påsksakerna vi säljer... jag får ofta kommentarer från barnen, det är så roligt för dom tänker ju inte på vad de säger, på samma sätt som en vuxen. Typ: "Varför e du så där blå runt ögonen..?" Eller de som bara helt förstumade står och bara stirrar när jag slagit till på en rejäl färgchock. Vi får se vad det blir idag :-)!
Ha det gott, så hörs vi!
Sminka lugnt!

18 kommentarer:

Marie sa...

Tjo-koko! Du kan vara nöjd idag! Du har jobbat väldigt bra med skuggorna, de är hur intensiva och täckande och blendade som helst!
Jag tycker helt klart att gul passar dig!

Anonym sa...

Åh, vilken härlig sminkning du har gjort på temat! Man blir glad av att titta på den... Superfin är du! Underbara färger, och munnen tycker jag är så snygg! Väger såklart inte upp för stickande och brännande, men läckert blev det iaf:)

Sminkan sa...

Wohoooo! Här är det till att vara läcker! Man blir som Emma säger, glad! Så härligt!

Anonym sa...

Åh det där var ju urläckert!! Gillart!

Anonym sa...

Tack så mycket! Jag gillar din tolkning av merkurius, färgerna var jätte fina! :D

Fru Choklad sa...

Men guuuuud så läckert. Wow wow wow ! Så supersnyggt och underbart knalligt livgivande energikickande coooooolt! Den här temaveckan är ju så rolig och jag kommer tyvärr inte hinna vara med så mycket. Vet inte om det ens blir en dag. Den här veckan är grym för mig, men jag får njuta av era fantastiska makeuper istället. Kram

Anonym sa...

Glada färger :)

ja usch jag avskyr sådana där plumping grejer! Det känns ju som att få en allergisk reaktion (o det är ju inte kul kan jag säga av erfarenhet)

marinamake sa...

Marie! Tack snälla för alla komplimanger, kul att du gillar!

Emma P! Åh tack, jag verkar ha gjort halva gänget på gott humör idag... det var ju roligt! Näe, det där glosset är helt vidrigt!

Sminkan! Tack, va kul att jag gör alla glada idag... tänk om man kunde göra det varje dag. Gul är ju verkligen en glad färg! Tack snälla!

Karin! Tack! Kul att du gillar!

Caroline! Tack själv!

Fru Choklad! Men åh tack för alla gulliga superlativer! Synd att du inte hinner vara med, men det går ju säkert fler tåg! Hoppas du inte sliter ihjäl dig den här veckan!

marinamake sa...

CC! Tack! Jag är inte heller nån fan av plumpingglossen oavsett märke. Har aldrig provat nån annan än den jag har, men jag inbillar mig att man bara lurar sig själv, de har ingen större effekt tror jag. Förutom att det svider och brinner på munnen då...vem vill ha känslan av allergi på munnen??

Maja sa...

Denna sminkningen är riktigt fin. Underbara färger!

Anonym sa...

Tycker att denna blev helt fantastisk! Så sprudlande på något sätt. Min blev inte så bra men WTH jag slängde ut den med. Man får bjuda på sina misstag ibland':p

Bitte sa...

Superläckert. Gillar färgen ytterst, är det sunrise?

Anonym sa...

oj vilken färgklick...härlig tolkning ;)

marinamake sa...

Maya! Tack, man är väl galen, men jag gick till jobbet med det där på he he ;-)

Miss Purple! Jaa, det är klart man får ;-), men jag tyckte din var fin också!

Sminkjante! Tack! Ja det är Sunrise och lite granna blandat med Rendez-Vouz (som jag tror har utgått ur sortimentet).

Inthemake! Oh tack, den var rolig att göra!

Anonym sa...

Oj my god kvinna, detta var ju verkligen to die for, skitsnyggt rent ut sagt!!
Kram på dig!!

marinamake sa...

Sanna! *ler* tack vad gullig du är! Kram på dig med!

Slams sa...

Den här maken var riktigt, riktigt snygg! Blev genast väldigt sugen på att införskaffa skuggor i dessa färger! ^^

marinamake sa...

Slams! Tack för komplimangen! Japp, det är bara ut och shoppa fler skuggor ;-)! Man kan aldrig ha för många enligt min mening!

Nomad Cosmetics

Fick bli en morgon med Nomad Cosmetics i morse. Valde helt slumpmässigt två paletter och kombinerade ihop dem. Har allvarliga inspirationspr...