20 februari 2009

Lila och turkost

Ensam hemma på förmiddan innan jobbet, började tolv idag. Gott om tid att sminka sig kan man tycka, vad gör jag då? Jo, jag slösar bort tiden med att fastna framför datorn istället. Så är det nästan alltid, först måste jag kolla min egen blogg och sen alla andras och sen eventuellt också kolla runt lite bland all nätshopping. Bara en liten stund tänker jag, och så plötsligt har tiden sprungit iväg så att jag får bråttom iallafall.


Hur som helst, jag hade lite idéer i huvudet vilka färger det skulle luta åt idag. Igår målade jag naglarna med detta, så det är det som har styrt både smink och kläder.


Det här är ett nagellack från American Nails. Superläcker färg, Lollipops, lila botten men skimrar i turkost. Kan det bli bättre, båda mina favvofärger i ett och samma!
Naturligtvis var jag ju då tvungen att försöka återge färgerna på både ögon och kläder.


Det är en fullständig kaosblandning av märken jag använt...

Bryn: Tri Brow från MUS
Highlighter från POP: Lilac Reflex
Inre vrån och en bit in på locket: Microshadow Rodeo från MUS.
I yttre vrån: Microshadow Flamenco från MUS.
I globlinjen: Sucker från TMM.
Eyeliner: Cake Eyeliner lilac från MUS.
Kajal: Snowflake från MUS.
Mascara: XXL från Maybelline.
Bas för skuggorna: Color Definer waterproof shadow stick 10 Fascination White.
Uppepå de lila skuggorna: Twinkle Eyeshadow Arabian från MUS.
Fransmarkering: Cake Eyeliner black från MUS.

Jag har nån sorts hatkärlek till de där glitterskuggorna från MUS, Twinkle Eyeshadow. Jag har flera stycken hemma i skåpet och jag tycker de är superläckra. Men ack så svåra att applicera. Jag står alltid och tvekar och undrar om jag ska eller inte. Risken att sabba maken är stor! Iallafall när jag ska försöka. Jag brukar försöka dutta ditt den med fingertoppen för om man tar applicatorn som är i förpackningen så blir det garanterat katastrof! Skuggorna smetas ut och man får stora fula fläckar. Vätskan som glittret är i, är liksom för vattnigt och man kladdar bara omkring skuggorna.

Alltså sätter jag först Twinkle på fingret och låter det torka några sekunder, inte för länge för då fastnar det inte, inte för kort för då händer samma sak som med applicatorn. Svårt! Men jag älskar ju glitter! Dessutom har själva smeten aningen färg, så den gör ju att ögonskuggan får en aningens annan färg än den som var tänkt från början... och det ser väldigt lätt flammigt ut. Det var det som hände idag och jag ångrade mig genast att jag satte dit glittret. Men ja ja, gjort är gjort och jag gick till jobbet och låtsades som om det regnade. Det första som hände var att jag fick en komplimang... så, så farligt var det nog inte ;-)!


Resten av ansiktet har:

Primer: Smashbox Photo Finish Foundation Primer.
Bas: Pure.Liquid Mineral Breathable Foundation från Maybelline. (Honey Beige, har fått den så jag har inte valt färgen själv).
Puder: Loose Powder nr 2 från Face.
Rouge: Blush on bubble nr 52 från Nouba.
Solpuder: Earth Powder nr 3 från Nouba.
Highlight på kinder/panna osv: Sparkle Powder från Lizzie.

Herregud jag har saker överallt i ansiktet idag, körde hela registret. Det är ju fredag!



Läppennan är en ögonpenna... Viva la Divas Purple Rain nr 12 över hela munnen och Juicy Tubes Fancy Turquoise från Lancome ovanpå det.




Helheten.

Och efter den lilla orgien ser det ut så här på mitt handfat. Och ser ni, klockan är snart halvtolv.... ahhh om en halvtimme börjar jag jobba, skynda skynda! Tur att bilen är fixad!
Nu ska jag ställa mig och laga middag till familjen, vi är en kort idag... äldsta dottern sover över hos en kompis. Sen blir det favorit i repris: Lets Dance, popcorn och ett glas vin. Inget nytt här inte!
Imorgon ska jag iallafall iväg och göra en sminkning, jag och en frissa från salongen där mitt Noubaställ står ska fixa en tjej som ska på nån stor baluns, så vi ska hålla till på Karlbergs Slott här i Stockholm. Sen åker jag direkt till våra kompisar L & L och blir bjuden på middag och tittar på melodifestivalen, familjen får ansluta. Så det läre ju inte bli nåt inlägg från mig imorgon, kommer inte att hinna. Jag ska försööööka komma ihåg att ta med kameran, och se om jag kan fota tjejen vi sak fixa, så kanske ni slipper se min nuna för en gångs skull ;-) !
Och en annan sak, den måndag den 2/3 och torsdag den 5/3 står jag och min sminkkompis Lovisa på Åhléns City i Sthlm och demar Lumene, mellan 10-20 båda dagarna. Det skulle vara såååå roligt om någon av råkade ha vägarna förbi och säga hej! Ni är jättevälkomna! Men det är ju ett litet tag kvar till dess, så jag lovar att påminna er igen i slutet av nästa vecka ;-).
Ha det gott alla, sminka lugnt!

7 kommentarer:

Sminkan sa...

Snyggt! Du ser alltid fantastisk ut!

Maja sa...

Jag gillar Twinkle eyeshadows och använder tops för att applicera dom. Blir det inte väldigt kladdigt om man använder fingrarna?

Fru Choklad sa...

Men du det här var ju nått i hästväg! Du brukar ju alltid vara väldigt snyggt matchad men idag är det nått alldeles extra! Lacket och den turkosa skuggan är gudomliga och din tisha vill jag nog låna ha ha. Supersnygg färg.

marinamake sa...

Sminkan! Tack, va snäll du är!

Maya! Njaee, jag duttar lite på ringfingertoppen och trycker dit det, när det är slut på fingertoppen tar jag lite till på samma finger. Men det är nog det enda jag gör med fingrarna, allt annat gör jag med penslar.

Fru Choklad! Ha ha, tishan är bara en simpel bastop... men jag gillar färgen på den. Jag hade lila leggings och en schal runt halsen som också var lila och turkos. Man skulle kunna kalla mig nojig... kanske ;-), eller matchningsnörd...

Anonym sa...

Jag använder tops till Twinkle o det går jättebra! Dutta på där den ska vara, väldigt lätt på handen, absolut inte stryka.

ja påminn om det där, så ska jag förska komma förbi o säga hej nån av dagarna :) Har ni några prover att bjuda på ;)

Anonym sa...

jättefint:)

Anonym sa...

hejsan... verkligen rolig blogg gillar dina sminkningar.. :)

I morse var det återigen dags att filma in veckans video till min Throwback Thursday serie på kanalen. Så det fick bli en gammal palett från...