23 februari 2009

Marina + brunt = osant!

Det är inte många dagar på året som jag får för mig att bära brunt, varken med smink eller kläder. Men idag var en sån dag. Fick för mig att det skulle vara brunt idag, så det blev både på kläder och smink. Alltså, jag kan tycka att brunt är en fin färg... särskilt om man kombinerar med nåt roligt, som rosa, turkost eller möjligen lila. Men det är ändå nåt med brunt som gör att jag inte trivs. Det är nog inte som med rosa, där jag helt enkelt känner mig billig ("rysk hora" kommer ni ihåg...). Näee det är nog snarare att det är en sån antifärg... tråkig, säger inget.... vill inte synas men ändå vara där, liksom. Fattar ni?? Jag känner mig helt intetsägande i brunt. Frågan är vilket som är värst, om jag nu skulle bli tvungen att välja, brunt eller rosa? Alltså, intetsägande eller rysk hora, hmmm. Jag tror jag väljer intetsägande, ha ha!



Jag kombinerade med guld. Det är ju alltid snyggt ihop med brunt, även om jag är en mer silvrig person egentligen.

Highlighter: eyedust Goldglow, MUS.
I inre vrån: eyedust Gold, MUS.
Yttre vrån och under ögat: microshadow Kakaw, MUS.
Bas för skuggorna: Nouvola cremeshadow från Nouba nr 202. Den är ju rosa, för min tanke var att först kombinera det bruna med rosa, men ångrade mig sen och så blev det som det blev. Den är så pass ljust rosa att det gjordet inget, syns inte igenom hur som helst.
Eyeliner: från IsaDora, Fine Liner Eye Stylo 01 Carbon Black.
Kajal: ögonpenna Remember The Times, MUS.
Rouge: 72 Precious Plum, Maybelline.
Bas: Pure.Liquid Mineral Breathable Foundation, Maybelline
Puder: Loose Powder nr 02, Face.

(och jag förundras varje gång hur mycket prylar man har i fejset...).



Det här ser fruktansvärt ut på fotot... men IRL så är det här glosset supersnyggt. Det är helt genomskinligt och fullspäckat med koppar/guldglitter. Gnistrar verkligen mycket på munnen. Jag får ofta kommentarer när jag använder det här. På bild ser det ut som om jag har kaffesump på läpparna, eller nåt... Jag har också täckt munnen innan med consealer och puder, det syns också på bild men inte i verkligheten.


I have a bad hairday! Kallas också för pottfrisyr ;-) !
Ikväll är det så lugnt och stillsamt här hemma hos oss, så att det nästan piper i öronen. Yngsta dottern sover hos mormor, äldsta dottern sover hos en kompis. Återstår mellandotter som sitter tyst som en mus framför sin dator, mannen har "dött" i soffan, och själv sitter jag ju här... det är luuuugnt och stilla. Den här situationen kanske uppstår högst en par gånger om året, det är bara att passa på och njuta. Jag tror jag ska sätta på en dvd, jag har ett antal osedda Morden i Midsommer, som jag älskar! Och en popcornskål kanske.... hmmm, om jag gör det kommer gubben att fly hit upp där jag sitter nu, sätta på sig hörlurarna och tillverka musik, och då får jag hela soffan för mig själv! Sagt och gjort! ( Ska bara hälsa på hemma hos er alla en liten stund först ;-) ).
Det var jag idag... hur har ni det? Vi hörs och syns!
Sminka lugnt!

10 kommentarer:

Maja sa...

Du är jättesnygg i brunt, passar ju väldigt fint till dina ögon!

marinamake sa...

Maya! Å tack ska du ha, jaa det är möjligt att jag passar i det... bara det att det är inte en favvofärg alls, trivs inte så bra i det. Men ok, hellre brunt än rosa... som jag har lite svårt för oxå!

Anonym sa...

Det är jättesnyggt, men jag förstår precis hur du känner dig. Brunt & jag är inte heller vänner!

marinamake sa...

Inthemake! Nä, tacka vet jag svart och lila!

Bitte sa...

När jag använder brunt har jag oftast piffig färg till.

Tycker du är fin i brunt.

Anonym sa...

Jag tycker att du blev fin, men jag förstår hur du menar... Jag har haft svårt för brunt smink länge, men jag börjar kapitulera... Har till och med en brun favorit nu mera, brown smoke från MUC, den vill jag ha som stor, för den är toppen!

Sminkan sa...

Jag tycker du ser jättebra ut i brunt. Verkligen. Och brunt är visst en ärg som tar plats, om man låter den. Men brunt är förknippat med idén om neutralt och nedtonat, absolut... Det är synd om brunt på det viset.

Fru Choklad sa...

Men nu tycker jag att du är väldigt hård mot dig själv! Du är ju jättesnygg i brunt (också), men jag kan ändå förstå känslan. Vissa färger trivs man bara inte med. (Jag ska verkligen försöka tillbringa min lunch på Åhléns när du är där. Det vore superkul att se dig in action. Självklart ska jag hälsa också.)

Heartcore sa...

Tycker också det var supersnyggt med brunt och guld på dig! Min favoritkombo, men sen är jag lite mesig när det kommer till skuggor.

marinamake sa...

Sminkjante! Åh visst, brunt är supersnyggt ihop med bla turkost, rosa och en massa andra färger!

EmmaP! Samma här, håller också på att kapitulera, har flera bruna, måste bara vänja mig vid att använda dem.

Sminkan! Hi hi, du är rolig du, synd om brunt... ha ha jag jag kan hålla med!

Fru Choklad! Å det är inte det att jag inte tycker att jag passar i brunt... bara tycker att det är en tråkig färg. Men det är klart, den går ju att piffa upp med diverse andra färger.

Det skulle verkligen vara kul om du hade möhlighet att komma till Åhléns! Jag har väl nån break någonstans mitt på dan, med då är det bara att prata med Lovisa så kan hon ringa efter mig!

Heartcore! Ny läsare här?? Trevligt! Tack för komplimangen! Å man får liksom öva sig om man tycker att man är för mesig med skuggorna, jag har sakta vant mig vid mer och mer, och nu kan jag inte få nog av mycket färg!

Juvia's Place

Fick bli en blå look i morse. Jag har filmat den för kanalen. Tänkte att jag skulle starta en serie på kanalen där jag gör monocromatiska lo...